Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αρχίζουν οι προβολές ταινιών ντοκιμαντέρ του 15ου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στην Άνδρο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και φέτος στις Περιφερειακές Εκδηλώσεις του «15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης-Εικόνες του 21ου αιώνα» 
που πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 30 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι θεατές με την πρόσφατη ελληνική και διεθνή παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις  8:45 μ.μ. από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο προβολές σημαντικών ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 


 
Τετάρτη 15 Μαΐου 2013, 8:45μμ, Δημοτικό Κινηματοθέατρο Άνδρου


Πάολο ο καπνοδοχοκαθαριστής / Μπρινό Σουϊνάρ 53'

Μποέμ και απρόβλεπτος, ο Πάολο Σαρμπονό καθαρίζει καμινάδες για να νιώθει ζωντανός. Το άλτερ έγκο του είναι ένα κοράκι που έχει υιοθετήσει. Στο Σάτον, στο Κεμπέκ του Καναδά, ανακαλύπτουμε τον Πάολο, τον γιο του καπνοδοχοκαθαριστή, ο οποίος τσακώθηκε πολύ άσχημα με τον πατέρα του στο τέλος της ζωής του. Σ’ αυτήν την ταινία, η ζωή και ο θάνατος διαπλέκονται με τις παιδικές αναμνήσεις, εξυψώνοντας έτσι το καθάρισμα των καμινάδων σ’ ένα πνευματικό επίπεδο. Ο λυρισμός του καπνοδοχοκαθαριστή λαμπυρίζει στις στέγες των σπιτιών, εκεί όπου ο Πάολο βρίσκει την εσωτερική του ισορροπία. Πανταχού παρόντα, κομμάτια κλασικής και τζαζ μουσικής εξερευνούν την ενέργεια ανάμεσα στο καθάρισμα των καμινάδων και στη σχέση πατέρα-γιου, φέρνοντας τελικά την κάθαρση.



Δημήτρης Παπαδούλης, το πολλαπλό δώρο / Στέλα Αλισάνογλου 67'
Δημήτρης Παπαδούλης, γιατρός και πεζογράφος. Ετών 50. Πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας τα τελευταία 23 χρόνια
. Κυρίαρχο συναίσθημα: ο σαρκασμός για το τυχαίο και η ανατροπή του. Γιατί ζωή δεν είναι αυτό που μας τυχαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: