Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πρόσκληση στην παρουσίαση της Άνδρου στο Golden Hall


Τι μπορώ να δω στη παρουσίαση της Άνδρου στο Golden Hall;


Το Golden Hall ενισχύει τον ελληνικό τουρισμό φιλοξενώντας ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτισμού, παράδοσης, ναυτοσύνης και προστασίας του περιβάλλοντος από το πανέμορφο νησί της Άνδρου.
 Σε συνεργασία με το Δήμο Άνδρου από τις 17 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου διοργανώνονται εκθέσεις και παρουσιάσεις με σκοπό την προβολή του νησιού.
Το Ίδρυμα Β. και Ε. Γουλανδρή, παρουσιάζει την εκθεσιακή και εκδοτική του δραστηριότητα των τελευταίων 34 ετών, καθώς και την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει με έργα από τη Συλλογή του Ιδρύματος, με τίτλο «Διαδρομές στη Γλυπτική του 20ου αιώνα». Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Auguste Rodin, César, Giorgio de Chirico, Barbara Hepworth, Igor Mitoraj, Germaine Richier, Μιχάλης Τόμπρος, Γιώργος Ζογγολόπουλος, Τάκης και Μαρίνα Καρέλλα.
 Το Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, με τίτλο "Αινίγματα του Ρεαλισμού" θα παρουσιάσει γλυπτά και ζωγραφική από τις εκθέσεις του καθιερωμένου εικαστικού θεσμού "ΠΛΟΕΣ". Τα έργα αφορούν δημιουργίες των νεώτερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, ορισμένους από τους οποίους θα γνωρίσουν οι επισκέπτες φέτος στην Άνδρο.
 Θα συμμετέχουν (αλφαβητικά) με έργα τους οι: Β. Γεωργιοπούλου, Α. Ισακίδου, Τ. Καραγιώργη, Δ. Κρέτσης, Αντ. Μιχαηλίδης, Β. Νομίδου, Θ. Παπαγιάννης, Μαν. Χάρος. Παράλληλα θα παρουσιαστεί και η 19χρονη εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος
 Το μουσείο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ στη Χώρα της Άνδρου με το εξαιρετικό του έργο, το οποίο στεγάζεται σε παλαιό εργοστάσιο Πάγου (οίκημα που χρονολογείται από τον περασμένο αιώνα), αναπαλαιώθηκε από τους ιδρυτές του μουσείου ΜΑΡΙΟ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΤΖΑΒΕΛΑΚΗ για να στεγάσει τις Ανδριώτικες συλλογές.
 Η Καϊρειος βιβλιοθήκη θα παρουσιάσει το σημαντικό εκδοτικό και πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργήσει στην Άνδρο στα χρόνια της λειτουργίας της.
 Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα Life με το οποίο ενισχύεται και να προστατεύεται η βιοποικιλότητα της Άνδρου, θα βρίσκεται στο Golden Hall για να δώσει σε όλους εμάς ένα μάθημα φροντίδας του περιβάλλοντος.
 Το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου θα παρουσιάσει μέρος των εκθεμάτων του που περιλαμβάνει παραδοσιακές ανδριώτικες στολές, ομοιώματα πλοίων, ναυτικά έγγραφα, αντικείμενα πλοίων, φωτογραφίες , ακουαρέλες και λιθογραφίες που μας μεταφέρουν πολύ πίσω στους καιρούς.
 Ο επισκέπτης θα μπορεί να κάνει ιστορική αναδρομή στο παρελθόν του νησιού μέσα από την απεικόνιση αρχαιολογικών χώρων και βυζαντινών μνημείων, ακουμπώντας ταυτόχρονα το μέλλον, μέσα από την παρουσίαση του Ψηφιακού Μουσείου που ετοιμάζεται στο νησί. Τοπία του πανέμορφου νησιού με τα πλούσια νερά και την υπέροχη εναλλαγή του τοπίου, με τις υπέροχες παραλίες και τα πανέμορφα αρχοντικά , θα κατακλύσουν το Golden Hall.
 Το τουριστικό περίπτερο, στην είσοδο του Εμπορικού Κέντρου θα φιλοξενήσει την φωτογραφική αποτύπωση του νησιού, τα μονοπάτια, τις παραλίες καθώς και τις γεύσεις της Άνδρου, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες μέσα από το έντυπο και σε ηλεκτρονική μορφή υλικό που θα διανέμεται καθ'ολη τη διάρκεια της έκθεσης, να πλοηγηθούν μέσω των site των επαγγελματιών (καταλυμάτων και εστίασης) σ΄όλο το νησί.
 Ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά των Ελλήνων αλλά και των ξένων, η Άνδρος, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά μας μέσα από τους διαδρόμους του Golden Hall.

  Χορηγοί της εκδήλωσης: APIVITA, Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΔΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΞΥΛΟΥ Α.Ε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ ωραια ενεργεια για προβολη του νησιου μας τον τουρισμο και τους τουριστες ,και στον ΒΑΓΓΕΛΗ που τα προβαλει μπραβο , του το μονο θελουμε να ξαναδουμε, την ανακοινωση για τους ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ που θα συζητουσαν για τον ΣΤΡΟΦΥΛΑ την αρχαιοτερη πολη τις ευρωπης που δεν την βλεπουμε πια,ΛΟΓΟ μηπως σχολιων,που λειτουργει ακομη ως σκουπιδοτοπος ,θελουμε να τα βλεπουμε ολα τα θεματα για το νησι μας, περιμενουμε να το δουμε μαζι με τα σχολια των ανδριωτων .....

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΔΡΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΟΦΥΛΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΟΤΗ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ .ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΙΩΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ

Vangelis Loukisas είπε...

η αλήθεια είναι ότι μια ζωή σας αρέσει μόνο να βλέπετε τα επίμαχα θέματα

Ανώνυμος είπε...

Αξιόλογη η παρουσίαση κ πράγματι ανέδειξε τις φυσικές ομορφιές κ το πολιτιστικό υπόβαθρο του νησιού. Τεράστια, ωστόσο, είναι κ η ευθύνη όσων δραστηριοποιούνται στον τουρισμό(καταλύματα,εστιατόρια,μεταφορές μέσα στο νησί κ ναυσιπλοΐα) ώστε να μην απογοητεύσουν τον ποιοτικό τουρίστα στον οποίο απευθύνεται μια τέτοια παρουσίαση στο Golden Hall,εάν αποφασίσει να επισκεφθεί την Άνδρο! Καλή δύναμη σε όλους όσους ανέλαβαν μια τέτοια ευθύνη...