Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Επείγουσα ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Προσοχή στα κρούσματα επιτήδειων που εμφανίζονται ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου  με σκοπό την παράνομη είσπραξη χρημάτων



Το Επιμελητήριο Κυκλάδων κατόπιν καταγγελιών συστήνει στους επιχειρηματίες μέλη του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί το φαινόμενο εμφάνισης επιτηδείων, που επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις επιχειρήσεις των Κυκλάδων και παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ή συνεργάτες του, χρησιμοποιώντας παράνομα το όνομα του φορέα, με σκοπό να εισπράξουν χρήματα από τις επιχειρήσεις.

Οι εμφανιζόμενοι ως δήθεν εκπρόσωποι ή συνεργάτες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, λειτουργούν κατά τρόπο εντελώς παράνομο, εκμεταλλευόμενοι την ευρεία και κατ’αυτούς ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του Επιμελητηρίου, αλλά και τη μεγάλη γεωγραφική διασπορά του νομού.

Άλλοτε διεκδικούν ποσά έναντι διαφημιστικών καταχωρήσεων σε αμφιβόλου ποιότητας ιστοσελίδες έναντι οικονομικού αντιτίμου που κυμαίνεται συνήθως από 150 έως και 500 ευρώ ετησίως.

Άλλοτε διεκδικούν ποσά έναντι εκδόσεων οποιοδήποτε επιχειρηματικού περιεχομένου – έγκυρου ή μη.

Πολύ συχνά, ζητούν ποσά που κυμαίνονται από 90 έως 150 ευρώ, έναντι πληροφόρησης είτε για υπαρκτά είτε και για ανύπαρκτα χρηματοδοτικά προγράμματα, με δήθεν ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις. Το Επιμελητήριο παρέχει δωρεάν στα μέλη του έγκυρη και ασφαλή ενημέρωση σχετικά με χρηματοδοτικά προγράμματα ή και άλλα επιχειρηματικά θέματα, ως υπηρεσία που καλεί όλα τα μέλη του να χρησιμοποιήσουν.

Τις τελευταίες ημέρες, νέο κρούσμα απάτης εντοπίσθηκε στη Σαντορίνη, όπου επιτήδειοι εμφανίσθηκαν ως εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου, επιχειρώντας να εισπράξουν ετήσιες συνδρομές για λογαριασμό του. Ευτυχώς, η αντίδραση ήταν άμεση και ειδοποιήθηκαν τα περισσότερα μέλη του νησιού προκειμένου να μην πέσουν θύματα αυτής της απάτης, ενώ άμεσα ειδοποιήθηκε και το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Θα θέλαμε α) να σας ενημερώσουμε ότι το Επιμελητήριο των Κυκλάδων δεν έχει συνάψει καμία συνεργασία σε σχέση με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, είτε για την προβολή των επιχειρήσεων / μελών στο διαδίκτυο, είτε για είσπραξη των ετήσιων συνδρομών, είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο που δημιουργεί οικονομικές αξιώσεις από τις επιχειρήσεις και ότι η όποια αναφορά σε αυτό, αποτελεί παραπλάνηση και εξαπάτηση των επιχειρήσεων και β) να παρακαλέσουμε όλους τους συναδέλφους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε τέτοιες προσεγγίσεις προσώπων που χρησιμοποιούν με οποιοδήποτε τρόπο το όνομα του φορέα.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι το Επιμελητήριο έχει αναθέσει την υπόθεση στη νομική του υπηρεσία, η οποία εξετάζει τις περαιτέρω ενέργειες του φορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: