Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από τον Δήμαρχο Άνδρου




 Φίλες και φίλοι,
Μετά από μια εβδομάδα όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές όλων μας –και κυρίως οι αντοχές των κατοίκων του νησιού μας- στην πρωτοφανή μάχη που δόθηκε με τη χιονοθύελλα, η καθημερινότητα πλέον στην Άνδρο βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς, καθώς:
 Έχουν ανοίξει όλοι οι δρόμοι, σε όλα ανεξαιρέτως τα χωριά, όπως ανοιχτοί είναι και όλοι οι παράδρομοι.
 Δεν υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση του νησιού, ενώ έχουν αποκατασταθεί και οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης.
 Θα ήθελα, λοιπόν, καθώς αφήνουμε πίσω μας αυτή την τεράστια δοκιμασία, και να συγχαρώ:
 -Την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου είχαμε διαρκή επικοινωνία για τον συντονισμό της κατάστασης και τον Διοικητή Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγο κ. Θεοδόσιο Δημακογιάννη. =Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και τον Γεν. Γραμματέα κ. Σπυρίδων Σπυρίδωνος για την συμπαράσταση και την συνεργασία.
 -Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Λεονταρίτη για την άριστη συνεργασία μας.
 -Τον Έπαρχο Άνδρου.
 -Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Άνδρου, και τον επικεφαλής κ. Χρήστο Παπαϊωάννου και όλους τους πυροσβέστες που ξεπέρασαν τον εαυτό τους στη μάχη που δόθηκε.
 -Τον επικεφαλής των εθελοντών Δασοπυροσβεστών, κ. Νίκο Χαζάπη, καθώς και όλους τους εθελοντές που ήταν στην πρώτη γραμμή –όπως πάντα.
 -Τους Προϊστάμενους της ΔΕΗ Άνδρου Συνεργείου και εργοστασίου, κ.κ. Γιώργο Στεφάνου, Γιαννούλη Ματζώρο και Σταμάτη Μαραβελή, καθώς και όλους τους τεχνικούς –ειδικά τους εναερίτες- που με κίνδυνο της ζωής τους έσπευσαν όπου υπήρχαν βλάβες, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση σε όποια χωριά υπήρχαν διακοπές ρεύματος. Αλλά και να ηλεκτροδοτήσουν την Τήνο που είχε βυθιστεί στο σκοτάδι.
 -Το Αστυνομικό Τμήμα Άνδρου.
 -Το Λιμεναρχείο Άνδρου.
 -Τον Λιμενικό Σταθμό Γαυρίου
 -Το Λιμεναρχείο Ραφήνας
 -Όλους τους χειριστές μηχανημάτων, που δούλεψαν ατέλειωτες ώρες και δεν σταμάτησαν να δίνουν τη μάχη της διάνοιξης των δρόμων, οδηγώντας με ασφάλεια οδηγούς και οχήματα στον προορισμό τους
. Καθώς και τους υδραυλικούς που έσπευσαν να ανταποκριθούν και να αντιμετωπίσουν βλάβες στην υδροδότηση.
 Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες του Δήμου, θέλω να υπενθυμίσω ότι:
 Πριν ξεσπάσει η χιονοθύελλα προειδοποιήσαμε με κάθε μέσο για τη σφοδρότητα των φαινομένων, ζητώντας αυξημένη προσοχή και περιορισμό στην κίνηση των οχημάτων.
 Δημιουργήσαμε στο Δημαρχείο ένα κέντρο συντονισμού, υποδεχόμενοι όλα τα τηλεφωνήματα από τις υπηρεσίες, τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Αντώνη Λάβδα, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων και τους Συμβούλους που ήταν στους δρόμους και έλεγχαν την κατάσταση, για τα προβλήματα που υπήρχαν και στη συνέχεια ενημέρωναν τα συνεργεία που επιχειρούσαν στους δρόμους, ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση ανάλογα με τη σπουδαιότητα κάθε συμβάντος. Κινητοποιήσαμε άμεσα όλα τα δημοτικά και ιδιωτικά βαριά μηχανήματα που υπήρχαν στο νησί. Από την πρώτη στιγμή όλοι οι εντεταλμένοι σύμβουλοι όλων των τοπικών διαμερισμάτων βρέθηκαν στους δρόμους, στο πλευρό των συνεργείων, συντονίζοντας και βοηθώντας κάθε προσπάθεια.
 Τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας το Κέντρο Υγείας για να αντιμετωπισθούν τυχόν έκτακτα περιστατικά. Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες όλων και στην προσοχή των κατοίκων, ευτυχώς δεν προέκυψαν σοβαρά περιστατικά.
 Προχωρήσαμε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας όταν οι συνθήκες έγιναν επικίνδυνες για την ασφάλεια των κατοίκων.
 Πετύχαμε να τεθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια αποκατάστασης ζημιών και τυχόν αποζημιώσεων.
Τέτοιας έντασης καιρικά φαινόμενα δεν είχαν εμφανιστεί στην Άνδρο την τελευταία εικοσαετία. Είχαμε το «προνόμιο», ως Διοίκηση, μέσα στο πρώτο κιόλας τετράμηνο της πρώτης θητείας μας, να βρεθούμε αντιμέτωποι με ΔΕΚΑ(10) πυρκαγιές το φθινόπωρο και τη ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΗ ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ της τελευταίας εικοσαετίας.
Και στη μια και στην άλλη περίπτωση πιστεύουμε πως καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με επιτυχία. Για το λόγο αυτό ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι συνέδραμαν στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης και δύσκολης κατάστασης καθώς και όλους τους συνεργάτες μου.
 Σας ευχαριστώ
 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
 ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ενα μεγαλο μπραβο στον Δημαρχο ναι πραγματι αλλαζει η Ανδρος

Ανώνυμος είπε...

Οι προσπαθειες σας ηταν κατι παραπανω απο εμφανεις , τα αλλα ολα ειναι λογια εκ του πονηρου και με βαση μικροψυχων , μικροπροσωπικων και μικροκομματικων κινητρων . Αντι ολοι να ειναι εννωμενοι σε αυτες τις κρισιμες στιγμες , καποιοι βρισκουν αφορμη να εκστομισουν τις μεμψοιμιριες τους και να δειξουν την ζηλοφθονια τους και την κακοπιστια τους , και βλεπουμε και κρινουμε και θυμομαστε γι αυτο μην υποτιμουν καποιοι την νοημοσυνη μας και την μνημη μας!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζωπως Όλοι οι ΑΝΔΡΙΟΤΕΣ πρεπει να ειναι περήφανη που έχουμε ΔΗΜΑΡΧΟ σαν τον ΣΟΥΣΟΥΔΗ .Ασφαλως ορισμένοι δεν θα συμφωνούν .με τις απόψεις μου άλλο καθένας εχει το δικαιωμα να κάνει το σχολιο του. Όμως Βαγγελη οι φωτο ειναι εξαιρετικά όμορφες ΘΖ ΝΥ

Γαυριώτης είπε...

Εγώ πάλι θα θυμίσω πως όταν ο τωρινός δήμαρχος ήτανε αντιπολίτευση τα ίδια έλεγε και έκανε. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά....

LAMYRIANOS είπε...

Αυτή η αχλάδα και η ουρά της (με την καλή έννοια το λέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων) μας ταλαιπωρεί χρόνια σαν λαό. Ας χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν μόνο για να μαθαίνουμε και να πηγαίνουμε μπροστά. Μέχρι τώρα θα πω κι εγώ μπράβο στον Δήμαρχο για τις έγκαιρες κινήσεις του, να του ευχηθώ ακόμα καλύτερη συνέχεια και καλή δύναμη σε όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΡΕΞΑΝ ΦΥΣΙΚΑ.. ΟΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ..ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ.. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΑ ΦΑΝΕ Η ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