Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Δήμος Άνδρου ανακοινώνει την επαναλειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κορθίου.



Μετά από 3 χρόνια, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κορθίου απέκτησαν και πάλι γιατρό, καθώς ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου, τη λειτουργία του το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο, το οποίο παρέμενε κλειστό για το χρονικό διάστημα που προαναφέραμε.
Η επαναλειτουργία του Πολυδύναμου (η κατασκευή και ο εξοπλισμός του οποίου είχε στοιχίσει 500.000 ευρώ) αποτελούσε μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής και υλοποιήθηκε πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάληψη των καθηκόντων της.
Για να γίνει εφικτή η επαναλειτουργία του ιατρείου χρειάστηκε η συνεχής προσπάθεια του Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη, με επισκέψεις στο υπουργείο Υγείας, με παρεμβάσεις στα ΜΜΕ, ώστε να προκηρυχθεί η θέση και κατόπιν η προσωπική επαφή με τον  γιατρό, προκειμένου να δηλώσει το ΠΠΙ Κορθίου για να εκπληρώσει τη θητεία του.
Οι κάτοικοι έχουν αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια και φροντίζουν ώστε ο γιατρός, που είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 1ος όροφος του ιατρείου διαμορφώθηκε κατάλληλα ώστε να αποτελέσει την κατοικία του γιατρού, προσφέροντας έτσι ένα σημαντικό κίνητρο για την παραμονή του στο νησί.
Ο Δήμαρχος Άνδρου ευχαριστεί θερμά τον νέο γιατρό, Αλέξανδρο Παναγιωτόπουλο, τον πατέρα του και συνάδελφο γιατρό, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, και εύχεται καλή διαμονή και καλή επιτυχία στο γιατρό του Κορθίου.
Το Πολυδύναμο λειτουργεί καθημερινά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ενώ έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλη τη διάρκεια του 24ωρου, εκτός των ημερών (4-7), όπου ο γιατρός θα εφημερεύει στο Κέντρο Υγείας του Νησιού.


Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: