Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Με τον Σύλλογο Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης εκδρομή στη Χαλκίδα


Το Διοικητικό Συμβούλιο των Φίλων της Καϊρείου Βιβλιοθήκης οργανώνει την Κυριακή 17.1.2016 εκδρομή στην Χαλκίδα, όπου θα γνωρίσουμε την πολυσχιδή και πολυπολιτισμική ιστορία της πόλης.

Αυτή η εξόρμηση μας περιλαμβάνει:

Επίσκεψη στην Βυζαντινή εκλησία της Αγίας Παρασκευής, που φημίζεται για τις θαυμάσιες εικονογραφίες της. Η εκλησία θα παραμείνει ανοικτή αποκλειστικά για τα μέλη των Φίλων.


Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στην Ενετική περίοδο, επισκεπτομενοι την οικία του Ενετού Βαΐλου.

Η τουρκική κατοχή θα αντιπροσωπευθεί από το Εμίν Ζαδέ Τζαμί, όπου φιλοξενήται μεγάλη συλλογή χαρακτικών έργων του καθηγητού Καρακώστα.

Στο Εβραϊκό κοιμητήριο θα διαπιστώσουμε την έντονη Εβραϊκή παρουσία στην πόλη.

Θα περιηγηθούμε στο Παλαιό Βυζαντινό Κάστρο και στο μουσείο.

Σ' όλα τα ανωτέρω θα ξεναγηθούμε από έμπειρη Χαλκιδαία ξεναγό.

Το επιστέγασμα της εκδρομής μας είναι να απολαύσουμε, με θέα τον Ευβοϊκό, στην παραλία του Άγιου Μηνά, τις γαστρονομικές θαλασσινές σπεσιαλιτέ της Χαλκιδας.

Η τιμή κατ΄άτομο είναι στα 30.00  ευρώ και περιλαμβάνει όλα τα ανωτέρω μαζι με το κόστος της μετάβασης στην Χαλκίδα. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η παρουσία σας στην εκδρομή μας είναι απαραίτητη, μιά και το μικρό έσοδο από αυτή, θα βοηθήση πολλαπλά την Καΐρειο Βιβλιοθήκη. Παρακαλούμε εγκαίρως να δηλώσετε την συμμετοχή σας.

Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε
       Μαρία Βρεττού- Κορωνιώτου                        

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μια χειμωνιάτικη βόλτα στην Άνδρο, θα ήταν πολλαπλώς πολυτιμότερη, καθώς το νησί, όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς να επισκεφθεί κάποιος, η χειμερινή εικόνα του νησιού είναι εξίσου ενδιαφέρουσα με την καλοκαιρινή (και άγνωστη ή ξεχασμένη ακόμα και στους Ανδριώτες της Αθήνας) και σε εντελώς πρακτικό επίπεδο: Η ΑΝΔΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ. Περιμένουμε, λοιπόν, από τους Συλλόγους που σχετίζονται με το νησί να βοηθήσουν στην οικονομική επιβίωση της Άνδρου καθιστώντας την βασικό προορισμό των μονοήμερων, ολιγοήμερων ή πολυήμερων εκδρομών τους όλο τον χρόνο!