Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του Δήμου Άνδρου για την Ανακύκλωση





Τις τελευταίες δυο εβδομάδες υπήρξαν προβλήματα στη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους του νησιού μας.

Το γεγονός αυτό αποτελούσε υποχρέωση του εργολάβου ο οποίος είχε αναλάβει το έργο της αποκομιδής.

Αν και η σύμβαση του εργολάβου με τον Δήμο Άνδρου έληγε την 7η Μαΐου, τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζεύτηκαν για τελευταία φορά στις 29/4, διότι χρειάστηκε μία εβδομάδα, όπως ισχυρίζεται ο ανάδοχος, προκειμένου να μαζέψει και να συσκευάσει όλο τον όγκο των ανακυκλώσιμων που υπήρχε στην αποθήκη και να σταλεί στην Ε.Ε.Α.Α. που υπάρχει σύμβαση για αποδοχή των ανακυκλώσιμων.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν και οι τυπικές διαδικασίες, θα υπάρξει ανάδοχος και η ανακύκλωση θα συνεχιστεί σε ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση, επιπλέον, έχουμε ήδη ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης σε όλη την Άνδρο. Η ενημέρωση αυτή θα συνεχιστεί με ημερίδα στην Αθήνα και ακόμα, με στοχευμένες ομιλίες σε σχολεία, συλλόγους, νοικοκυριά και επαγγελματίες, προκειμένου να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας στην ανακύκλωση.

Ως εκ τούτου, θέλω να παρακαλέσω τους Ανδριώτες και τις Ανδριώτισσες να δείξουν κατανόηση και να κάνουν λίγη υπομονή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Τα ανακυκλώσιμα υλικά ήδη ξεκίνησαν να μαζεύονται, όμως η πλήρης και απρόσκοπτη αποκομιδή τους θα επιτευχθεί μετά την ολοκλήρωση της ανάθεσης, που θα γίνει τις επόμενες μέρες.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης


7 σχόλια:

MANOS G είπε...

Perimenoyme k tin apantisi toy ergolaboy

Ανώνυμος είπε...

Μεχρι στιγμής γινότανε πολύ καλά. Να δουμε τώρα αν ειναι το ιδιο η καλύτερα μπράβο στον Δήμαρχο διαφορετικα τι ειχες Γιάννη τι είχα παντα

Ανώνυμος είπε...

Στις 07/05/2015 έληξε η σύμβαση του εργολάβου ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΝΤΩΝΗ με το Δήμο για την ανακύκλωση, πως γίνεται στην ανακοίνωση του Δήμου να λέει ότι τις δύο τελευταίες βδομάδες που υπήρξαν προβλήματα στην συλλογή των ανακυκλώσιμων, το γεγονός αυτό αποτελούσε υποχρέωση του εργολάβου; Τι υποχρεώσεις μπορεί να έχει ο εργολάβος (που έληξε η σύμβαση του 07/05/2015) από τις 08/05/2015 έως 21/05/2015;
Τα ανακυκλώσιμα υλικά "ήδη ξεκίνησαν να μαζεύονται" όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωση για την Ανακύκλωση από τον Δήμαρχο Άνδρου. Με μια λεπτομέρεια όμως, μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου "μαζεύει" και ο Ιωάννης Κοντορούσης, σε συνεννόηση με τον ΠΡΩΗΝ εργολάβο Παπαδάκη Αντώνιο (την Δευτέρα 11/05/2015 μάζεψε στην πλατεία των ΚΤΕΛ για μία μέρα και μετά τη συνάντηση της Ανακύκλωσης με τον Δήμαρχο στις 18/05/2015 , ξεκίνησε να μαζεύει από την Τρίτη 19/05/2015).
Όλο αυτό από μέρος του εργολάβου έγινε α) σε ένδειξη καλής θέλησης προς τον Δήμο, παρόλο που ο νέος ανάδοχος της Ανακύκλωσης θα είναι η Αναπτυξιακή Άνδρου με απ΄ ευθείας ανάθεση και β) γιατί δεν του αρέσει να είναι ο τόπος του σκουπιδαριό.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον Δημαρχο για την ανιμεροση .που ΠΟΤΕΣ δεν την ειχαμαι ΠΙΣΤΕΒΟ ΟΛΛΑ να πανε καλα ,εχωμε πολα να μαθωμε για την ΑΝΑΚΙΚΛΟΣΗΣ αλλα σιγα σιγα θα γένη και ΑΦΤΩ .θζ GR

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Ο ΘΕΟΣ. ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Να ξέρουν οι αρμόδιοι ότι σε ορισμένα χωριά όπως αρνη ρεύματα υπάρχουν ελάχιστοι κάδοι σκουπιδιών και ανακυκλωσης

Ανώνυμος είπε...

Αν η νεα δημοτικη αρχη εμοιαζε εστω και στο τοσο στην οργανωση και στην επιτυχια που ειχε η ανακυκλωση αυτα τα 3 χρονια θα ηταν πολυ διαφορετικα τα πραγματα...πολυ καλυτερα!