Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Ο Έπαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης, για το νέο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου ευχαριστεί...

                     

Τα δημόσια έργα έχουν συνέχεια…

Καλορίζικο το Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου!!!

Οφείλουμε ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή του Γαυρίου.
Από το 2003, μετά τα εγκαίνια του νηπιαγωγείου, κοινή επιθυμία γονιών μαθητών, αυτοδιοικητικών και  πολλών φορέων του τόπου ήταν η δημιουργία νέου Δημοτικού σχολείου. Η ανάγκη αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι το κτιριακό συγκρότημα στο οποίο στεγαζόταν  το Δημοτικό σχολείο παρουσίαζε διαπιστωμένα προβλήματα στατικής επάρκειας, δεν πληρούσε τους απαιτούμενους όρους και συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, ενώ παράλληλα οι αίθουσες δεν επαρκούσαν για τη στέγαση του συνόλου των έξι (6) τάξεων διδασκαλίας.
              Καθοριστικό ρόλο για την ωρίμανση και την υλοποίηση του έργου έπαιξαν οι διοικήσεις του Κυριάκου Θωμά και του Γιάννη Γλυνού καθώς επίσης η προηγούμενη περιφερειακή αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη και η σημερινή του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου  που έχει την διαχείριση του ΕΣΠΑ και του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.
Η οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια είχε ως αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν όλες οι προεργασίες, να γίνει η ωρίμανση του έργου και το 2011 η πράξη «Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου Δήμου Άνδρου» υποβλήθηκε προς ένταξη (στις 12-7-2011) από το Δήμο Άνδρου, αξιολογήθηκε θετικά από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (πρώην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή) και εντάχθηκε με την με αρ.πρωτ.3127/2-9-2011  Απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με επιλέξιμο προϋπολογισμό 3.504.005,04€.
Πρόκειται για κατασκευή διώροφου κτιρίου, συνολικής επιφάνειας κάλυψης 1.550,85 τ.μ. Αποτελείται από (6) αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Φυσικής, αίθουσα Πληροφορικής, αίθουσα Ξένων Γλωσσών, αίθουσα Αισθητικής Αγωγής, αίθουσα Βιβλιοθήκης, αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, αποθήκη - αποδυτήρια σκηνής, Γραμματεία - Γραφείο Δ/ντη, Γραφείο Διδασκόντων, Γραφείο Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων, Ιατρείο - Αναρρωτήριο, και πλήθος άλλων, κυρίως, βοηθητικών χώρων.
Εκτός από την κτιριακή υποδομή προβλέπονταν και η προμήθεια του σχολικού εξοπλισμού όπως προμήθεια επίπλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, οπτικών μέσων και επιστημονικού εξοπλισμού. Στον παραπάνω επιλέξιμο προϋπολογισμό προβλέπονταν και η σύνδεση του σχολείου με δίκτυα ΟΚΩ (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροδότηση).
Μετά από υποβολή νέου αιτήματος από το Δήμο Άνδρου στις 8-8-2014 με την με αρ. πρωτ. 4750/20-10-2014 Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης πράξης, έγινε προσθήκη νέου υποέργου, για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ. Ο προϋπολογισμός με την παραπάνω τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης διαμορφώθηκε σε 3.451.002,13€.
            Η κατασκευή και λειτουργία της σχολικής μονάδας επιπλέον συμβάλει:
             στην αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης
              στην μείωση της αναλογίας των μαθητών ανά αίθουσα
              στην ανάπτυξη της έρευνας
             Το τελευταίο στάδιο της αποπεράτωσης και η διοικητική παραλαβή για χρήση του σχολείου έγινε από την διοίκηση του Θεοδόση Σουσούδη.
Καλορίζικες λοιπόν οι νέες σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τα όνειρα και τα χαμόγελα των παιδιών μας!!
Όλοι εμείς, που τώρα ασκούμε διοίκηση στην Άνδρο, οφείλουμε να δουλέψουμε συλλογικά, ώστε να γίνουν έργα, ανεξάρτητα από το ποιος εν τέλει θα κόψει την κορδέλα...αρκεί να έρθει αυτή η στιγμή και οι δημότες να κάνουν χρήση των υποδομών.
Ας βάλει ο καθένας από εμάς ένα λιθαράκι να πάμε ετούτο τον τόπο μπροστά, έχοντας ως όπλο μας την συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και κυρίως την αγάπη για τον τόπο.  Να συνεργαστούμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να χαράξουμε πολιτικές με όραμα! Όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος!!!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον έπαρχο για το τελειωμό αφτου του έργου .τωρα πρεπει να αρχίσει τους δρομους .τα χαντάκια της λακούβες . ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ Η ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΦΕΒΓΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΙΓΟΡΑ .ΑΧ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΦΟΥΧΤΑ ΑΘΡΟΠΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΦΤΟΝΙΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΤΙΝΑΡΧΟΓΙΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΤΩΣΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ. ΘΖ ΝΥ