Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Στην Άνδρο το 18ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Δικτύου Εκλεγμένων Γυναικών στον Α΄και Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης



Το συνέδριο, με θέμα «ΓΥΝΑΙΚΑ, ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», Ευρηματικότητα, Διαχείριση Κρίσεων, Πρωτοβουλία – Επιχειρείν», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και απευθύνεται στις αιρετές γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από όλη την Ελλάδα.

 Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι γυναίκες που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα έχουν τη δυνατότητα να δικτυωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες, αλλά και να ενημερωθούν για Ευρωπαϊκά Προγράμματα – Δράσεις, ώστε να προωθήσουν την υλοποίησή τους. Καταξιωμένοι ομιλητές έχουν αναλάβει να ενημερώσουν για αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα τις γυναίκες της Τ.Α, ώστε να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και να μπορέσουν να στηρίξουν τον καίριο ρόλο τους.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 17:00, στο ξενοδοχείο «Αndros Holiday», στην περιοχή του Γαυρίου.
 Θα παρευρεθεί ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στην τέχνη, τον πολιτισμό και τη γυναίκα της Άνδρου.
 Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ με τα αξιοθέατα και τους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού και στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση και προβολή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Μπορεί η επιχειρηματικότητα να αποτελέσει αντίδοτο στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της εποχής;
 Kαινοτόμες ιδέες, πρωτοβουλία και επιχειρείν είναι τα κύρια θέματα του συνεδρίου. Ο ρόλος της γυναίκας στην διαχείριση της κρίσης που βιώνουμε σε όλους του τομείς της ζωής μας ,οικονομία, παιδεία, υγεία, κοινωνία, πολιτισμός και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από αυτήν είναι ζητήματα του συνεδρίου που θα αναλυθούν την Παρασκευή και το Σάββατο 14 και 15 Ιουνίου.
 Στο πλαίσιο του συνεδρίου, από τους φορείς , τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησίου και την ομάδα φιλοξενίας θα διοργανωθούν για τους επισκέπτες παραδοσιακή Ανδριώτικη βραδιά, πάρτυ σε παραλία του νησιού και ξεναγήσεις στην Άνδρο όπως :
 · επίσκεψη στα μουσεία (Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου, Αρχαιολογικό Μουσείο Παλαιόπολης, Καίρειος Βιβλιοθήκη κ.ά.).
 · προσκύνημα στα μοναστήρια. · περίπατος στο δίκτυο μονοπατιών, τους νερόμυλους και το πιο καλοδιατηρημένο αρχαίο μνημείο, τον Πύργο του Αγίου Πέτρου.
 · επίσκεψη στον υδροβιότοπο, στην παραλία Άχλα ( η μετάβαση θα γίνει θα με καΐκι από τη Χώρα, αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκές).
 · επίσκεψη στο όμορφο γραφικό λιμανάκι του Όρμου Κορθίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και στο Μουσείο της Αγίας Τριάδας.
 Σημείωση : Από την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου έχουν εξασφαλιστεί ειδικές τιμές στα ξενοδοχεία του νησιού.
 Με χορηγό την Π.Ο.Α.Υ.Σ., έχει εξασφαλιστεί δωρεάν μετακίνηση με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, απ’όλα τα μέρη της Ελλάδος προς την Αθήνα (μετ’ επιστροφής).
Επίσης, όλοι οι σύνεδροι θα έχουν έκπτωση 50% στα ατομικά τους εισιτήρια και 30% στα εισιτήρια των Ι.Χ., από και προς την Άνδρο, με το πλοίο SUPERFERRY II (χορηγία της Golden Star Ferries).
Πληροφορίες: Οργανωτική επιτροπή συνεδρίου, κ. Μαρία Λοτσάρη τηλ.: 2282051490, 6979091997 φαξ: 2282051494
 e-mail: andros18synedrio@yahoo.com
 Πηγή: www.kilkistoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: