Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Σάντυ και το κρυμμένο γεφύρι της Άρνης



Βρε ησυχία να μην έχουν κάποιοι ξένοι που έρχονται στην Άνδρο!
Από τη μία έχουμε έναν αμερικάνο   που καθαρίζει μονοπάτια κοντά στα Φάλικα


 και στην Άρνη έχουμε την εγγλέζα  Sandy Britton. 
Η  Sandy πρωτοήρθε στο Μπατσί  το 1979, άνοιξε τουριστικό γραφείο και μετά μαγαζί με δικά της έργα ζωγραφικής, αργότερα για επαγγελματικούς λόγους  εγκαταστάθηκε στο Πήλιο για 6 χρόνια. 



Αλλά νοστάλγησε την Άνδρο, γύρισε, αγόρασε ένα παλιό  σπίτι  με χωράφι και έφτιαξε τη φάρμα της   με το όνομα Magic Mountain και ασχολείται με τα 2 γαϊδούρια της, τα 16 σκυλιά της, τις γάτες της και με πολλές αγροτικές δουλιές.



Δεν της φτάνουν όμως τα δικά της, αλλά  ενδιαφέρεται και για το χωριό και για  τους λίγους κατοίκους του και για  τα ζώα τους αλλά και για τ΄αδέσποτα της περιοχής, τελευταία, έβαλε μπρος να καθαρίζει το γεμάτο βάτα μονοπάτι κάτω από το σπίτι της  μέχρι που έφτασε στο παλιό γεφύρι της Άρνης που είναι άχρηστο πλέον μιας και όλοι χρησιμοποιούν τον  αυτοκινητόδρομο που περνά λίγα μέτρα πιο πάνω του.    

με τον Στάθη Μάνεση και ένα φίλο 

Βοηθό της στην επιχείρηση αυτή έχει  τον κ. Στάθη Μάνεση, πετρά από την Αθήνα, που ήρθε στην Άνδρο πριν 6 χρόνια για κτισίματα  και εγκαταστάθηκε και αυτός πλέον μόνιμα εδώ.
 Και οι δύο έχουν βάλει σκοπό  να κάνουν επισκέψιμο το αξιοθέατο  γεφύρι της Άρνης και από την πάνω μεριά του αυτοκινητόδρομου,  με κτίσιμο μικρής πέτρινης  σκάλας πάνω στο σκεπασμένο από τα μπάζα του δρόμου παλιό μονοπάτι και δεν θα έλεγαν όχι αν είχαν και μία μικρή  βοήθεια ακόμη. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά τα ωραία μονοπάτια φέρνανε πάρα πολύ κόσμο στην Αρνη τα καλύτερα γλέντια τρια καφενεία δουλεύανε συνέχεια Ένα από αυτά ήταν του θείου του καριοφίλι Τέλος είναι ωραία που θα Ανοίξουνε αυτά τα μονοπάτια ξανά Ανοίξουνε αυτά τα μονοπάτια με σένα Συγχαρητήρια στην ομάδα και στο Βαγγέλη μας και μη ξεχνάμε την Περλα θζ ny

Σαντυ Μπριττον είπε...

Ευχαριστω Βαγελλη!
Θα ηθελα να δοσω συγχαρητηρια στην Ολγα Καρουγιαννι/ανδρος ρουτες για το καταπληκτικο κατορθωμα!
Συγχαρητηρια στον Σταθη Μανεση {και στον Γιοργο} οπιος ευαλε ενα τολμηρο στοχο να αποκαλυπψει το γεφυρι μεσα απο βαθια ριζωμενα απο το χρονο βαρτα !!
θελω να αφιερωσω της δικες μου επομενες προσπαθειες στον ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΛΑ οπιος αγαπαι πολυ το χωριο της Αρνης οπου εμπνευστηκε να γραψει τεσσερα βιβλια αναδικνυοντας ετσι της σπανιες ομορφιες του χωριου.
Ισως αγαπω την Αρνη και την Ανδρο με τον ιδιω τροπο. Τιποτα δεν ειναι δυσκολο η κουραστικο γιατι τελικα ειναι συναρπαστικω! Επισης μας δινεται ευκαιρια για καινουριο τουρισμο στην Ανδρο οπου ειναι παραδεισος για τους περιπατητες. Σαντυ.