Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Ξενάγηση στο Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου


Το Ψηφιακό Μουσείο Άνδρου αποτελείται συνολικά από τέσσερις αίθουσες.


Ειδικότερα, από τον προθάλαμο (αίθουσα εισόδου), δύο αίθουσες προβολών από τις οποίες η μία έχει δυνατότητα τρισδιάστατων (3D) προβολών και μία αίθουσα διαδραστικών εφαρμογών.

 Οι επισκέπτες εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του χώρου, όπου μπορούν να δουν ένα ψηφιακό ολόγραμμα που αναπαριστά ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών καθώς και να λάβουν πληροφορίες από το προσωπικό του Ψηφιακού Μουσείου.
 Στην συνέχεια προχωρούν προς την πρώτη αίθουσα προβολών, όπου παρακολουθούν δύο ολιγόλεπτα ντοκιμαντέρ τα οποία αφηγούνται την ιστορία του νησιού κατά τους προϊστορικούς και γεωμετρικούς χρόνους.

 Ακολούθως πηγαίνουν στην δεύτερη αίθουσα προβολών όπου έχουν την δυνατότητα με την χρήση γυαλιών 3D, τα οποία θα πάρουν από το προσωπικό του Μουσείου, να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην περιοχή του Στρόφιλα κατά την διάρκεια των Γεωμετρικών χρόνων.
 Έπειτα ακολουθούν άλλα τρία ντοκιμαντέρ που εξιστορούν τις επόμενες ιστορικές περιόδους (Αρχαϊκοί – Κλασικοί – Ελληνιστικοί – Ρωμαϊκοί Χρόνοι, Βυζαντινοί – Μεταβυζαντινοί Χρόνοι και Νεώτεροι Χρόνοι).

 Τελειώνοντας την επίσκεψη στο Ψηφιακό Μουσείο, οι επισκέπτες μπαίνουν στην τελευταία αίθουσα, διαδραστικών εφαρμογών.

 Η αίθουσα περιλαμβάνει ένα διαδραστικό τραπέζι με την εφαρμογή «Ταξίδι στον χρόνο»,

 όπου ανακεφαλαιώνονται οι πληροφορίες για την ιστορία του νησιού που περιλαμβάνονται στα ντοκιμαντέρ που παρακολούθησε ο επισκέπτης, καθώς και εκπαιδευτικά ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.

 Επιπλέον υπάρχουν οθόνες που προβάλλουν επιπλέον πληροφοριακό υλικό και φωτογραφίες του νησιού και  το δεύτερο ψηφιακό ολόγραμμα που αναπαριστά ευρήματα αρχαιολογικών ανασκαφών

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΒΑΓΓΕΛΗ.ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΙΡΗ ,ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΠΥ ΑΝΔΡΙΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΟ

ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΣ είπε...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!