Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σεμινάρια Συστημικής Αναπαράστασης από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Άνδρου


Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Άνδρου εγκαινιάζει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 9 π.μ. τον κύκλο μηνιαίων σεμιναρίων Συστημικής Αναπαράστασης (Ιανουάριος - Ιούνιος 2015) με εισηγήτρια την Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια,M.Sc  Αφροδίτη Πριμικύρη.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στην έδρα της Άνδρος ΚοινΣΕπ στον Όρμο Κορθίου, σε μηνιαία βάση (Σάββατο, 10 π.μ.) και θα είναι ανεξάρτητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να τα παρακολουθήσουν μεμονωμένα, μολονότι υπάρχει μια εξέλιξη των θεματικών που οργανώνει ένα θεραπευτικό κύκλο.

Οι θεματικές ενότητες των σεμιναρίων έχουν ως εξής:
Σάββατο 24 Ιανουαρίου: "Ο δρόμος της Αρχής- Η Έναρξη του Ταξιδιού"
Φεβρουάριος: "Οι Νόμοι της Αγάπης: Η Συνάντηση μου με τον Εαυτό, με τον Άλλο, με το Όλο"
Μάρτιος: "Στο Μέσο του Χειμώνα-Αναγνωρίζοντας τη σημασία και την προσφορά της δυσκολίας και των συμπτωμάτων μας στην αναζήτηση του νοήματος της ζωής"
Απρίλιος: "Υπερβαίνοντας το Δράμα-Το Νόημα της Προσωπικής & Συλλογικής Ανάστασης"
Μάιος: "Συναντώντας τον Θεραπευτή Μέσα μου-ο Δρόμος της Αυτοΐασης"
Ιούνιος: "'Ο Χρυσός Ήλιος-Η κορύφωση της Ενεργοποίησης του Δυναμικού μας".
Η Συστημική Αναπαράσταση είναι μια μέθοδος αυτογνωσίας και/ή θεραπείας, που θεμελιώθηκε απ’ τον ψυχοθεραπευτή & φιλόσοφο Bert Hellinger. Είναι μια διαδρομή που ακολουθεί τα μονοπάτια ψυχής, δίνοντας τη δυνατότητα στην εφαρμογή της, τόσο ατομικά, όσο κυρίως ομαδικά, να προσεγγίσουμε ζητήματα που απασχολούν τους συμμετέχοντες με τρόπους που υπερβαίνουν αυτούς της προφορικής περιγραφής. Το βίωμα παίζει καθοριστικό ρόλο στις πληροφορίες που αντλούν οι συμμετέχοντες κατά τη διαδικασία αυτή. Με τη συμμετοχή των μελών της ομάδας, μπορούμε να αποκομίσουμε μια βαθειά κατανόηση των καταστάσεων που παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας, μα και της εσωτερικής μας πραγματικότητας. Η κατανόηση αυτή, ταυτόχρονα με τη χρήση των ειδικών παρεμβάσεων που προσφέρει η μέθοδος της Συστημικής Αναπαράστασης, μας επιτρέπει σε βάθος χρόνου να απαλλαγούμε από ζητήματα που μας απασχολούν, να κάνουμε την προσωπική μας υπέρβαση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με το περιβάλλον και τους γύρω μας, να επιτύχουμε μια λειτουργικότερη σχέση με ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας, εξωτερική και εσωτερική.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι πως μπορεί να επεξεργαστεί τα διάφορα ζητήματα στο επίπεδο που καθένας μας θέλει να τα προσεγγίσει, παρέχοντας επίπεδα ασφάλειας σε σχέση με το πόσο ο κάθε συμμετέχων είναι έτοιμος να μοιραστεί θέματα που βιώνει. Αυτό η μέθοδος το επιτυγχάνει λόγω του γεγονότος πως τα εργαλεία της είναι βιωματικά, ενώ η χρήση του λόγου και του μοιράσματος δεν είναι υποχρεωτική. Ως ομαδική παρέμβαση, η μέθοδος ακολουθεί τα χαρακτηριστικά κάθε ομαδικής ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης, με κυριότερο αυτό του απορρήτου και της εχεμύθειας. Οι συμμετέχοντες με την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα σεμινάρια δεσμεύονται αυτόματα να τηρήσουν τη βασική αρχή της εχεμύθειας σε σχέση με τα ζητήματα που θα δουλέψουμε στο σεμινάριο αυτό, μα και την ταυτότητα των λοιπών συμμετεχόντων. Η αρχή αυτή είναι πρωταρχική, ώστε να δημιουργηθεί το θεραπευτικό πλαίσιο ασφάλειας και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία της συνάντησης ανθρώπων που έχουν την πρόθεση να κάνουν ένα βήμα στο δρόμο της αυτογνωσίας και της δημιουργικότητας.

Το κόστος συμμετοχής ανά σεμινάριο ανέρχεται σε 35 ευρώ.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο τηλέφωνο: 6936120078.

Δεν υπάρχουν σχόλια: