Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Η έκθεση για το Life - ΑΝΔΡΟΣ στο Μπατσί



 Ξεκίνησε την Τρίτη, 11 Αυγούστου, στα παλαιά σφαγεία του Μπατσιού, η έκθεση για την παρουσίαση του προγράμματος LIFE, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Άνδρου με τη συνδρομή του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, είναι ανοικτή καθημερινά από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 11.00 το βράδυ και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις του προγράμματος μέσα από φωτογραφικό και άλλο έντυπο υλικό υλικό, αλλά και παρακολουθώντας ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας μισής ώρας, στο οποίο γίνεται εκτενέστατη παρουσίαση του Life, αλλά και λεπτομερής αναφορά στο εξαιρετικά πλούσιο περιβάλλον του νησιού. Επίσης,  οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τους τρόπους που μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής στο πρόγραμμα και να πληροφορηθούν τι μπορούν να κάνουν αν βρουν τραυματισμένο πουλί και πώς μπορεί να βοηθήσει το Κέντρο Πρώτων Βοηθειών του προγράμματος.


Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κυριάκος Θωμάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χρήστος (Τάκης) Βουραζέρης, η υπεύθυνη για το Life δημοτική σύμβουλος, Ελένη Πολίτου, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου, Αθηνά Τσατσομοίρου, οι δημοτικές σύμβουλοι Άννα Βολίκα και Νίκη Μαμάη, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κώστας Πετρίσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ενοικιαζομένων Μπατσίου κ. Στέλιος Πολυκράτης.
Υπενθυμίζουμε πως στο Όρμο Κορθίου λειτουργεί κέντρο ενημέρωσης για το πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να επισκεφθεί όποιος το επιθυμεί, καθημερινά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: