Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Η απάντηση του Δήμαρχου Άνδρου στην ερώτηση του επικεφαλή της παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» κ. Γιάννη Καπάκη για τα έξοδα μετακίνησης του και τις βιντεοσκοπήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων


Την ώρα που το νησί μας, η Άνδρος, καταγράφει νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας και αρχίζει να καταξιώνεται ως τουριστικός προορισμός, χάρη στην εξαιρετικά μεθοδική και σκληρή δουλειά της δημοτικής αρχής, των συνεργατών στον Δήμο, του προσωπικού, των επαγγελματιών του τουρισμού του νησιού μας, αλλά και πολλών καλών φίλων, που βοήθησαν στην αποτελεσματική επικοινωνία και προβολή του νησιού στα ΜΜΕ, κάποιοι μεγάλοι εξερευνητές και καταξιωμένοι ντετέκτιβ, όπως ο κ. Καπάκης, ανακαλύπτουν «θέματα» και καταφεύγουν σε μίζερη παραπληροφόρηση, άκρατο λαϊκισμό και φθηνή προσπάθεια εντυπωσιασμού.

Ύστερα από τα φτηνά υπονοούμενα για τα έξοδα Δημάρχου, ο επικεφαλής της παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας» κ. Γιάννης Καπάκης, ανακάλυψε ως δια μαγείας, ότι βιντεοσκοπούνται παράνομα και χωρίς άδεια οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ότι τα videos δεν αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά στην προσωπική μου ιστοσελίδα!!!
Επειδή ο κ. Καπάκης βρίσκεται μονίμως σε σύγχυση και μπερδεύει ανόμοια πράγματα στην προσπάθειά του να κάνει φτηνή αντιπολίτευση, θα μου επιτρέψει να τον βοηθήσω να τα ξεμπερδέψει. Αν και αυτό μάλλον φαντάζει αδύνατον.  Λοιπόν:
-Τα έξοδα μετακίνησης Δημάρχου, κ. Καπάκη, σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν έχουν απασχολήσει ποτέ κανέναν δημοτικό σύμβουλο συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης. Κι αυτό γιατί πάντα αναρτώνται στο «Διαύγεια», τα βλέπουν όλοι  και είναι έξοδα τα οποία ο Δήμαρχος κάνει για υπηρεσιακούς λόγους.
Αυτά ισχύουν γενικά.
Ειδικά σε ότι αφορά εμένα προσωπικά, τα έξοδα μου μετακίνησης αφορούν μόνο την ημερήσια αποζημίωσή μου εκτός έδρας, που ανέρχεται στο ποσό των 28 ευρώ!!! ημερησίως. Το «υπέρογκο» αυτό ποσό,  αφορά εισιτήρια, καύσιμα, φαγητό και διαμονή. Η «εποικοδομητική» απορία σας λοιπόν, πιστεύω τώρα να έχει λυθεί.

Όσο για τις βιντεοσκοπήσεις:

-ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Δήμος Άνδρου και το Δημοτικό Συμβούλιο πήραν την απόφαση να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις του ΔΣ. Γι΄ αυτό και δεν υπάρχει σχετικό κονδύλι, γι΄ αυτό και ο Δήμος δεν πλήρωσε ποτέ ούτε ένα ευρώ για βιντεοσκοπήσεις συνεδριάσεων.
-Από τη στιγμή που Δήμος και Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχουν πάρει απόφαση και δεν έχουν αναθέσει σε κανέναν να βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να αναρτώνται τα βίντεο στην ΕΠΙΣΗΜΗ ιστοσελίδα του Δήμου, όπως ζητάτε κ. Καπάκη;
-ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗ των Δημοτικών Συμβουλίων γίνεται από 1-1-2011 από την δημοτική μας παράταξη «ΑΝΔΡΟΣ, ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», όπως γνωρίζουν ΟΛΟΙ οι Ανδριώτες, πλην του κ. Καπάκη προφανώς. Ο οποίος το «ανακάλυψε» με πέντε!!! χρόνια καθυστέρηση και έναν ολόκληρο χρόνο ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου.
-Από τη στιγμή που η βιντεοσκόπηση γίνεται από την παράταξη «ΑΝΔΡΟΣ, ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» είναι αυτονόητο τα βίντεο να ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα της παράταξης –όπως ανεβαίνουν χρόνια τώρα. Το www.sousoudis.gr είναι η ιστοσελίδα της παράταξης «ΑΝΔΡΟΣ, ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» κ. Καπάκη. Ετσι, για να μαθαίνετε τα βασικά. Εκεί ανέβαιναν και εκεί θα ανεβαίνουν τα βίντεο.
Αν έχετε οποιονδήποτε ενδοιασμό ή υποψία, μπορείτε να βιντεοσκοπείτε και εσείς τα δημοτικά συμβούλια, αλλά δεν το έχετε κάνει μέχρι τώρα κι ας κόπτεστε για την ενημέρωση. Μόνο λόγια…..  από πράξεις τίποτα.
Κι επειδή αναρωτιέστε ποιός πληρώνει τον άνθρωπο που βιντεοσκοπεί τις συνεδριάσεις, να σας πληροφορήσω πως αυτό είναι δωρεά του ανθρώπου αυτού προς την δημοτική μας παράταξη.
-ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ έχει δικαίωμα να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να τις βιντεοσκοπεί. Εκείνο, λοιπόν, που θα έπρεπε να κάνετε κύριε Καπάκη, αντί να λέτε αερολογίες, είναι να βιντεοσκοπεί και η δική σας παράταξη τις συνεδριάσεις και να τις ανεβάζει –φυσικά- στην δική της ιστοσελίδα, ή  όπου αλλού αποφασίσετε εσείς.
Τέλος, δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι από την συμμετοχή σας στο δημοτικό συμβούλιο, έναν ολόκληρο χρόνο,
-επιμένετε να μιλάτε πιο πολύ από όλους, δυστυχώς άστοχα και καταστρατηγώντας τον δημοτικό κώδικα περί λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
-στέλνετε συνεχώς επιστολές παραπόνων και υποδείξεων, προσπαθώντας να φανείτε και να προβληθείτε, έστω και μέσα από άκαιρα και ανούσια ερωτήματα.
-αποτελείτε μοναδικότητα δημοτικού συμβούλου και μάλιστα επικεφαλής παράταξης, αφού:
-είστε ο μόνος στα χρονικά, που κατέβασε δική του πρόταση με μηδενική αποδοχή, αφού δεν την ψηφίσατε ούτε εσείς ο ίδιος!!! που την προτείνατε.
-είστε ο μόνος που ψήφισε αρνητικά («παρών») για ένα έργο πνοής για την περιοχή σας, της Υδρούσας, όπως είναι ο βιολογικός υγρών αποβλήτων.
-είστε ο μόνος που αποδέχτηκε, ελαφρά την καρδία,  να δώσει ο Δήμος μας τα λιγοστά ταμειακά του αποθέματα, την στιγμή που όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας ψήφιζαν αρνητικά.
-είστε ο μόνος που αρνήθηκε να συμμετέχει σε επιτροπή που έχει άμεση σχέση με το επάγγελμά του. Αρνηθήκατε, προς έκπληξη όλων, να συμμετέχετε στην ομάδα πολιτικής προστασίας του Δήμου μας που σας πρότεινα. Ως αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος θα είχατε λογικά πολλά να προσφέρετε, αλλά εσείς προτιμήσατε το Λιμενικό Ταμείο. Το γιατί μόνο εσείς το ξέρετε.

Πέρα από τις επικοινωνιακές και ανόητες επιθέσεις, πέρα από τα  υπονοούμενα  προς το πρόσωπό μου, αλλά και προς τους συνεργάτες μου, συνετό και φρόνιμο θα ήταν να κάνετε, αν και δύσκολο, την αυτοκριτική σας.
Δυστυχώς κ. Καπάκη, δεν έχετε καταλάβει ακόμα τον ρόλο σας.
Και είναι ήδη πολύ αργά για να το κατανοήσετε.

Θεοδόσης Σουσούδης
                                                                                        Δήμαρχος Άνδρου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο φανατισμό; Ειναι άσχημο πράγμα .εγω λέω μπραβο στον δημαρχο για το εξερετικο εργω που εχει κάνει μεχρι σημερα έστω που μερικά εργα εχουν μίνι πισο μπραβο ξανά

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία κύριε Δήμαρχε. Αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, να κάνει ερωτήσεις. Να έχετε υπόψη σας οτι δεν υπάρχουν χαζές και άνευ σημασίας ερωτήσεις παρά λάθος απαντήσεις και ιδίως αυτές που επιτίθενται υπεροπτικά στο δικαίωμα της ερώτησης.