Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Τσιμέντο να γίνει!




Άλλοι  χρηματοδοτούν, βοηθούν και κοπιάζουν για τον καθαρισμό τη σήμανση και την ανάδειξή  των μονοπατιών της Άνδρου, θεωρώντας ότι  είναι το τουριστικό μέλλον της Άνδρου  και άλλοι από αδιαφορία και άγνοια τα καταστρέφουν.
Το μονοπάτι νούμερο 17 ξεκινά από κάτω από το νέο υπαίθριο θέατρο της Χώρας  και καταλήγει στα Λειβάδια και είναι στρωμένο αριστοτεχνικά με μεγάλες ντόπιες πέτρινες πλάκες.
Έξω από το κτήμα Γούναρη χρειάστηκε να ενωθούν σπίτια με τον νέο αποχετευτικό αγωγό που μέσα από καινούργιο δρόμο ενώνεται με τον κεντρικό στα  Πευκάκια
Σηκώθηκαν οι πλάκες του μονοπατιού, τοποθετήθηκε ο νέος αγωγός σκεπάστηκε με χώμα αλλά οι πλάκες δεν ξαναμπήκαν στη θέση τους
 έγινε κάτι πιο εύκολο, γρήγορο και διαδεδομένο,  έπεσε μπετόν!



 Αυτή είναι η εικόνα του μονοπατιού τώρα

 Και οι βγαλμένες πέτρες δεν πήγαν χαμένες, λιάστηκαν ένα μήνα και μετά τις έβαλε στο μάτι περίοικος, τις πήρε, τις έσπασε και έχτισε παραδοσιακό τοιχάκι στο οικόπεδό του!


8 σχόλια:

Kostas Kastanos είπε...

Βαγγέλη, Ξέρεις ποιος ήταν ο εργολάβος, και ποια η υπηρεσία που διαχειρίστηκε το έργο;

Ανώνυμος είπε...

Ο εργολάβος ένταξη .αλλα πιος ειναι ο επόπτες τον έργων .και λέγοντας για δρομους στην Μεσαργια διο μεγάλες λακούβες της εχει προσέξει κανενας ??Θζ gr

Ανώνυμος είπε...

Ας φροντίσουν άμεσα οι υπεύθυνοι για την εποπτεία του έργου να επανέλθει το μονοπάτι στην αρχική του κατάσταση διότι θα τους στείλουμε στον εισαγγελέα. Θα βρουν αυτοί τον τρόπο να υποχρεώσουν τον εργολάβο να φέρει νέες ίδιες πέτρες και να στρώσει το τμήμα του μονοπατιού που σκάφτηκε ως όφειλε . Άλλωστε είναι όρος για την κατασκευή του έργου. Βέβαια δεν θα είναι απολυτά όμοιο με το αρχικό αλλά με την πάροδο του χρονου θα εξαλειφτεί η διαφορα. Βαγγέλη όσο για τον περίοικο που έβαλε χέρι στις πέτρες άσε να τον αναλάβει η επίβλεψη ή ο εργολάβος. Δεν λέω ότι αυτός έκανε καλά που πήρε την πέτρα αλλά για σκέψου το ενδεχόμενο να του είχανε παρκάρει κάμποσο καιρό τα υλικά μπροστά στη πόρτα του (πράγμα που συμβαίνει συχνά) να έκανε υπομονή να τελειώσει το έργο και στο τέλος να του άφησαν αμανάτι την πέτρα.

Ανώνυμος είπε...

κ. Καστανε

κάνε τον κόπο να πας στο σημείο της τελευταίας φωτογραφίας και διάβασε τον εργολάβο και την επίβλεψη στην ταμπέλα αριστερά από την μαύρη BMW.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό δεν είναι τίποτα! Σε γειτονικό χωριό ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΩΘΗΚΕ το μονοπάτι για να περνά αυτοκίνητο, ανυψώθηκε μετατρέποντας εισόδους χωραφιών σε παράθυρα και στο τέλος δεν ικανοποιήθηκαν γιατί δεν μπορούσε να μερασει παρά μόνο το μικρό τους αυτοκ'ινητο. Τώρα οι περιατητές απολαμβάνουν μεταξύ των πέτρινων μονοπατιών και το τσιμεντένιο.

Ανώνυμος είπε...

Η αιτία όλων των παραπάνω είναι ότι δεν αντιδρούν και δεν διαμαρτύρονται αμέσως όσοι βλέπουν την παρανομία είτε την κακοτεχνία. Δεν αντιδρούν είτε επειδή " δεν θέλουν να γίνουν κακοί" είτε επειδή "δεν θέλουν να τσακωθούν".
Η πραγματικότητα είναι διότι δεν έχουν κοινωνική συνείδηση , και βεβαίως διότι πρόκειται για αυτό που λέμε "κότες".
Δεν εξηγείται , να βλέπεις κάποιον να σου τσιμεντώνει το πλακόστρωτο, να σου κλείνει τη δική σου είσοδο, να κάνει ό,τι θέλει και να σε θίγει και εσύ να μην αντιδράς. Ίσως περιμένουν να αντιδράσει κάποιος άλλος και να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Αυτά με μια μικρή επιφύλαξη, "μόνο στην Άνδρο συμβαίνουν".ΧΔΑ

Tasos Yiannakis είπε...

Συμφωνω στην πληρη αποκατασταση του μονοπατιου και επειδη δε μασαω τα λογια μου οι υπηρεσιες του Δημου πρεπει να επιληφθουν της υποθεσης και δεν πρεπει να περιμενουμε καταγγελλιες περιοικων. Καθε δημοσιο εργο εχει επιβλεποντα απο την υπηρεσια που ειναι υπευθυνη για το εργο. Αλα να αποκαλει καποιος που γραφει ανωνυμα τους αλλους ΄΄κοττες΄΄ σαχλο ανεκδοτο ακουγεται.

Ανώνυμος είπε...

Το καλοκαίρι έρχεται οι Δρόμοι γεμάτοι Λακούβες πιος ειναι υπεύθυνος για αυτα??? ΘΖ gr