Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης για τους ΦάρουςΜε επίσκεψη στο Φάρο του Γαυρίου ξεκίνησαν στις 12 Αυγούστου 2015, οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης «Πέτρινοι Φάροι, από το χθες στο σήμερα», που διοργανώνεται στο Γαύριο, σε συνεργασία του Εργαστηρίου Δομικών Υλικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, της Υπηρεσίας Φάρων, του Δήμου Άνδρου και της Ομάδας «Φάρος 8022».
Η επίσκεψη, με αφετηρία το χώρο της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το βράδυ και η διαδρομή προς τον φάρο είναι 1,4 χλμ.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα και το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη, 13 Αυγούστου (19:00): Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Ι.Ρέρρα.
Κυριακή, 16 Αυγούστου (20:00): Προβολή ντοκυμαντέρ. Παιδικό πρόγραμμα (ζωγραφική-κατασκευή).
Δευτέρα, 17 Αυγούστου (18:30): Επίσκεψη στον Φάρο της Γριάς, στα Άχλα. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 6973401568.
Τετάρτη, 19 Αυγούστου (20:00): Ημερίδα «Πέτρινοι Φάροι, από το χθες στο σήμερα». Το πρόγραμμα:

A΄ μέρος
- «Το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο», Παναγιώτης Χιώτης (Προϊστάμενος έργων της υπηρεσίας Φάρων του Π.Ν.)
- «Πέτρινοι φάροι: Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς», Ιωάννα Παπαγιάννη (Καθηγήτρια ΑΠΘ), Βασιλική Πάχτα (Δρ Αρχιτέκτων, Συντηρήτρια)
-«Πέτρινοι φάροι: Πόλοι πολιτιστικού τουρισμού», Βασιλική Πάχτα (Δρ Αρχιτέκτων, Συντηρήτρια), Ιωάννα Παπαγιάννη (Καθηγήτρια ΑΠΘ)
-«Ο φάρος 8022», Σοφία - Αθηνά Μπαρτζώκα (Αρχιτέκτων Μηχανικός)

Β΄ μέρος
-«Φάροι & Φαροφύλακες της Άνδρου»,  Δημήτρης Τριδήμας (Αντιπλοίαρχος Π.Ν. Ε.Α.)
-«Ο Ρώσος ναύαρχος Φιλοσοφώφ, που κατέληξε φαροφύλακας στην Ελλάδα». Γιώργος Παπαδόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου «Παλαιοί πέτρινοι φάροι και φανοί στις ελληνικές θάλασσες».
-«Φαροφύλακες, η ζωή των φαροφυλάκων από το 1887 ως σήμερα», Νίκος Δάβαρης, Ελίνα Χριστοδουλάκη (Αρχιτέκτονες Μηχανικοί)
-«Τα ταξίδια των Φάρων», Νίκος Μπένος Πάλμερ (Γλύπτης – ειδικός ερευνητής φάρων)
-«Η νέα γενιά Φαροφυλάκων», Ανδρέας Χαλάς (Αρχιτέκτων Μηχανικός)

Πέμπτη, 20 Αυγούστου (18:30): Επίσκεψη στο Φάρο της Φάσσας. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το 6973401568.
Σάββατο, 22 Αυγούστου (20:00): Παιδικό πρόγραμμα (ζωγραφική -κατασκευή).
Τρίτη 25 Αυγούστου (10:00): Επίσκεψη στο Φάρο του Γαυρίου, με αφετηρία το χώρο της έκθεσης (1,4 χλμ). Επιστροφή στην έκθεση και παρουσίαση της μελέτης αποκατάστασης του φάρου.
Τρίτη 25 Αυγούστου (20:00): Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Μ.Τριανταφυλλάκη.
Τετάρτη, 26 Αυγούστου (20:00): Προβολή ντοκιμαντέρ. Συζήτηση με τον φαροφύλακα ε.α. Ι.Ρέρρα


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κουραστικά να λέω τα ίδια κε τα ίδια πως θα πάμε αχλα μαι αφτους τους δρομους Εκτως ΕΑΝ τους στρώσουν τωρα ΔΙΣΤΙΧΟΣ βλεπω το ίδιο ΣΙΣΤΙΜΑ με τους προηγούμενους ειναι ΠΙΟΝ ΓΝΨΡΙΖΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΙΣΤΙΧΟΣ. ΑΠΩ ΤΟΥΤΙ ΤΗΝ ΜΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΕ ΦΙΛΟ ΘΖ ΝΥ