Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Άρχισαν τα πρόστιμα για τα βαρελόσκυλα

Σε πολλά σημεία, και εδώ στην Άνδρο



Πρόστιμα 4.000 ευρώ επεβλήθησαν σε 3 κάτοικους της Λέσβου γιατί είχαν σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης σκύλους (βαρελόσκυλα) αλλά και για την απουσία ηλεκτρονικής ταυτότητας. (μικροτσιπ)
Ειδικότερα χθες, 3 Ιουλίου 2014, επιβλήθηκε πρόστιμο 2,400 ευρώ στον Θ.Χ., κάτοικο Λισβορίου, Λέσβου, για τρία σκυλιά που διατηρούσε δεμένα σε βαρέλια και ατσιπάριστα (800 ευρώ για κάθε σκυλί). Η συγκεκριμένη περίπτωση είχε εντοπιστεί τον Ιανουάριο 2013 και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις φιλοζωικού σωματίου ο κάτοικος έβαζε στην ίδια θέση και υπό τις ίδιες άθλιες συνθήκες καινούργια σκυλιά.

Επεβλήθη πρόστιμο 800 ευρώ στον Ευσ. Ν., κάτοικο  Βρίσας, Λέσβου, συγκεκριμένα: 500 ευρώ για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης του ζώου και 300 ευρώ για απουσία ηλεκτρονικής ταυτότητας (μικροτσίπ). Η περίπτωση είχε εντοπιστεί τον Ιούλιο 2013, και παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις η κατάσταση δεν βελτιώθηκε.

Τέλος, επεβλήθη πρόστιμο 800 ευρώ στον Χ.Χ., κάτοικο  Πολιχνίτου, Λέσβου, συγκεκριμένα: 500 ευρώ για ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης του ζώου και 300 ευρώ για απουσία ηλεκτρονικής ταυτότητας (μικροτσίπ). Η περίπτωση αυτή εντοπίστηκε χθες και το πρόστιμο επιβλήθηκε άμεσα.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ΘΖ νυ

καψοραχη είπε...

καποια στιγμη θα πρεπει ο ανθρωπος να σταθει στα δυο του ποδια να γινει ΑΝΘΡΩΠΟΣ και να σταματησει να φερεται στα ζωντανα λες και ειναι εργαλεια!!!!ειναι κριμα να πρεπει να φοβαται μην φαει καμια ποινη για να φερθει με σεβασμο και στοργη σε ενα πλασμα που του αφοσιωνεται ολοκληρωτικα και του δινει την πιστη του ακομα και αν ειναι με αυτες τις συνθηκες!!θα επρεπε απλα να το κανει γιατι σεβεται και εκεινος την ζωη!!!πως θα μας φαινοταν αληθεια αν ενα αλλο πιο δυνατο απο εμας πλασμα ερχοταν στην γη και φεροταν ετσι στα παιδια μας!! Ανδριωτες επιτελους ξυπνηστε και φερθητε στα ζωα σας με ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.....να ειστε σιγουροι οτι αυτα θα σας την επιστρεψουν διπλασια......μονο η μανα σας θα το εκανε ετσι αδολα.....σκεφτητε τι μηνυματα περανατε στα παιδια σας!!!!οι ανθρωποι που αγαπουν τα ζωα αγαπουν τους παντες...και πανω απο ολα ειναι δειγμα πολιτισμου!!

Π ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΑΠ ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΠΟΥ ΤΣΙΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ Κ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ Κ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ ΤΟΥ 666 ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

dimitris είπε...

aixete megalo DIKIO.
yia na agapas ta zoa, praipi prota o anthropos, na agapas ALILOUS.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ Ας γελασο εδώ δεν βρίσκεις αστυνομικό με το φανάρι . Στην ανδρο Δεν κοιτάμε για έσοδα .μονο για έξοδα είμαστε. Οι παρανομία επικρατεί Σε ΟΛΛΑ. Και οπιος δεν το βλέπει κανη τα στραβά ματιά.Πλουσιο Νισι σαν την ανδρο δεν Επιτρέπεται να μην εχει έσοδα ??? και χορης αστινομια ολλη μας Γινόμαστε παραβάτες σε ΟΛΛΑ ΤΟΛΙΠΟΝ πιος θα δόση κλίσεις στους παραβάτες τον σκυλιών αυτοκίνητα Κ .Τ .Ι Το κάθε ΝΙΣΙ πρέπει να βγάζει τα κοινοτικά έσοδα του χρειαζόμαστε κοινοτική αστινομια Για τους παράνομους αλλα οχι απω την ανδρο ΘΖ ny

καψοραχη είπε...

κ Π Αλεξανδρε ειλικρινα πεστε μου τι σχεση εχει αυτο που λετε με το θεμα?ελεος δηλαδη!!!τοσος σκοταδισμος πια!κι αναρωτιομαστε γιατι φτασαμε εδω.....

Unknown είπε...

Πες κι αλλα Π. Αλεξανδρε

Ανώνυμος είπε...

