Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ενθύμιο Σωκράτη Λουκίσα που έφυγε σήμερα το πρωΐ

Μια ζωγραφιά του...





1928 στην Β τάξη στην Χώρα με  δάσκαλους τον Σαγιάνο και τον Γιαλούρη

1930 βοηθός στο καφενείο του θείου Χαρίλαου ,απένατι ακριβώς από τον σημερινό Ερμή

Μετά τον πόλεμο,όρθιος άκρη δεξιά
Πάνω σειρά:
Δημ. Φαλαγγάς, Κούλα Κατσιώτου, Ειρήνη Χαζάπη - Μπάλκα, Μαριογκούλα Βούλγαρη, Κατίνα Κουλιανού, Ροδάνθη Βούλγαρη, Ορσάκη Τσατσομοίρου,  Άννα Δερτούζου, Βασιλική Χατζόγλου, Σωκράτης Λουκίσας.
Στη μέση: Νικόλαος Ασβεστάς, Γιάννης Γαλανός, Λεονάρδος Γουλανδρής
Κάτω: Ιωάννης Αν. Παντζόπουλος

Μπαρκαρισμένος μέσα στο σωσίβιο
Όρθιοι από δεξιά:Άγγελος Μπληζιώτης (Κούκλος), Δημοσθένης Καΐρης (Ντούρας)
κάτω  δεξιά του ο Δημήτρης Λάσκαρης  και αριστερά του ο Γιώργος Κοντογιώργης

με φίλους στο cafe Agora 2010

σχολιαστής πάντων με τον Γιάννη Μπαζάκη  και την Μαρία Βενετίκη έξω από το θέατρο το 2009
και βόλτα στο ενετικό κάστρο το 2009

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

΄Εφυγε και ο Σωκράτης,
πήγε να βρει τους φίλους του
Γιαννούλη Μωραΐτη
και Λορέντζο Μπληζιώτη
στο καφενείο του ουρανού.
Καλό σου ταξίδι Σωκράτη

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι Κε Σωκράτη..ήσουν μια φυσιογνωμία που θα λείψει απο την χώρα, τα στενά της, και τα πειράγματα σου στους φίλους σου...ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει...Μ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Δείξε και άλλα γι΄αυτόν τον αξιόλογο Άνθρωπο. Φεύγουν - φυσικό είναι θα πείτε - όλοι αυτοί οι παλιοί αλλά ποιοί τους αντικαθιστούν; ; ; Α, ρε Χώρα φτωχαίνεις επικίνδυνα.....

Παπα-Μιχάλης είπε...

Πενθούμε την Άνδρο που χάνει την παλιά φρουρά!! Την γεμάτη ανθρωπιά και καλοσύνη.
Αξέχαστος !! Θα μας λήψη.


Παπα-Μιχάλης

Γιάννης Ψαρούλης είπε...

Καλό Ταξίδι γείτονα. Μεγάλωσα λίγα μέτρα απο το σπίτι σου, κάθε φορά που επέστρεφα στην Άνδρο το φως απο την πόρτα σου μας φώτιζε τα σκαλοπάτια να κατέβουμε και το καλοσόρισμα σου συμπλήρωνε την γνώριμη όμορφη εικόνα της γειτονιάς μας. Φρόντιζες με μεγάλη αγάπη τον κήπο του Αϊ Γιώργη και ήταν το στενό μας τα καλοκαίρια γεματο λουλούδια και αρώματα. Μέσα σε πολύ λίγο καιρό "φύγατε" πολλοί. Η Γιάννης ο Μπαζάκης η Μαριογκα, ο Αντώνης ο Πολέμης, τώρα εσύ και μαζί σας λίγο-λίγο φεύγει και ένα κομμάτι απο την όμορφη γειτονιά μας. Τουλάχιστον θα έχεις παρέα ολούς αυτούς ξανά στην γειτονια των αγγέλων. Θα μας λείψεις καλε μου γείτονα ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Γ. Ξανθός είπε...

Δεν του άρεσε η μιζέρια των γηρατιών και ούτε συμβιβάστηκε ποτέ με την ηλικία του που ξεγελούσε τον καθένα. 'Ηθελε να κάνει παρέα με νεώτερους ανθρώπους, για να μην αισθάνεται γέρος, όπως έλεγε. Αστείρευτο κέφι και χιούμορ, χωρίς να προσβάλει, μοναδικός αφηγητής παλαιών ιστοριών, μιμούνταν εξαιρετικά φιγούρες της παλαιάς εποχής.
Ιδρυτικό μέλος και χορωδός μέχρι πρόσφατα στην Εκκλησιαστική και στην Μεικτή χορωδία του Μουσικού Συλλόγου ' Ανδρου, ελάφρυνε ιδανικά την ατμόσφαιρα με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που διέθετε . ' Εφυγε ένας "αιώνιος έφηβος" , μία άλλη χαρακτηριστική ' Καμαριανή" φυσιογνωμία της Παλιάς Πόλης της Χώρας, προσθέτοντας ένα ακόμη δυσαναπλήρωτο κενό στους πολλούς φίλους που τον γνώρισαν .
Εκεί ψηλά κάποια πλάκα πάλι θα σκαρώνει, μαζί με τους φίλους του που έφυγαν πρόσφατα .
Ας ευχηθούμε η τριάδα των απόντων να συμπληρώθηκε και να είναι η τελευταία απώλεια .

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΗ ΣΩΚΡΑΤΗ ΤΟ ΧΙΟUΜΟΡ ΣΟU ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΓΜΑΤΑ ΣΟU
KAΛΟ ΤΑΞΕΙΔΙ

Ανώνυμος είπε...

Καλο σου ταξιδι, παντα θα σε θυμομαστε τα γελια και τις πλακες που εκανες, την ανθρωπια την συμπονοια και την χαρα που εδινες σε ολους! Φτωχαινει συνεχως το νησι απο τον χαμο ολων αυτων των εξαισιων ανθρωπων που εφυγαν τωρα τελευταια,ας ειναι αιωνια η μνημη τους!!