Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Η Ομάδα Εθελοντών Κορθίου Άνδρου


Ο Μ Α Δ Α     Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ω Ν     Κ Ο Ρ Θ Ι Ο Υ    Α Ν Δ Ρ Ο Υ
Κόρθι  7 Ιουλίου 2012

"Σήμερα κλείνει ένας χρόνος ακριβώς από την ημέρα που ξεκινήσαμε σαν ομάδα . Έτσι απλά, χωρίς να τάξουμε τίποτα πέρα από το να κάνουμε εδώ και τώρα μικρά πράγματα που χρειάζεται το χωριό μας με τις μικρές  μας δυνάμεις.
Υποσχεθήκαμε μόνον εντιμότητα και διαφάνεια στα οικονομικά, συνέπεια σε ότι πούμε και ανιδιοτέλεια.
Παράλληλα όμως ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή το γιατί  ξεκινάμε και το ποιος είναι ο ένας και μοναδικός στόχος μας:  Η ευαισθητοποίηση και σταδιακή ενεργοποίηση των πολιτών στις ανάγκες του τόπου μας που δεν μπορούν να καλυφθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες λόγω της κρίσης που περνάμε.
Χωρίς αμφιβολία η παρουσία μας έγινε αισθητή με τις παρεμβάσεις σε πολλές ανάγκες.  Δεν θα τις αναφέρουμε εδώ  διότι δεν έχουμε κανένα λόγο να αυτοδιαφημιστούμε.  Και κριθήκαμε από την μικρή μας κοινωνία με όλη την γκάμα των σχολίων, όπως άλλωστε το περιμέναμε.  Από αδιαφορία , επιφυλακτικότητα, άρνηση , ειρωνεία και βρισιές, μέχρι επαίνους, εγκωμιαστικά δημοσιεύματα, ακόμα και ακραίους  χαρακτηρισμούς όπως  ευεργέτες η ήρωες.
Αυτά από τους «θεατές». ‘Όμως  ήλθαν κοντά μας κάμποσοι βλέποντας στην πορεία το έργο μας , συνεισφέροντας οικονομικά στις δαπάνες με χρήματα η με υλικά η με εκπτώσεις προμηθευτών. Όλοι αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας www.oekandros.gr.  αναλυτικά. 
Μας εμπιστεύθηκαν βλέποντας κάθε Σάββατο σε 5-6 σημεία του κεντρικού πεζόδρομου το που πάνε τα λεφτά τους μέχρι την τελευταία δεκάρα , δίπλα στην ανακοίνωση μας για αυτά που   κάναμε την εβδομάδα που πέρασε.
Χρωστάμε σε όλους, συμπαραστάτες η όχι ,έναν συνολικό απολογισμό . Και το κάνουμε αυτό τώρα, με την δημοσιοποίηση των οικονομικών μας που τα αναρτάμε δίπλα στην ανακοίνωση αυτή και με την παρακάτω έκθεση των απόψεων του κεντρικού πυρήνα της ΟΕΚΑ.
-Αποτύχαμε ,σχεδόν παταγωδώς  στον βασικό μας στόχο ,με μοναδική εξαίρεση την κινητοποίηση του συλλόγου γονέων στην κάλυψη βασικών και επειγουσών αναγκών του Γυμνασίου-Λυκείου.                                                                
--Η επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μας ήταν ασήμαντη.                                                                                                            ---Οι  «έχοντες»  δεν ανταποκρίθηκαν  σε χορηγίες που ζητήσαμε με το πρόγραμμα «έργα για χορηγούς» ούτε καν έστω με μικροποσά των 500 ΕΥΡΩ , παρά το ότι αρκούσε μία δήλωσή τους για να ολοκληρωθεί κάποιο από τα 10 έργα που προτάθηκαν .Ζητήσαμε να καταβάλουν ότι ποσόν θα ήθελαν με βάση τον απολογισμό του έργου που θα τους παραδίναμε. Μοναδική εξαίρεση τα 300 ΕΥΡΩ που μας διέθεσε για το Γυμνάσιο χορηγός που ζήτησε να μείνει ανώνυμος.                                                                                                                                                                                               ---Ο Δήμος μας βοήθησε αλλά δεν μας καταβάλλει τα οφειλόμενα, έξοδα τα οποία πληρώσαμε με την σύμφωνη γνώμη του και με την υπόσχεση ότι θα τα καλύψει.

Ετσι, η ΟΕΚΑ αποφασίζει να αναστείλει κάθε δραστηριότητα  σαν ομάδα ,εκτός αν δημιουργηθούν προϋποθέσειςγια συνέχιση .
Τα βασικά μέλη της δεν παραιτούνται από το όραμα και την ιδεολογία της «δρώσης κοινωνίας με αυτοοργάνωση» και θα συνεχίσουν με συνέπεια να υπηρετούν  τον στόχο τους  με κυρίαρχο σύνθημα την ενότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς προαπαιτούμενα."

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΚΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΡΙΜΑ ΤΟΣΟ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΙΞΑΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΠΟΣΟ ΘΑ ΒΟΗΘΟΥΣΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΜΕ.ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ,ΕΔΩΣΑΝ,ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ... ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΑΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ Ε ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ!!!

καψοραχη είπε...

μπραβο σε εσας που κοντρα στον ατοφιο "ωχαδελφισμο" εως και την μικροψυχη κριτικη του Ελληναρα παλευετε για τον τοπο σας!ενα πετραδακι να βαζαμε ο καθενας τι θα χτιζαμε!
και παλι μπραβο και συνεχιστε..γι αυτους τους λιγους που ειναι διπλα σας(γιατι ομως οχι μαζι σας?)και πιο πολυ για εσας, τα παιδια, σας την Ανδρο, την Ελλαδα!
συγχαρητηρια μεσα απο την καρδια μου!

Ανώνυμος είπε...

Λόγια λόγια μια φούχτα προσφέρουν κε η ιπολιπη απο εμάς προσφερομε λόγια.σιχαριτηρια σε αφτους που κάνουν έργα. Κε λιπαμε για εμaς που, ιμαστε μόνο λόγια κε σχόλια. Απο Θ.Ζ n.y

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας και βέβαια ευχαριστούμε και τους επισκέπτες σας που διέθεσαν χρόνο για να μας σχολιάσουν. Μας δυναμώνετε!
Όλοι έχουμε ανάγκη να νιώθουμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο.
Η ΟΕΚΑ ανέστειλε τις δραστηριότητές της περιμένοντας κάτι, ένα σήμα για να ξεκινήσει και πάλι.

Για την ΟΕΚΑ Λίνα Δεμαθά, Γιάννης Καράλης