Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Με την έκθεση "Αινίγματα του Ρεαλισμού" στο Golden Hall το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως


Αξιοσημείωτος είναι ο ρόλος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, για την παρουσία και τον τρόπο λειτουργίας του, όπως αναδεικνύεται, αφ’ενός μέσα από τον διατιθέμενο εκθεσιακό του χώρο στο Golden Hall, αφ’ετέρου μέσα από τον θεσμό «Πλόες», που υλοποιείται εδώ και δεκαεννέα χρόνια, στην Χώρα της Άνδρου, στο διώροφο κτήριο, (το οποίο παλαιότερα υπήρξε η κατοικία των κληροδοτών του κοινωφελούς και πολιτισμικού αυτού Ιδρύματος).

 Με τίτλο «Αινίγματα του Ρεαλισμού», η συνοπτική αυτή έκθεση του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως, παρουσιάζει το εύρος, τις αναθεωρητικές δυνατότητες, την συνδιαστικότητα και τις μεταπλάσεις των μεταπολεμικών ρεαλισμών, μέσα από έργα ορισμένων καλλιτεχνών που έχουν ήδη συμμετάσχει στους «Πλόες», αλλά και άλλων που έργα τους, ζωγραφικής και γλυπτικής, θα δει ο επισκέπτης εφέτος το καλοκαίρι στην Άνδρο.
 Οι «Πλόες», με συνέπεια παρουσιάζουν, σύγχρονα έργα τέχνης, (που δημιουργούνται δηλαδή, σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό τους, μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο κι εξής), από καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν και δραστηριοποιούνται, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα της εποχής μας, μέσα απ’όπου τα έργα τους ασκούν έμμεση κοινωνική κριτική. Παράλληλα, τα έργα τέχνης, που σύμφωνα με τον υπότιτλο της κάθε έκθεσης επιλέγονται, υπαγορεύουν καινούριες αισθητικές αντιλήψεις και αναστοχαστικότητα, σχετική με το νέο «ήθος» των εκφάνσεων του «εικονισμού», ως μοχλού αφύπνισης μιας διευρυνόμενης συνείδησης, η οποία ως φάρο της έχει, τις αξίες του ουμανισμού.

 Με την παράκληση της αναφοράς Golden Hall:
 Διάρκεια έκθεσης: 17 Μαϊου – 1 Ιουνίου
 Ώρες λειτουργίας: 09:00 – 21:00
 Για περισσότερες πληροφορίες:
Νίκος Κομν. Χατζηγεωργίου, τηλ: 6932 0024
Έρη Μανούσου, τηλ: 6932 548619
 Υ.Γ. Αγαπητοί μου φίλοι, η έκθεση αυτή είναι προάγγελος της μεγάλης έκθεσης που θα επακολουθήσει το καλοκαίρι στην Άνδρο.
 Με φιλικούς χαιρετισμούς
 Νίκος Κομν. Χατζηγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: