Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Και η Άνδρος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και με μεγάλες προσπάθειες η αποκατάσταση των προβλημάτων του χιονιά

Προς το Στενό της Τήνου , φωτογραφίες Λούης Γιαννίσης



"Ολοκληρώθηκε το 2ο 24ωρο, της δοκιμασίας στο νησί μας και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
 Το μεγάλο πρόβλημα της πρόσβασης προς το "Στενό", για αποκατάσταση της βλάβης και ηλεκτροδότησης όλου του νησιού της γειτονικής μας Τήνου, συνοδεύτηκε από επικίνδυνες καταστάσεις.
Ο ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ
Το ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής, που ήρθε χθες από την Αθήνα για να μεταφέρει τους τεχνικούς της ΔΕΗ, ανετράπη στη διαδρομή χωρίς ευτυχώς να έχουμε τραυματισμούς. Το μηχάνημα που είχε διαθέσει ο Δήμος για την διάνοιξη του δρόμου, το επανέφερε και έτσι προχώρησαν με μεγάλες δυσκολίες και υπεράνθρωπη προσπάθεια προς τον τελικό προορισμό.
 Η βλάβη ήταν πολύ χαμηλά, γύρω στα 100 μέτρα πριν τη θάλασσα. Να σημειωθεί πως, τα όρια του δρόμου είχαν καλυφθεί από το χιόνι και την προσπάθεια βοήθησε ο δημ. σύμβουλος Ιάκωβος Σκόρδος που ήξερε καλά την περιοχή. Παράλληλα την επιχείρηση "Στενό" βοήθησαν και δύο ελικόπτερα, τα οποία χθες λόγω καιρικών συνθηκών δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν. Τελικά η βλάβη απεκατεστάθη και το νησί της Τήνου, ύστερα από τη μεγάλη ταλαιπωρία, έχει αρχίσει σταδιακά και ηλεκτροδοτείται.
Από το πρωί ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οργάνωναν και συντόνιζαν και σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμο και τη ΔΕΗ, την επιχείρηση σε όλη την Άνδρο.
Διανοίχθηκαν οι δρόμοι στα περισσότερα χωριά και απεκατεστάθη η ηλεκτροδότηση σε Κοχύλου, Βουνί, Μακροτάνταλο, Φελός, Καλιβάρι, Μονή Παναχράντου και τώρα το συνεργείο της ΔΕΗ κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες προσπαθεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε Κατακαλαίους και στη Βουρκωτή.
 Έχουν μείνει κάποια σημεία που χρειάζονται διάνοιξη και στα οποία αύριο πρωί πρωί τα μηχανήματα θα επιχειρήσουν για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Συνιστάται όμως μεγάλη προσοχή και η κίνηση σε πολλά σημεία θα γίνεται μόνο με αλυσίδες. Με μεγάλη προσπάθεια από χθες και συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου και τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης, καταφέραμε και θέσαμε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι μια κατάσταση που εκτός της ουσίας, θα μας βοηθήσει πολύ σε αποκαταστάσεις βλαβών, που θα προκύψουν όταν θα αρχίσουν να λιώνουν τα χιόνια.


Ένα μεγάλο Μπράβο σε όλους όσοι συμμετείχαν στις επιχειρήσεις, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο
που έδωσε μάχες για τον απεγκλωβισμό πολλών οχημάτων, στην Αστυνομία, στο Λιμενικό και στους οδηγούς των μηχανημάτων που έκαναν μεγάλο αγώνα για την διάνοιξη των δρόμων.

 Συγχαρητήρια στις προσπάθειες των τεχνικών της ΔΕΗ Ανδρου, που έκαναν υπερπροσπάθεια για να αποκαταστήσουν το ηλ. ρεύμα σε πολλά σημεία της Άνδρου, καθώς και στην αποκατάσταση, όπως ανεφέρθη, στην ηλεκτροδότηση της Τήνου.


Συγχαρητήρια και σε όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες μου δημοτικούς συμβούλους, στον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας, στον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, στους Αντιδημάρχους, στους Εντεταλμένους Δημ. Συμβούλους, στους εθελοντές, που στάθηκαν δίπλα μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε όλοι μαζί, αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετώπισε η Άνδρος..

 Η προσπάθεια συνεχίζεται και αύριο, ούτως ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση στο νησί. Λόγω του γενικευμένου προβλήματος, που αφορούσε όλη την Άνδρο, ζητάμε την υπομονή και την κατανόησή σας, για τυχόν παραλείψεις ή καθυστερήσεις. Σας ευχαριστώ"
ο Δήμαρχος Άνδρου
Θεοδόσης Σουσούδης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα μπράβο στον δημαρχο και τους συνεργατών του .σε διο μέρες κατάφερε το ακατόρθωτο .ασφαλος πρεπει να προσέξουν τους αγρότες μας.χριαζουντε εξίσου άφτην την μεγάλη βοηθια .ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ ΧΟΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΑΦΤΟΣ ΕΙΝΕ.δεν το περίμενα νόμιζα πως ειταν σαν τους αλους.επενος και στους αντιδημάρχους και Σινβουλιο ΚΑΛΛΗ Δουλια. ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΠΕΝΟΣ Ο ΘΖ ΝΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το Βιτάλι παραμένει αποκλεισμένο για τρίτη μέρα, το ρακί τελειώνει… Ή ανοίξτε το δρόμο ή στείλτε δυο νταμιτζάνες ρακί (μέλι έχουμε δικό μας)

Οι Απελπισμένοι Αποκλεισμένοι

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΘΕΟΔΟΣΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ. ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ΠΟΛΛΟΙ.
ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΚΑΛΩΣ ή ΚΑΚΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝΕ μονο ΣΕ ΣΕΝΑ.
ΕΠΙ ΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΘΑ ΛΕΝΕ όχι με τους τάδε ή τους δείνα αντιδημάρχους ή/και συμβούλους.
Συγχαρητήρια για τις άοκνες προσπάθειές της νέας δημοτικής αρχής. Μακάρι αυτή η επιτάχυνση με την οποία ξεκινήσατε να συνεχιστή στα πιο δύσκολα που σας περιμενουν.
ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ

ένας φίλος & κριτής

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ (αν στο μεταξύ δεν ξεχάσω κι'αυτά που ξέρω)θα εκδώσω ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
(&επεξηγηματικό) ΤΟΥ ΘΖΝΥ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ "ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ"

Ανώνυμος είπε...

Απω κρασί πως πας .λουκανικα. Λαρδια . Πιάσε και κανά λαγό .τα παλια χρονια με χιόνια πιγεναμε για κυνήγι .βλεπης τα πατήματα .κανε και τηγανίτες μια και εχεις μέλι .Και απω τα γραφωμενα σου εισε ετιμος για ΟΛΛΑ μπράβο σου ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Πουθενα δεν μας βρισκει κανενας, και σαν ανδριωτες και σαν εθνος , γινεται κοινητοποιηση γιατι δεν εγινε τελεια , δεν γινεται τοτε λεμε ο δημαρχος μας εγκατελειψε , το κρατος μας εγκατελειψε , αλλα εμεις απο την μερια μας δεν κανουμε τιποτα και τα περιμενουμε ολα απο τους αλλους , δυστηχως ειμαστε ανθρωποι που εξαρτωνται απο το κρατος και τις αρχες , που βεβαια εχουν τις ευθηνες τους και πρεπει να βρισκονται διπλα στους πολιτες , αλλα απο την αλλη δεν ειμαστε ιδιοκρατες, δηλαδη δεν ενεργουμε απο μονοι μας και τα περιμενουμε ολα ετοιμα , ενω η πιο σωστη λυση θα ηταν ενας συνδιασμος των δυο για να υπαρχει οσο το δυνατο καλυτερο αποτελεσμα σε ολες τις εκφανσεις της ζωης μας , ειτε αντιμετωπιζοντας εκτακτα φαινομενα , ειτε οικονομικες και κοινωνικες κρισεις , ειτε θεματα που εχουν σχεση με την ασφαλεια μας! Η αληθεια ειναι παντα στην μεση και τα πραγματα δεν ειναι ουτε μονο μαυρα ουτε μονο ασπρα , συνηθως στην ζωη ειναι γκριζα , αλλα χρειαζεται πιστη , εννοτητα , επιμονη , υπομονη και συνεχης προσπαθεια προκειμενου να ξεπερασουμε τα εμποδια που παντα θα υπαρχουν στην ζωη μας , ποτε ο δρομος δεν ειναι στρωμμενος με ροδοπεταλα!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΑΛΑΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΚΧΙΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΗ, ΣΕΔΑ, ΚΥΝ. ΣΥΛΛΟΓΟ, ΔΗΜΟ ΚΤΛ. ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ !!!