Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Φετινά φεστιβάλ στην Άνδρο από την Κινηματογραφική Λέσχη


Σημαντικά φεστιβάλ ταινιών φιλοξενούμε φέτος στην Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, ξεκινώντας με το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης τον Μάϊο στον κλειστό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου και συνεχίζοντας τον Ιούνιο και Ιούλιο στην "Αυλή". Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Άνδρος συμπεριλαμβάνεται στους προορισμούς όπου θα πραγματοποιηθούν περιφερειακές εκδηλώσεις του σημαντικού αυτού Φεστιβάλ.

Οι προβολές ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 15 Μαϊου 2013 στις 21.00' με διαφορετικές ταινίες κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Ειδικά για το Μάιο οι θεατές μας μπορούν με 1 εισιτήριο να παρακολουθούν 2 προβολές, κρατώντας το αρχικό απόκομμα.

3-9 Ιουνίου φιλοξενούμε ταινίες του διεθνούς φεστιβάλ "Psarokokalo" και οι θεατές που θα τις παρακολουθήσουν καλούνται να τις βαθμολογήσουν ψηφίζοντας με τη χρήση ειδικών εντύπων του φεστιβάλ.

Το Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει προβολές επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο (μυθοπλασίας, κινουμένου σχεδίου, ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες). Όλες οι ταινίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού του φεστιβάλ. Οι περισσότερες τανίες έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ (Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Σάντανς, Κλερμόντ Φεραντ κ.α) και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Και μία ακόμη έκπληξη..., την Τετάρτη 15 Μαϊου πριν την προγραμματισμένη προβολή, θα προβάλλουμε την ημίωρη ταινία των μαθητών του Εμπειρικίου Γυμνασίου Χώρας "Σαν παραμύθι". Ώρα έναρξης προβολής στις 20.00'. Είσοδος δωρεάν.

Σε ότι αφορά το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών των φεστιβάλ, θα σας κρατούμε ενήμερους με ξεχωριστές ανά προβολή αναρτήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: