Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Φεστιβάλ Άνδρου (11): Διαγωνισμός "Ανδρέας Εμπειρίκος"- Συναυλία Κλεονίκης Δεμίρη Παιδικός διαγωνισμός  διηγήματος και ποίησης  «Ανδρέας Εμπειρίκος».
 Πλαισιώνει η Κλεονίκη Δεμίρη με «Τραγούδια από όλη τη Μεσόγειο». Στο πιάνο ο Νεοκλής Νεοφυτίδης. Στο ανοιχτό θέατρο Άνδρου,

Ωρα έναρξης: 20:00 – Ελεύθερη είσοδοςΗ Κλεονίκη Δεμίρη σπούδασε τραγούδι στην τάξη της Αγγέλας Λαλαούνη παίρνοντας το δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο το 2000. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τη Μίσσα Ικεούτσι, την Mechthild Σταματάκη και σεμινάρια με τον Αντώνη Κοντογεωργίου και με τη Varena Schweizer στην Ιταλία. Μέλος της  Χορωδίας της ΕΡΤ και του Ελληνικού Φεστιβάλ .Έχει ηχογραφήσει για την ταινία «Χειμωνιάτικη Νοσταλγία» και για
τη θεατρική παράσταση «Angels Footsteps” (Agrigento της Ιταλίας), σε μουσική Γιάννου Αιόλου.

Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό  με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο από το 1997 μέχρι σήμερα. Σολίστ στη συναυλία « Μεγάλος Ερωτικός» του Μ. Χατζιδάκι, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των Μουσείων.  Συμμετείχε στην όπερα «Ορέστεια» του Γ. Ξενάκη στο Montpelier της Γαλλίας ως μια από τις τρεις κορυφαίες (Θέατρο «Opera Berlioz”).Ο Νεοκλής Νεοφυτίδης είναι διπλωματούχος πιάνου και θεωρητικών με καθηγητή τον Πέτρο Χριστοδουλίδη. Διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

 Αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει στο ίδιο τμήμα με την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα το μεταγραφικό έργο του Αυστριακού συνθέτη του 20ου αιώνα Arnold Schönberg. Συνεργάζεται ως πιανίστας και ενορχηστρωτής με συνθέτες και τραγουδιστές του ελλαδικού μουσικού χώρου (Χρήστο Λεοντή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μαρία Φαραντούρη, Μανώλη Μητσιά, Ελένη Βιτάλη, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, κ.α.), κι έχει λάβει μέρος σε πολλές συναυλίες και μουσικοθεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο (μεταξύ άλλων στο Ηρώδειο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο θέατρο του Λυκαβηττού, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, Ριάλτο Λεμεσού) και στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: