Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Η Άνδρος στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού "Vakantiebeurs" στην Ολλανδία





Η Άνδρος με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ολλανδίαςε και σε μία απο τις σημαντικότερες  στην Ευρώπη, τη Διεθνή Εκθεση Τουρισμού "Vakantiebeurs" που διεξάγεται στην Ουτρέχτη της Ολλάνδίας από τις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015.

  Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει σε δικό της περίπτερο όπου φιλοξενούνται νησιά και τουριστικοί φορείς των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων, η Άνδρος  σ΄αυτή την έκθεση συμμετέχει για δεύτερη χρονιά και φέτος πρέσβειρές της είναι η  Ιωάννα Χαλά και η Ευφροσύνη Τριδήμα.

Ευφροσύνη Τριδήμα με τον Δημήτρη Πασχαλίδη, υπεύθυνο του περιπτέρου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 Η Ολλανδία  αποτελεί μία από τις βασικές τουριστικές αγορές για τα ελληνικά νησιά και

οι Ολλανδοί έχουν ανακαλύψει εδώ και πολλά χρόνια την Άνδρο, η παρουσία τους στην αρχή ήταν αθόρυβη και πάντως τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα αισθητή και γνωστή πλέον σε όλους, κυρίως στην περιοχή Μπατσίου αλλά και τη Χώρα, τελευταία έχουν ενδιαφερθεί   και  για τα μονοπάτια της .
η Ιωάννα Χαλά
Το 2014, την έκθεση επισκέφτηκαν 117.520 άνθρωποι (αύξηση της τάξης του 13% σε σχέση με το 2013) και συμμετείχαν 1.454 εκθέτες σε έναν χώρο περίπου 70.000 τετραγωνικών μέτρων.


Το προφίλ των επισκεπτών είναι σε ποσοστό 77% άνω των 45 ετών. Το εισοδηματικό προφίλ τους σε ποσοστό 65% είναι 1,5 φορά τουλάχιστον άνω του μέσου όρου και το μορφωτικό επίπεδο του 62% των επισκεπτών είναι ανώτατη εκπαίδευση.

 Το μεγαλύτερο μέρος του κοινού (69%) πέρυσι ενδιαφέρθηκε κυρίως για διακοπές στην Ευρώπη, γεγονός που σηματοδότησε την αύξηση των κρατήσεων κατά την θερινή περίοδο του 2014.


Σε έρευνα των διοργανωτών , το κοινό τοποθέτησε την Ελλάδα στην 4η σειρά προτίμησης, μετά από Ιταλία, Γαλλία και Γερμανία/Ισπανία, χώρες που παραδοσιακά δέχονται μεγάλο αριθμό Ολλανδών.

φωτογραφίες:   Ιωάννα Χαλά και η Ευφροσύνη Τριδήμα. 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μπραβο αξιολογη προσπαθεια