Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Άνδρου: Ενημέρωση μαθητών Άνδρου για ανακύκλωση και κομποστοποίηση





Από τους μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου όλης της Άνδρου ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου. Τις δράσεις διοργανώνει ο Δήμος Άνδρου, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του για τη μείωση των απορριμμάτων του νησιού, ενώ η χρηματοδότηση γίνεται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013.
Περισσότερα από 700 παιδιά, σε Χώρα και Υδρούσα, παρακολούθησαν την πολύωρη ενημέρωση που έγινε ανά ομάδες προκειμένου να είναι πιο εύκολα κατανοητή και να μπορούν τα παιδιά να εκφράσουν ερωτήσεις και απορίες. Οι ενημερωτικές ημερίδες που αφορούν στους μαθητές θα ολοκληρωθούν αύριο, Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου, με τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μεσσαριάς, καθώς και τους μαθητές των περιοχών του Δημοτικού διαμερίσματος Κορθίου.
Αναφερόμενος στην ενημέρωση των μαθητών, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, τόνισε:
«Στόχος είναι να γίνουν τα παιδιά οι πρωτοπόροι στην ανακύκλωση και οι αυστηροί κριτές στα σπίτια τους. Η ανακύκλωση θα περιορίσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων μας και πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας -ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες».


Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση θα συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή της Υδρούσας.
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή του Κορθίου.
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου: Ενημέρωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή της Χώρας.
Ανάλογη ενημερωτική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί και στην Αθήνα, για τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες που δεν διαμένουν μόνιμα στο νησί. Η ακριβής ημερομηνία, καθώς και ο χώρος θα ανακοινωθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: