Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Άνδρου:Δράσεις ενημέρωσης για την ανακύκλωση σε σχολεία και νοικοκυριά της Άνδρου





Με σύνθημα «Ανακυκλώνουμε μαζί για ένα όμορφο νησί», αλλά και «Η ανακύκλωση στην Άνδρο δεν σταματάει ποτέ», ξεκινούν από τον Δήμο Άνδρου, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κατοίκων του νησιού για την ανακύκλωση – κομποστοποίηση.
Εξειδικευμένη ομάδα θα παρουσιάσει σε όλους τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Άνδρου τα οφέλη από την ανακύκλωση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ανακυκλώνουμε και κομποστοποιούμε τα απορρίμματα, ώστε να μειώσουμε δραστικά τον όγκο τους. Στους μαθητές θα προβληθούν βίντεο και θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν ανάλογες ενημερώσεις – παρουσιάσεις σε όλους τους κατοίκους, αλλά και τους επαγγελματίες του νησιού, ενώ τον Ιανουάριο θα πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση – ενημέρωση στην Αθήνα, για τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες που δεν κατοικούν μόνιμα στο νησί.
Ο Δήμος Άνδρου θα απευθυνθεί με προσωπικές επιστολές σε κάθε Δημότη, σε μια προσπάθεια να πεισθούμε όλοι πως η λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων μας περνάει σχεδόν αποκλειστικά από την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων έχει ως εξής:
Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στην περιοχή της Χώρας.
Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση των μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στην περιοχή της Υδρούσας.
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση των μαθητών των σχολείων του Κορθίου, καθώς και του δημοτικού σχολείου Μεσαριάς.
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή της Υδρούσας.
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή του Κορθίου.
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή της Χώρας.
Η ημερομηνία και ο χώρος όπου θα γίνει η ενημέρωση των Ανδριωτών που διαμένουν στην Αθήνα, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και το ΕΠΕΡΑΑ.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανακύκλωσης όλα τα κράτη έχουν την ανακύκλωση και τι κάνουμε Με ζήλο χωρίς πολιτικές διαφορές Είναι κάτι το ωραίο Οι εφημερίδεςδεμένες τα χαρτόνια σπασμένα και διπλωμένα ωραία και τα υπόλοιπα όπως λέω κανόνας Οι μαγαζάτορες να σπάνε τα χαρτόνια τα διπλώνουνε δύο λεφτά παραπάνω Στο εξωτερικό εάν δεν είναι σπασμένα κε νοικοκυρεμένα δεν τα παίρνουν και επιπλέον πέφτει Πρόστιμο Ο άλλος ο τα ξέρει πως θα πέσει καμπάνια γίνεται νοικοκύρησ. Να δούμε καλή επιτυχία ξανά Θζ ny

pro voca toribus είπε...

Μισό λεπτό γιατί έχω μπερδευτεί. Πρό τριετίας ο τωρινός δήμαρχος και οι συν αυτώ, οντας στην αντιπολίτευση, λοιδωρούσαν αυτές τις πρακτικές της ανακύκλωσης ως <> αρα αριστερίστικες και σε τελική ανάλυση ξένες για το αρχοντικό νησί μας και την κουλτούρα των αρχόντων κατοίκων και καλοκαιρινών επισκεπτών. Τώρα τι άλλαξε δηλαδή; Αν η δημοτική αρχή έχει μετατοπιστεί αριστερότερα μήπως εχει κάνει κωλοτούμπα τύπου ΣΙΡΥΖΑ, να μας το πει να το ξέρουμε να μην την ξαναψηφίσουμε και να αλλάξει συνθήματα και εμβλήματα που καπηλέυονται την αγνή δεξιά και τους ψηφοφόρους της.

Ανώνυμος είπε...

δεν πολυέπεισαν με την παρουσίαση του θέματος. κρίμα τα λεφτά

Ανώνυμος είπε...

Αγνή δεξιά;;;; Τέλειο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Diladi oi "arxontes katoikoi" to briskoun poly banal h katholou "arxontiko" to thema "anakyklosh"? Oi "arxontes katoikoi" ths Androu protimoun na stoibazoun ntanes ta skoupidia tous opou na'nai ? (ektos bebaia exo apo to spiti tous, mh mas parei kai h mpoxa!). Ti allo tha akousoume pia, sto 2015 zoume, xypnhste "arxontes"!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι ενα πολυ ωραιο προγραμα και μακρι να μπορουσε να τυριθει απο ολους μασ η ανακυκλωση!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μπανάλ δεν είναι η ανακύκλωση, είναι όμως μπανάλ το δούλεμα

Ανώνυμος είπε...

Λυπάμαι που το λέω αλλά πολλοί πατριώτες μας έχουν έλλειψη παιδείας για πολλά θέματα.Σιγά που θα ασχοληθούν με την ανακύκλωση.Ευκαιρίας δοθείσης ,ψάχνω στο Κόρθι για κάδο ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και δεν βρίσκω,ξέρει κανένα κάτι;;Όσο για τον ποιο πάνω''προβοκάτορα''αγνή δεξιά;;όπως λέμε αγνό παρθένο μαλλί; κάπως έτσι;;και όχι ΣΙΡΥΖΑ αλλά ΣΥΡΙΖΑ τόση απέχθεια;;ούτε σωστά το όνομα;;;χα χα χα