Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Οι κόρες των Κυκλάδων» έρχονται στην Άνδρο




Το τριήμερο 17-19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε  στην Τήνο το 5ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Γυναικών από το Σύλλογο Γυναικών Τήνου, με τη συνεργασία του Δήμου Τήνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Το θέμα του συνεδρίου ήταν «Γυναίκα και Τέχνη», ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι των Συλλόγων: Θολαρίων Αμοργού,  Κέας – η Μελίτη, Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου – Ανωμερίτισσες, Πολιτιστικός και Λαογραφικός Μυκόνου, Νάουσας Πάρου , Πάρου – Αρηίς, Σερίφου – Ανδρομέδα, Σίφνου, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σύρου – Το Καστρί.
Τον Σύλλογο Γυναικών Άνδρου εκπροσώπησαν οι κυρίες Αγγελική Κουλούρη, Ουρανία Χατζηγρηγορίου και Μαρία Κορρέ.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αποφασίστηκε η υπό σύσταση Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών των Κυκλάδων να ονομαστεί  «Οι κόρες των Κυκλάδων»και να έχει  σύμβολο ένα κυκλαδικό τηγανόσχημο σκεύος της πρωτοκυκλαδικής περιόδου από το νησί της Νάξου.

Πέρα από το συνέδριο, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, την τέχνη και τον πολιτισμό, τα χωριά και την γαστρονομία της Τήνου.
Στη λήξη του Συνεδρίου ψηφίστηκε από όλες τις συνέδρους διαμαρτυρία κατά της υποβάθμισης της ζωής  στα νησιά σε ζητήματα υγείας, ακτοπλοΐας, παιδείας. Τέλος, ορίστηκε το ραντεβού τον επόμενο χρόνο να γίνει στο νησί της Άνδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: