Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Δευκρινήσεις στον απολογισμό του Φεστιβάλ Άνδρου





"Θεωρώ ότι ένα συμπληρωματικό δελτίο τύπου θα κάλυπτε τις απορίες που υπήρξαν και εκφράστηκαν, μετά τη δημοσίευση του πρώτου δελτίου τύπου σαν «απολογισμού» του φεστιβάλ.
Στην ερώτηση που εκφράζεται μέσω άρθρου για το ποιοι είναι οι χορηγοί, οι χορηγοί, ευτυχώς, ήταν αρκετοί, κυρίως συμπατριώτες μας αλλά και μη. Όμως, οι περισσότεροι από αυτούς θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κάτι που οφείλω να σεβαστώ και να μην τους αναφέρω.
 Σχετικά με τον οικονομικό απολογισμό, είναι κάτι που αφορά την επιτροπή διαχείρισης του φεστιβάλ και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Έχουν ενημερωθεί ο  Δήμαρχος, όλα τα μέλη της επιτροπής, και όλοι οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης του φεστιβάλ, με ενημερωτική κατάσταση εσόδων-εξόδων.
Όσον αφορά τα ποσοστά κέρδους, που μας απέφερε η κάθε συναυλία, δεν είναι συμφέρον για το ίδιο το φεστιβάλ να δημοσιοποιούνται. Επειδή δεν κλείνεις την ίδια συμφωνία με όλους τους παραγωγούς, για να μπορείς να εξασφαλίζεις το καλύτερο ποσοστό προς όφελος του δήμου και  να μπορείς έχεις διαπραγματευτική δύναμη είναι αδύνατον να τα γνωστοποιείς δημοσίως.
Παράδειγμα αποτελεί το εξής: αν στις παραστάσεις έχεις εξασφαλίσει διαφορετικό ποσοστό επί των εισιτηρίων και αυτό γίνει γνωστό από την παραγωγή που σου έχει αποδώσει το μεγαλύτερο ποσοστό, αυτονόητο είναι να δημιουργείται δυσαρέσκεια και κακό προηγούμενο για τις μελλοντικές συμφωνίες.
Αυτό εξ άλλου είναι κάτι το οποίο τηρούσαν και οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ποιος γνώριζε τα προηγούμενα χρόνια, μέσω «δελτίου τύπου» του δήμου πόσο κόστισαν οι συναυλίες που εδίδοντο στην Άνδρο τα προηγούμενα καλοκαίρια;
Για την «περισσότερο ορθολογική διαχείριση των θέσεων την επόμενη χρονιά ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα υπερπώλησης εισιτηρίων», όπως αναφέρεται στο άρθρο, έχουμε μεριμνήσει ώστε να γίνει αρίθμηση όλων των θέσεων, που, δυστυχώς για φέτος, δεν είχαμε προλάβει να κάνουμε λόγω πίεσης χρόνου.
Το σημαντικότερο είναι ότι παρακολούθησαν όλες τις παραστάσεις , συναυλίες και εκδηλώσεις περισσότερα από 9000 άτομα και ότι ο δήμος δεν επιβαρύνθηκε καθόλου οικονομικά!!!!!
Θεωρώ ότι η συνεργασία με όλα τα τοπικά ΜΜΕ είναι πάντα η καλύτερη. Έτσι, θα μπορείτε να ενημερώνεστε από τα δελτία τύπου που στέλνουμε, τα οποία αναρτώνται στο site του δήμου και στη σελίδα του facebook".
Αθηνά Τσατσομοίρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: