Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για τη εμφάνιση του Δήμαρχου Άνδρου στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα»



Στην δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» ήταν προσκεκλημένος σήμερα ο Δήμαρχος ΄Ανδρου, Θεοδόσης Σουσούδης.
Ο κ. Σουσούδης  είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στις ομορφιές του νησιού και στην μοναδικότητά του, ως τουριστικού προορισμού, καθώς συνδυάζει πολλές και εξαιρετικής ομορφιάς παραλίες, με βλάστηση και νερά που δεν συναντά ο επισκέπτης σε κανένα άλλο νησί των Κυκλάδων. Ακόμη, αναφέρθηκε στο εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών που έχουν συντηρηθεί και σηματοδοτηθεί, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες στους λάτρεις του πεζοπορικού τουρισμού. Επεσήμανε, ακόμη, ότι τα πέντε μοναστήρια της Άνδρου προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες, όσον αφορά τον θρησκευτικό τουρισμό.
Μεγάλο μέρος της αναφοράς του Δημάρχου κάλυψαν οι πολιτιστικές δράσεις του καλοκαιριού. Ο κ. Σουσούδης αναφέρθηκε στις εκθέσεις κορυφαίων καλλιτεχνών που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι από το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και από το ίδρυμα Κυδωνιέως, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο νέο θέατρο της Χώρας και στο 1ο φεστιβάλ Άνδρου, που πρόκειται να διοργανωθεί φέτος.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, προβλήθηκαν εικόνες και βίντεο από την Άνδρο και τις ομορφιές της. Οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να δουν το Μπατσί, την παραλία του Αγίου Πέτρου, τις παραλίες Βιτάλι και «Γριάς το πήδημα», τη Χώρα με τον φάρο Τουρλίτη και την Αγία Θαλασσινή, τη μονή Παναχράντου, ενώ εντυπωσίασε το βίντεο που πρόβαλε το νησί από ψηλά.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση της Άνδρου, ο κ. Σουσούδης αναφέρθηκε στα προϊόντα του νησιού και ειδικά στα γλυκά του κουταλιού, τα αμυγδαλωτά και τα καλτσούνια, καθώς και τα εξαιρετικά ανδριώτικα τυριά.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολυ σημαντικη παρουσια ευχομαι να υπαρχει συνεχεια

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Δήμαρχε ήταν εξαιρετική η κίνηση σου αυτή για την τόνωση του νησιού μας.
Συνεχίστε αυτές τις προσπάθειες μας χρειάζονται.
Η τηλεόραση όπως και το ραδιόφωνο είναι μεγάλα όπλα για την πρόοδο και την προώθηση της Ανδρου.
Την επόμενη φορά όποιος πάει στην εκπομπή αυτή μην ξεχάσει να πάει καλτσούνια και αμυγδαλωτά και γλυκό του κουταλιού καρυδάκι (στην Άνδρο γίνεται με μοναδικό τρόπο)
Πρέπει να τα προβάλουμε όλα αυτά, αν θέλουμε να δούμε μια άσπρη μερα.

Ένας Ανδριώτης της διασποράς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λεο να τους πάμε και καμία φουρταλια ..Η ΠΟΛΗΤΙΚι θέλει πολιτικό οχι προϊόντα και ΑΦΤΩ το εχωμε. ΘΖ gr

Ανώνυμος είπε...

πολυ καλη η κινηση και η προβολη του νησιου απο τον δημαρχο, οπως επισης και η αναφορα στον περιπατητικο τουρισμο και στα πολιτιστικα δρωμενα και εργα.θα ηθελα ομως να παρατηρησω το θεμα της ελλειψης παρουσιασης των τοπικων προιοντων του νησιου , που αλλωστε αυτο θιχτηκε και απο τους παρουσιαστες της εκπομπης , ειναι δυνατον ολα τα αλλα μερη που πηγαινουν εκει να παρουσιαζουν τα προιοντα τους και εμεις πηγαμε με αδεια χερια;;; που ειναι το περιβοητο καλαθι της ανδρου που ειχε ειπωθει προεκλογικα!! νομιζω πως θα πρεπει αλλη φορα να ειναι πιο οργανωμενη οποιοδηποτε τετοια προσπαθεια για να εχει ενα συνολικο καλο αποτελεσμα! με καθε καλη διαθεση παρατηρησης και χωρις να υποτιμω σε καμια περιπτωση την πολυ σωστη κινηση που εγινε!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον ο δήμαρχος θα έπρεπε να γνωρίζει ποιο είναι ακριβώς το κόστος του εισιτηρίου για το αυτοκίνητο στο βαπόρι .Εμείς που το πληρώνουμε το ξέρουμε πολύ καλά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΛΕΟ ΝΑ ΣΤΗΛΟΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΝΑ ΠΑΡΙ ΤΗΝ ΘΕΣΕΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΖ gr

Redmond είπε...

Πολλή καλή η παρουσία του Δημάρχου, αν και είχε λίγο (λογικό) άγχος. Δήμαρχε την επόμενη φορά πιο χαλαρός και πιο προετοιμασμένος. Φυσικά και οι οικοδεσπότες θα πρέπει να αφήνουν τον καλεσμένο να πει δύο λόγια παραπάνω και να μην επιτείνουν το (ήδη μεγάλο) άγχος του από την τηλεοπτική εμφάνιση. Όταν κάνουμε μια συνέντευξη δεν είναι δυνατόν οι ερωτήσεις να καλύπτουν τηλεοπτικό χρόνο μιας παραγράφου και οι απαντήσεις μιας πρότασης... Όσο για τα τοπικά προιόντα που δεν πήγαν ποτέ, θα το θεωρήσω ως απλή παράλειψη εξ αμελείας! Καθ' ότι στην Άνδρο και φιλόξενοι είμαστε και ανοιχτοχέρηδες. Επίσης, ο Δήμαρχος δεν είναι μόνος του, έχει και συνεργάτες σε περίπτωση που ξεχαστεί κάτι...Την επόμενη φορά λοιπόν, με όλα τα καλά του νησιού, συν καμιά εκατοστή φυλλάδια για δημοσιογράφους, τεχνικούς κ.τ.λ του (όποιου) καναλιού, για το τι μπορεί κάποιος να κάνει στο νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

μπραβο

Ανώνυμος είπε...

Πολλη καλη και χρησιμη η παρουσια του δημαρχου αλλα ελειπαν ολα τα προιοντα και γλυκισματα τις ανδρου που ειναι ωραια , επισης να συνετιστουν ολα τα καταστηματα στις τιμες που πρεπει να συμβαδιζουν με τις ημερες μας και οχι με τις εποχες πριν που ολοι ειχαν δουλεια και χρηματα να χαλασουν κατι παραπανω διοτι ο κοσμος πλεον ψαχνει κατι πιο προσιτο για να παει καπου εστω και λιγες μερες...τα μαγαζια να εχουν πιο οικονομικες τιμες για να εχουμε κοσμο .