Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με την Νέα Δημοτική Αρχή


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα 7 Σεπτεμβρίου 2014 το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με την Νέα Δημοτική Αρχή της Άνδρου, με θέμα την εκλογή προεδρείου του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της νέας  οικονομικής επιτροπής και εκπροσώπων του Δήμου στην Π.Ε.Δ.Κυκλάδων


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kalorizikos na einai kai na doyme epiteloys kati kalo se ayton ton topo.

Ανώνυμος είπε...

καλη αρχη , καλη πορεια , και καλη δυναμη , με λιγα λογια και πολλα εργα, με χαμηλα το κεφαλι και σεβομενοι τον πολιτη πανω απο ολα, και την τσεπη του!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗΗΗΗ το καπέλωμα !! Καλή αρχή Δύναμη Αποτελεσματικό Εργο

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη γλώσσα τα ρημάδια τα ελληνικά!
Βασίλης Πομόνης

Ανώνυμος είπε...

"Η μείζονος και η ελάσσονος μειοψηφία"
Γραμματικό λάθος!
Ή πρέπει να πούμε " Η μείζων μειοψηφία και η ελάσσων μειοψηφία",
ή θα πούμε " η μείζονα μειοψηφία και η ελάσσονα μειοψηφία"
ή πα πούμε στην καθαρεύουσα...
" Η μείζων αντιπολίτευσις και η ελάσσων αντιπολίτευσις"
και στην γενική " της μείζονος αντιπολιτεύσεως και της ελάσσονος αντιπολιτεύσεως"
΄η θά πούμε στην δημοτική >>
"της μείζονας αντιπολίτευσης και της ελάσσονας αντιπολίτευσης"

Αλλά αν θέλουμε να μιλήσουμε καθαρά στη δημοτική θα πούμε..
" της μεγαλύτερης αντιπολίτευσης και της μικρότερης αντιπολίτευσης"
Αυτή είναι η πρώτη παρατήρηση..
Η δεύτερη παρατήρηση είναι η εξής..
Πώς μπορεί κάποιος που ασχολείται με την πολιτική να μη γνωρίζει τί σημαίνει απόλυτη πλειοψηφία?
Και η τρίτη παρατήρηση είναι ότι δεν χρειάζονται απειλές του τύπου " θα αποτανθω στην περιφέρεια για να βγεί ακυρο το πρώτο δημοτικό συμβούλιο"
Χάθηκε ο ωραίος τρόπος να εξηγήσεις, (χωρίς απειλές του τύπου θα βγεί άκυρο το συμβούλιο), τί σημαίνει απόλυτη πλειοψηφία?
Και το τελευταίο μου ερώτημα είναι .. Αν για τόσο απλά πράγματα διαπλητίζεσθε , πώς θα λύσετε τα μεγάλα και ουσιώδη ζητήματα και τα προβλήματα του Δήμου Ανδρου?
Αν υπάρχει άρνηση και επίθεση και ύψωση των τόνων για τα επουσιώδη, πώς θα επιλύσετε τα ουσιώδη?
Λυπάμαι γιατί ευελπιστούσα σε μια νέα σχέση ανοχής και συμπάθειας μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν άλλαξε.
Και γι΄αυτό το λόγο θα κάνω μια λυπηρή πρόβλεψη. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει .. Η Ανδρος θα παραμείνει στην άρνηση και στην αντίθεση και στην οπισθοδρόμηση έναντι των υπολοίπων Κυκλοδονησιών. Με αυτές τις τακτικές καθώς είδα και άκουσα στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο, η υπόθεση της προόδου της ¨Ανδρου θα μείνει στους ευσεβείς πόθους των προεκλογικών ομιλιων.

Ανώνυμος είπε...

Από δημοτικούς συμβούλους που ειχαν μάθει τόσα χρόνια να κάνουν ότι θέλουν ας μην περιμένουμε οτι θα μπορέσουν να συνεργασθούν και να συμφωνήσουν με κάποια άλλη άποψη εκτός της δικής τους.
Ο νέος δήμαρχος χρειάζεται πολύ δύναμη και βοήθεια από τον κόσμο που τον ψήφισε για να τα καταφέρει

Ανώνυμος είπε...

