Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Tο τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου, για τις επικείμενες καταιγίδες,συνιστά




Έπειτα από την ανακοίνωση της ΕΜΥ περί επικείμενων ισχυρών καταιγίδων, το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου συνιστά στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων, οι πολίτες θα πρέπει :
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου, καθώς και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείψουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να αποβεί πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Πυροσβεστική κλπ.

Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Άνδρου καθώς και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ώστε να επέμβουν άμεσα σε κάθε πρόβλημα που είναι πιθανό να δημιουργηθεί. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τo τηλέφωνo 2282360235,
 καθώς και με τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας, Αντώνη Λάβδα, στο τηλέφωνο 6948603126.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

6 σχόλια:

Ανδριώτης είπε...

για την φορολογική καταιγίδα, που έρχεται και ιδιαίτερα την κατάργηση του μειωμένου
Φ.Π.Α., θα κάνει κάτι ο Δήμος;

Ανώνυμος είπε...

Τώρα τι θα κάνουνε οι αγρότες που δεν μπορούν να πανε στα χωράφια τους για ενα ΠΑΡΑΔΙΓΜΑ ο καριστινος για αχλα ΕΙΠΑΡΧΗ Απαντιση Απω ΚΑΠΙΟΝ ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία αυτό είναι για το μέλλον. Τώρα τι γίνεται που πολλοί αγρότες Και ζωοτροφή δεν μπορώ να πάνε στα χωράφια τους και χρειάζεται τη βοήθεια Όπως ο Καρυστινός στο Αχλα Που πρέπει να Πηγαίνει εκεί καθημερινά θζ ny

Γ.ΞΑΝΘΟΣ είπε...

Αυτά όσον αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας εκ μέρους των πολιτών. Θα πρέπει όμως και ο Δήμος από την μεριά του να μεριμνά για τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας των πολιτών: ' Οπως , καθαρισμός των χειμάρρων-ποταμών του νησιού (λ.χ. η κοίτη του ποταμού Λειβαδίων ήταν ακαθάριστη κατά την προηγηθείσα νεροποντή), κακοτεχνίες και κακές, ανάποδες κλίσεις αμαξιτών οδών (λ. χ. του δρόμου Αγίας Μαρίνας-Εβρουσιών που έπνιξαν τα Υψηλού-περιοχή Μποζάκη- , μέρος των Στραπουργιών και του Νειμποριού), ακαθάριστα ή φραγμένα φρεάτια και σκάρες, αυθαίρετες επεμβάσεις ιδιωτών επί της ροής των ομβρίων υδάτων (βλ. παρακαμπτήριος οδός προς ' Αγιο Σπυρίδωνα) κλπ. διαθέσιμα γκρέϊτερ κατά την ώρα της νεροποντής, αντιπλημμυρικά έργα στις καμμένες περιοχές, έγκαιρη προειδοποίηση των πολιτών (στην περασμένη νεροποντή δεν υπήρχαν έκτακτες προειδοποιήσεις)κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Ως αναφορα το πρωτο σχολιο περι φοροκαταιγιδας και καταργησης του ειδικου ΦΠΑ στα νησια γιατι διαμαρτυρεστε κυριοι ,τι να κανει ο δημος;; οταν τα νησια οι κυκλαδες και τα δωδεκανησα ψηφισαν και εδωσαν την ψηφο τους στο κυβερνων κομμα οποτε προς τι οι διαμαρτυριες οπως στρωσαμε θα κοιμηθουμε τωρα, μοκο τωρα και τραβατε κουπι και που εισαι ακομα, να δεις που θα πανε ολα τα προιοντα στα υψη οι μεταφορες και βεβαια ολα αυτα θα εχουν μεγαλη αρνητικη επιπτωση στην καθημερινη ζωη των νησιωτων, στους επισκεπτες, στην τοπικη οικονομια και σιγουρα θα κλεισουν περισσοτερα μαγαζια, αρα νεοι ανεργοι!! αλλα στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα!! οταν καποιες κυριες ας πουμε ψηφιζουν με βαση το ποσο γοητευτικος ειναι καποιος υποψηφιος πρωθυπουργος τι να περιμενει κανεις!! τωρα ως αναφορα τα κακως κειμενα των καταστροφων υπαρχει μια παροιμια που λεει των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν μαγηρευουν, αλλα εδω ειμαστε βαλκανοελλας, που σημαινει οτι η λεξη προληψη ειναι παντελως αγνωστη, ολα κατοπιν εορτης και στο ποδι απο ολους ειτε ειναι δημοι ειτε ειναι τοπικη κοινωνια,ολα στο βροντο και στο ελεος του θεου!! ποτε καθαριζανε εγκαιρως τα ρεματα, τους ποταμους και γιοφυρια για να το κανουν και τωρα! Και ποτε σταματησαμε να μπαζονουμε τα παντα προς χαριν των συμφεροντων μας , και στο τελος παντα μα παντα σε οτι καταστοφικο κανει ο ανθρωπος εις βαρος του περιβαλλοντος του , η φυση εκδικειται και τωρα μια απο τα ιδια εγινε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλιστα ότι μας κάνει πολλά λάθη το πρώτο Δε βάζει πρόστιμο σε αυτους που βάζουν τα μπάζα αυτοί που ρίχνουν σκουπίδια στους ποταμούς και στα ρέματα και ασφαλώς οι πιο πολλοί ξέρουν ποιοι είναι Και οι δημότες δεν Προσέχουν το δικό τους περιβάλλον Και ρίχνουν τα βάρη σε άλλους Όλοι γνωρίζαμε τι έχει κάνειο Δήμος μέχρι τώρα σε αυτή την δύσκολες εποχές Δεν έχει κάνει αρκετά Ασφαλώς όχι Χωρίς καύσιμα το αυτοκίνητο δε δουλεύει θζny