Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

48ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου (29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2015)





Έτοιμος να ανοίξει και φέτος πανιά, είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πλέον ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας, ο 48ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου. Παραμένοντας πιστός στο όραμα του εμπνευστή του, Γιάννη Β. Γουλανδρή, ο Ναυτικός Ομιλος Ανδρου, συνεχίζει από το 1967 μέχρι και σήμερα τη σπουδαία ναυταθλητική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο την αφρόκρεμα της ελληνικής ιστιοπλοΐας.
andros1
Η εκκίνηση θα δοθεί, ως είθισται, από τον κόλπο της Βουλιαγμένης, ενώ τα πληρώματα θα χρειαστεί να καλύψουν απόσταση περίπου 72 ναυτικών μιλίων, μέχρι να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους, τη Χώρα της Άνδρου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, τα σκάφη, θα διασχίσουν το Σαρωνικό, θα περάσουν κάτω από τον αρχαίο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και δια μέσου του ακρωτηρίου Καμπανό θα αφιχθούν στην Άνδρο, έναν προορισμό με πλούσια ναυτική παράδοση. Το πρόγραμμα της 2ης ημέρας, περιλαμβάνει τον καθιερωμένο τοπικό αγώνα όρτσα-πρίμα που πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας, προσφέροντας υπέροχο θέαμα σε όλους τους παρευρισκομένους, ενώ η αυλαία της διοργάνωσης πέφτει με την επιστροφή των ομάδων από το νησί της Άνδρου στον Κόλπο του Σαρωνικού.
Αναπόσπαστο κομμάτι του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου κάθε χρόνο αποτελεί ο τοπικός αγώνας όρτσα-πρίμα που πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας, κατά τη δεύτερη μέρα των αγώνων, προσφέροντας υπέροχο θέαμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Φέτος ο αγώνας θα έχει την επονομασία «Liberty Regatta».  Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί για τις ανάγκες των αγώνων, αθλητές και χορηγοί, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν από πρώτο χέρι την θερμή φιλοξενία των ντόπιων. Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου, έχει φροντίσει να υπάρχει μια σειρά εκδηλώσεων, όπως επισκέψεις σε μουσεία, πάρτυ δίπλα στην θάλασσα, με απώτερο στόχο, να μυηθούν οι επισκέπτες στα ομορφιές της Άνδρου, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα την κουλτούρα του τόπου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Άνδρο, θα κορυφωθούν με τη συναυλία του διεθνούς φήμη τενόρου, Μάριου Φραγκούλη, το βράδυ της 30ης Μαϊου, ενώ η αυλαία αυτών θα πέσει στην Αθήνα. Εκεί στις 3 Μαϊου στο «SS Hellas Liberty» στην Ακτή Βασιλειάδη, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης τους 48ουΔιεθνούς Αγώνα Άνδρου με τις απονομές στους αθλητές και θα ακολουθήσει cocktail party με τη συμμετοχή αθλητών, χορηγών και διοργανωτών.
Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με έτος ίδρυσης το 1957 και πολύτιμη συμβολή στα ναυταθλητικά δρώμενα και κοινωφελές έργο προς το νησί προσφέρει δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε όλα τα παιδιά και οργανώνει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου, ο οποίος αγκαλιάζεται από όλη την τοπική κοινότητα του νησιού.


2 σχόλια:

Unknown είπε...

Μπραβο στους διοργανωτες καλο θα ειναι ομως παρομοιες εκδηλωσεις να λαμβανουν χωρα ολες τις εποχες του χρονου και οχι μονο το καλοκαιρι.Ο Ναυτικος Ομιλος Ανδρου μπορει να δωσει μεγαλη ωθηση στην τουριστικη αναπτυξη του νησιου

Ανώνυμος είπε...

Εχτές και σημερα έκανα μια βόλτα στην χώρα νοιμποργιο τα χάλια που είδα δεν λέγετε .με τα αυτοκίνητα και ΛΕΟΦΟΡΙΑ .η προσπέρασης τα Πάρκιν ασφαλος ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ με 5 ΛΕΟΦΟΡΙΑ πιάνουν ολλο το μέρος δεν καταλάβενο τόση ΔΙΝΑΜΙ εχει κανενας δεν τον ταρακουνά. Τελος ΠΑΝΤΟΝ μου βγήκε ξινοί η βόλτα .με τα χάλια που βλεπω θελο να ΞΕΡΟ υπάρχει αστινομια .εχουν τιποτα νόμους ??? ΘΖ 'Α' ος; Η δημοτικές αρχές δεν βλέπουν τα χαλια .