Από ποιον ακριβώς περιμένατε συνεργασία; Τα εκλογικά αποτελέσματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ την υπεροπτική-απαξιωτική-ετσιθελική-εκδικητική συμπεριφορά αλλά ο βασικός εμπνευστής της δεν έλαβε το μήνυμα. Μπορούμε να επαναλάβουμε ακόμα ηχηρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο.
Μπορείς και να τον σκοτώσεις.
Τον εμπνευστή εννοώ.
Άλλωστε αυτό δεν θα είναι "εκδικητική" συμπεριφορά....
Δικαίωση της "καταδίκης" θα θεωρηθεί!!
Και οι φελοί καμμιά φορά κάνουν "ηχηρότερο" κρότο..
Μπορείς να το ....επαναλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Με αυτό το συμβούλιο ο νέος Δήμαρχος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του λίγα πράγματα θα μπορέσει να επιτύχει, εξ αιτίας παρελθόντων δομών στα Δημοτικά Συμβούλια, όμως αείποτε παρόντων.
Εκείνο που ίσως διαφοροποιήσει την κατάσταση (αν και το βλέπω σχεδόν ακατόρθωτο) είναι να παραμείνει σταθερά αυξάνουσα η αγάπη του κόσμου, παρά τις αντιξοότητες, προς το πρόσωπο του νέου Δημάρχου και προς το πρόσωπο μερικών αληθινά αξίων στο παρόν Δημοτικό Συμβούλιο. ' Ιδωμεν την συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Εάν μπορέσει ο νέος Δήμαρχος να παραμείνει ήρεμος και ψύχραιμος, όπως φάνηκε ότι είναι στο πρώτο νέο Δημοτικό συμβούλιο, και αποφύγει τις προκλήσεις της "μείζονος αντιπολιτεύσεως", τότε θα επιτύχει του σκοπού του που είναι η πρόοδος της Ανδρου.
Εάν όμως πέσει μέσα στη δίνη των οξύτατων αντιπαραθέσεων ( που επίκεινται), τότε όλα θα έχουν χαθεί για την Ανδρο, την οποίαν όλοι κόπτονται ότι αγαπάνε βεβαίως στα λόγια μόνον, αλλά δεν το δείχνουν και στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

Αμάν ολλη οι μορφωμένη βγήκαν στον αέρα αλλα εγω ένα πράγμα θα γράψω του χρόνου να ΔΩ έστω και λίγα έργα .

Ανώνυμος είπε...

Εχει δηκηο ο τελεφταιος ανώνιμος,
Αμάν πια παραμορφοθίκαμε!
Δεν έχι σημασία η γραματική και το συτακτικό. Τουλάχιστο να μη τσακώνοτε..

Ανώνυμος είπε...

Ακούγοντας το THN ομιλία και τα γραφωμενα. Οι φαγωμάρα άρχισε .και οπως το βλέπω τα πράγματα θα εινε δισκολα .για τους γεοργους τους κτηνοτρόφους.τους ανθρώπους μεγάλης ηλεικιας. Χωρίς δρόμους με πρόσβασης αφτοκινιτον.και τα πολα αλλα καθαριότητος ΠΑΡΚΙΝΚ και προγράμματα να φέρουν έσοδα στον δήμο.για τα απετουμενη έργα ΜΑ ΘΑ ΞΗΠΝΙΣΟΜΕ ΚΑΜΙΑ ΦΩΡΑ..ΣΤΑΜΑΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΦΑΓΩΜΑΡΑ.ΟΛΛΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΡΙΟΤΕΣ. ΘΖ NY

Ανώνυμος είπε...

Γκουντ ιβνινγκ του ολ οφ γιου.
Δατς ιναφ! Ιτ ιζ μπετερ δε κανβερσεισον του μπι φινιστ.
Αι εμ ραiτiνγκ φρομ ινγκλαντ!
Σόρι μαι ινγκλις νοτ γκουντ.
Γκριιτινγκς του εξελεντ αιλαντ οφ Αντρος.

Ανώνυμος είπε...

Καλη αρχη στον νεο ΔΗΜΑΡΧΟ ,να ξερει οτι πολλα περιμενουμε απο τον ιδιο.. να μπορεσει να παλεψει για το καλο του νησιου μας και των ανδριοτων διοτι μειναμε παρα μα παρα- πολυ πισω, εν σχεση με τα αλλα νησια θελει οραμα, τολμη, πυγμη ,και πολυ αγωνα να γινουν μεγαλες αλλαγες ως προς το καλο διοτι ..εσοδα ο δημος ειχε και θα εχει αλλα θελει ατομανα ειναι σε διαφορα γραφεια εκτος Ανδρου να αρπαξουμε οτι ΕΣΠΑ μπορουμε και οτι αλλο ειναι δυνατο να φτιαξουμε το νησι μας και οχι ολο εφε και καφενεια που βλεπαμε καποτε ολο πηγαδακια αυτα πρεπει να τελειωσουν τωρα.Οπως και οι υπαληλοι του δημου σε ολες τις υπηρεσιες να ειναι χρησιμοι και οχι παμε -φευγουμε διοτι τα εχουμε δει και αυτα..το νησι μας εχει την προοπτικη να παει μπροστα αλλα θελει πολυ μα πολυ δουλεια απο ολους και οχι αλλα λαθη του παρελθοντος..

Ανώνυμος είπε...

Καλα μην περιμενεται και πολλα καπιοι ειχαν καποτε εξουσια στα χερια τους και ηταν μες στα πραγματα ,θυμαστε και τι εκαναν....τιποτα