Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Τελειώνει στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 η έκθεση του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως στην Άνδρο.




 Το θέμα της εφετινής εικαστικής διοργάνωσης «ΠΛΟΕΣ» που για 21η χρονιά πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2015,  αφορά τα διάφορα «περιβάλλοντα» της φύσης και της ζωής μας, όπως τα εξέφρασαν 12 ζωγράφοι, μέσα από μια επιλεγμένη ομάδα έργων τους.
 Ανάμεσά τους υπάρχει και ένα  εικαστικό αφιέρωμα, στον Ράλλη Κοψίδη (1929 – 2010), με τα έργα της «οικολογικής διαμαρτυρίας» του. Ήταν ο πρώτος άλλωστε, που τόνισε, μέσα από τις εικαστικές δημιουργίες του, αυτήν τη διάσταση, η οποία αποδεικνύεται επίκαιρη, όσο ποτέ άλλοτε.
           
  Οι εικαστικοί δημιουργοί, που συμμετέχουν στην έκθεση αλφαβητικά είναι: Χρύσα Βέργη, Σάββας Γεωργιάδης, Πέρης Ιερεμιάδης, Αντιγόνη Καββαθά, Μάρκος Καμπάνης, Γιώργος Κουβάκις, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέκος Λεβίδης, Φωτεινή Στεφανίδη, Αντώνης Τσακίρης και Μυρτιά Χέλλνερ.
\    
  Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την 1η Αυγούστου 2015, μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως κ. Νίκος Σιγάλας, ο οποίος ανέπτυξε τις δυσκολίες που υπερκεράστηκαν, με θέληση και πίστη στη διατήρηση της ποιότητας που παρουσιάζεται κάθε χρόνο στην Άνδρο, με την προβολή σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, το οποίο έχει γίνει σημείο αναφοράς κάθε καλοκαίρι για τη χώρα μας.


 Η επιμέλεια της έκθεσης  είναι όπως πάντα της  Αθηνάς Σχινά
            Η έκθεση  είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Τρίτης.
Είσοδος ελεύθερη.
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 13:30, 16:30 – 21:30

 Φωτογραφίες από την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: