Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Το όραμα της Έφης Κυρτάτα για την Ελλάδα


Η Εφη Κυρτάτα  είναι κόρη του Αντώνη και της Κατερίνας Κυρτάτα, έχει σπουδάσει νομικά στο King’s College London και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College London στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα.
Τον Μάρτιο του 2012  στο Λονδίνο μαζί με άλλους 5  Έλληνες φοιτητές  βλέποντας τη κατάσταση   της ελληνικής οικονομίας και θέλοντας να βοηθήσουν τη χώρα ουσιαστικά, σκέφτηκαν και   δημιούργησαν το "Reload Greece",  έναν  μη κερδοσκοπικό οργανισμό (charity), σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας της Ελληνικής διασποράς στη Μεγάλη Βρετανία  ώστε να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στην Ελλάδα με τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων.

 Για την επίτευξη αυτού του σκοπού διοργανώνουν  σεμινάρια, παρουσιάσεις, επαφές με χρηματοδότες κλπ, τους τελευταίους 18 μήνες έχουν βοηθήσει νεαρούς Ελληνες επιχειρηματίες να χρηματοδοτηθούν με 1 εκατομμύριο λίρες ώστε να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε καινούργιες επιχειρήσεις που συνεισφέρουν στην οικονομική ή κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδος απ’όπου και αν βρίσκονται.
Η βασική ομάδα του Reload Greece εκτός από την Έφη,  αποτελείται από τους, Μελίτη Μπαμπίλη Θυμαρά (αρχιτεκτονική), Μάρκο Κιοσέογλου (marketing), Ιωάννα Θεοδώρου (cultural policy), Μαρίλη Μπουφούνου (διεθνείς σχέσεις) και Ιησού Παναγιώτη Καλλέργη (management και social media) και σήμερα έχει καταφέρει να έχει περισσότερους απο 30 εθελοντές.


Πρόσφατα το Δ.Σ. του οργανισμού Reload Greece εξέλεξε την Εφη Κυρτάτα ως την πρώτη Διευθύνουσα Σύμβουλο (CEO) του οργανισμού.
 Όταν οι αρνητικές προβλέψεις για τη χώρα επικρατούν και η διάχυση ανθρώπινου δυναμικού προς το εξωτερικό μεγαλώνει, η ομάδα του Reload Greece επιμένει:
«Όλοι λέμε πως όταν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, θέλουμε να επιστρέψουμε σε ‘κάτι’. Όμως, αυτό το ‘κάτι’ πρέπει να το χτίσουμε όλοι μαζί. Μέσα από το Reload Greece θέλουμε να βάλουμε το πρώτο λιθαράκι σε μία σειρά συζητήσεων για το τι χώρα μπορεί και πρέπει να γίνει η Ελλάδα».

Περισσότερες πληροφορίες για το Reload Greece στο www.reloadgreece.com

.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πιστεύω όλη νεολαία έχει το Όραμα της Έφης μπροστά τους Αλλά η πατρίδα μας τι μπορεί να προσφέρει σε αυτούς τους νέους Που εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι γι' αυτό Και ας κάνουμε μία ερώτηση στο εαυτό μας γιατί είμαστε πάντοτε στους δρόμους φταίνε οι πολιτικη. Η εμείς οι ζηλοφθονεί εγωιστές ατομιστές και ότι άλλο καλό υπάρχει τα Έχομε θζny