Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Εν όψη κακοκαιρίας το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου προειδοποιεί:

10 Φεβρουαρίου 2015 Χώρα Άνδρου, φωτογραφίαQ Vanglouk

Έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου στο οποίο συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσιος Σουσούδης, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Αντώνιος Λάβδας ο Έπαρχος Δημήτριος Λότσαρης, ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου Χρήστος Παπαϊωάννου, η Δασάρχης Άνδρου Μαρία Μπερδελή, υπάλληλοι του Επαρχείου Άνδρου Ευλαλία Κερετζή και Γεώργιος Φιλιππίδης,  εκπρόσωπος του Α.Τ. Άνδρου Δημήτριος Τσιάκας, εξεδόθη το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επίκειται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
Συγκεκριμένα για την Άνδρο προβλέπονται ισχυροί άνεμοι και χιονόπτωση από το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη, με κορύφωση των φαινομένων ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
¬Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα φαινόμενα του περσινού χειμώνα και προς αποφυγήν περιστατικών ακινητοποίησης οχημάτων και εγκλωβισμού πολιτών λόγω του μεγάλου ύψους χιονιού ή εμφάνισης πάγου, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Άνδρου εκδίδει τις ακόλουθες οδηγίες προς τους πολίτες:
Αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Σε περίπτωση ανάγκης, επικοινωνείτε με τις αρμόδιες υπηρεσίες: Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου στο τηλέφωνο 2282022300 και Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου στο τηλ. 2282042199.
Αποφυγή μετακίνησης οχημάτων εάν δεν είστε εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και επαρκή καύσιμα στο ρεζερβουάρ του οχήματος.
Εφόσον η μετακίνηση κρίνεται απολύτως αναγκαία, ενημερώνετε τις αρμόδιες αρχές για το σκοπό και τη διαδρομή που θα ακολουθηθεί. Προτιμάτε για τις μετακινήσεις σας τη διάρκεια της ημέρας.
Μεταβολή ή και αναβολή προγραμματισμένων μετακινήσεων, εκδηλώσεων και γενικότερα συναθροίσεων σε σημεία όπου κατά κανόνα τα φαινόμενα είναι έντονα και ο ενδεχόμενος αποκλεισμός βέβαιος.
Αποφυγή κατά τη διάρκεια των φαινομένων, των μετακινήσεων σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο.
Κατά την εκδήλωση των φαινομένων θα υπάρχουν περιπολικά της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε κεντροβαρή σημεία του οδικού δικτύου.
Μέριμνα για έγκαιρη προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης πριν από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να ενημερώνεστε μέσω των ανακοινώσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας (μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Asteras Radio και μέσω Internet) και μην αγνοείται τις οδηγίες και τις υποδείξεις των Τοπικών Αρχών (Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμεναρχείου κ.α.)
Διευκολύνετε το έργο των Αρχών.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αναφέρετε κάποιο περιστατικό- πρόβλημα λόγω της κακοκαιρίας επικοινωνήστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες στα τηλέφωνα: Δήμος Άνδρου 2282360207, Περιφερειακή Ενότητα Άνδρου 2282361227, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου Αντώνιος Λάβδας 6948603126

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: