Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Τελείωσαν οι εργασίες του 1ου Θερινού Πανεπιστημίου στην Άνδρο

Αναμνηστική φωτογραφία καθηγητών και σπουδαστών, στα σκαλιά του Δημαρχείου Άνδρου.

Με τη συμμετοχή 40 φοιτητών από όλη την Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, διοργανώθηκε στο νησί μας το 1ο Θερινό Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».
Οι εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και το οποίο υποστήριξαν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ξεκίνησαν τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης, στη Χώρα, και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, 17 Ιουλίου.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργος Καψάλης, με τον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη.
Τα θέματα ανέπτυξαν διακεκριμμένοι επιστήμονες, όπως ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής κ. Γιώργος Καψάλης, ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard κ. Ιωάννης Πετρόπουλος, η κ. Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η επίκουρη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεωργία Λαδογιάννη, η αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση Αφροδίτη Παναγιωτάκου, καθώς επίσης και οι κ.κ. Θανάσης Παπανδρόπουλος (επίτιμος διεθνής Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων), Σάγια Τσαουσίδου (αντιπρόεδρος Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων), Διαμαντής Μπασαντής (δρ. Επικοινωνίας – συγγραφέας), Γιώργος Δαρδανός (εκδότης, κοσμήτορας της εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών), Γιάννης Μαμάης (υπεύθυνος των εκδόσεων Gutenberg).
Την Πέμπτη, 16 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης υποδέχτηκε καθηγητές και φοιτητές στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του δημαρχείου, τονίζοντας τη σημασία που έχει για το νησί μας το Θερινό Πανεπιστήμιο.
Ο πρύτανης, κ. Γιώργος Καψάλης, ευχαρίστησε τη Δημοτική αρχή και τους Ανδριώτες για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξη και πρόσφερε στον Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη, το μετάλλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Άνδρο, καθηγητές και φοιτητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ομορφιές του νησιού, να επισκεφθούν μουσεία, μοναστήρια και άλλα αξιοθέατα, να παρακολουθήσουν την παράσταση «Εκκλησιάζουσες» από τον Θεατρικό Όμιλο Άνδρου και να ξεναγηθούν στη Χώρα από τον αρχιτέκτονα – ερευνητή κ. Νίκο Βασιλόπουλο.






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν έχεις αντίρηση, επέτρεψέ μας να μπορουμε να αντιγράφουμε φρασεις από τις αναρτησεις, γιατί βοηθούν την περαιτερω αναζητηση θεμάτων στο διαδικτυο.
Δεν χρειαζεται να δημοσιευσεις το σχόλιο Βαγγέλη