Ειναι απαραδεκτο πια στην Ανδρο οσο σε κανενα αλλο νησι να φερονται ετσι στα ζωα. Απο το απλο παραδειγμα του ποσα βρισκεις πατημενα καθημερινα στο δρομο. Ακομα και να στριψουν βαριουνται οι οδηγοι. Και μην μου πειτε οτι τρεχουνε, το πολυ με 30 χλμ να πηγαινουν στην Ανδρο. Μαλλον τα κυνηγουν.
Τα βρισκουμε στο δρομο, σε αυλες, με πολυ βαρια σαμαρια (περαν του λογικου) κανουμε καταγγελιες, ο εισαγγελεας ολο θα ειδοποιοηθει και τιποτα. Αν και πολυ δυστροπη η φιλοζωικη εδω βοηθαει οσο μπορει. Πρεπει ομως να ξερετε οτι δεν ειναι μονο για να δωρεαν ιατρκη περιθαλψη οταν το θυμομαστε για τα δικα μας ζωα αλλα και για βοηθεια σε κακοποιημενα ζωα που βλεπουμε και κανουμε οτι δεν τα βλεπουμε!

καψοραχη είπε...

το συμπαν(η ο Θεος οτι θελει κανεις!) ΟΛΑ τα επιστρεφει!!οτι δωσεις σε αυτην την ζωη θα παρεις!!και δεν ειναι μοιρολατρικο!ειναι η σοφη ισσοροπια του δουναι και λαβειν!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω οτι ολα σε μας γυριζουν αλλα να αναλλαμβανουμε και δραση οχι μονο να φιλοσοφουμε... Δραση λοιπον οταν βλεπουμε καποιο ζωο κακοποιημενο σε 'οποιαδηποτε' μορφη. Αφου υπαρχει πια εισαγγελεας. Η αστυνομια θα βοηθησει με λιγη πιεση. Υπαρχουν κι αλλα πιο ψηλα κλιμακια για οσους δεν θελουν να βοηθησουν... και θα επεμβουν. Ακομα και για την φιλοζωικη στη Ανδρο που καποιες φορες νομιζει οτι αυτη ειναι η μονη που βοηθα τα ζωα. Οι υπολοιποι ειμαστε πολυ μετριοι... Αν ειναι δυνατον! Μην κανετε λοιπον πισω οταν βλεπετε κατι.Επιμενετε στην φιλοζωικη και στην αστυνομια. Για αυτο πληρωνουμε την αστυνομια απο τους φορους μας. Αξιοποιηστε το! Ολοι μπροστα και τιμωρια στους βασανιστες.
Τους ενοχλουν κα σκυλια που γαυγιζουν, τα γατια που μυριζουν, τα δελφινια που μπλεκονται στα δυχτια τους, το κυνηγοσκυλο που αρρωστησε και το παρατησαν με καρκινο και χωρις φαγητο, το γαιδουρακι που λυγισε απο το βαρος και το χτυπανε η το αφηνουν μερες στον ηλιο χωρις νερο, η γενοκτονια των αρνιων καθε πασχα, και οτι τα θεωρουμε τα ζωα κατωτερα οντα, ομως απο αυτα μαθαινουμε τα παντα για την εξεληξη μας και αυτα ειναι που δεν σε προδιδουν ποτε, και αλλα πολλα.... Φτανει πια. Αυτοι οι ανθρωποι ΠΡΕΠΕΙ να τιμωρηθουν επιτελους σε αυτη την πρωτογονη, απολιτιστη, απαιδευτη και φασιστικη χωρα!!!
Ιωνας

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ιωνα πας την βαλίτσα πολλη μακριά. Ο φανατισμός είναι άσχημο πράγμα θζny

Ανώνυμος είπε...

Η βαλιτσα ισως πρεπει να παει μακρια και να μην ξαναγυρισει, ετσι οπως την φορτωσαμε. Αλλο να υπαρχει μια ταξη, αρχη και σεβασμος και αλλο να εισαι φανατισμενος. Ειναι δυο τελειως διαφορετικες εννοιες. Ο φανατισμος υποδηλωνει μια υποκειμενικοτητα και μια προσωπικη γνωμη στην υπερβολη της χωρις περιθωρια αποδοχης μια τουλαχιστον δευτερης αποψης. Αν το να δηλωνει κανεις οτι η ελλειψη παιδειας και πολιτισμου που εμπρακτα οδηγησαν την Ελλαδα στον μεσαιωνικο σκοταδισμο, και σεβασμου προς τα ζωα που τυγχανει και τα 3 να ειναι αποδεδειγμενα γεγονοτα, ειναι φανατισμος, τι να πω.. μαλλον αυτοι που χαρακτηριζουν αναλογα λοιπον ειναι μαλλον μεσα στους απαθεις που καλλιεργουν με τον τροπο του την κατασταση! Λυπαμαι που επιβεβαιωνομαι...Κοιταξτε παλι τη λεξη 'φανατισμος' στο λεξικο!
Ιωνας

Ανώνυμος είπε...

Ιωνας ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ εινε σε πολλές Γλώσσες το ίδιο εινε πως θα το το καλλιεργεισης ο θεός έδωσε ζωή Σε ΟΛΛΑ τα Ζώα !!!! Στην Κίνα οι γάτες και τα σκοιλια εινε οκαλητερος μεζές .εμης τουλαγιστον είμαστε πιο πολιτισμένοι .αλλου τρώνε τους άνθρωπους..το ΠΗΣΤΕΒΟ σου εινε καλώ αλλα.......ΘΖ ΝΥ