Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο Βασίλης Πομόνης ευχαριστεί


«Ο καθένας μπορεί να θυμώσει. Αυτό είναι εύκολο. Αλλά το να θυμώσει κανείς με το σωστό άτομο, στο σωστό βαθμό και στη σωστή στιγμή, για τη σωστή αιτία και με το σωστό τρόπο, - αυτό δεν είναι εύκολο».
 Αριστοτέλης από τα «Ηθικά Νικομάχεια».

Αυτό το θυμό εκδήλωσαν και εξέφρασαν οι ψηφοφόροι με την ψήφο τους, όπως άλλοι ειδικότεροι εμού ανέλυσαν. Σε βάρος της παράταξης που εκπροσώπησα στις εκλογές, ξέσπασε (κυριολεκτικά) ο θυμός αυτός. Αυτό ήταν το εύκολο από τον ορισμό του Αριστοτέλη. Μένει να αποδειχθεί αν ο λαός κατάφερε να επιτύχει το δεύτερο σκέλος. Το μη εύκολο.
Από πλευράς μου θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, θερμά και από την καρδιά μου, αυτούς που με εκτίμησαν σαν άτομο και με τίμησαν με την ψήφο τους. Αυτούς που ξεχώρισαν τον πολιτικό χώρο από το άτομο. Αυτούς που πιστεύουν ότι τα άτομα φτιάχνουν τους πολιτικούς χώρους με την παρουσία και τη συμμετοχή τους και δεν απορροφούν οι παρατάξεις τους συμμετέχοντες. Άλλωστε μόνο τέτοιας νοοτροπίας και πεποιθήσεων ανθρώπους θα ήθελα να εκφράζω. Τους βεβαιώνω ότι θα ανταποδώσω την τιμή που μου έκαναν με την διαρκή εκτίμηση που θα τρέφω και θα εκδηλώνω προς αυτούς. Και αφού εδώ εκφράζονται προσωπικά συναισθήματα   θα ήθελα να σημειώσω πόσο βοηθά στη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας το μη περιεχόμενο της κάλπης σε κάποια εκλογικά τμήματα.            

 Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Βασίλης Πομόνης 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Πομώνη,
σας απαντώ με την ιδιότητα του συμπατριώτη που αν και σας εκτιμά δεν σας ψήφησε. Στα χρόνια που πέρασαν ζήσαμε την δημαγωγία σε όλο της το μεγαλείο, με μέγα δάσκαλο τον ιδρυτή της παράταξης με την οποία εκτεθήκατε εκλογικά! Ζήσαμε και ζούμε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ την καταστροφή της ζωής μας, του παρόντος και του μέλλοντος των παιδιών μας και προφανώς για όλα αυτά ευθύνονται βαρύτατα όσοι κυβέρνησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν το προσωπικό τους χαρτζηλίκι, την δημόσια περιουσία σαν τα χωράφια του παππού τους κι από πάνω μας χαρακτήρισαν διεφθαρμένο λαό, κοπρίτες,τεμπέληδες, κλέφτες, μας κατηγόρησαν ότι μαζί τους τα
φάγαμε κι άλλα πολύ προκλητικά και επιθετικά! Είδαμε αξιόλογους ανθρώπους να τους καταπίνει η κομματική πειθαρχία και να ψηφίζουν νόμους ενάντια στην προσωπική τους άποψη και ηθική και πάνω από όλα ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ!
Σε πρώτη φάση καταβαραθρώθηκε το ΠΑΣΟΚ, σας διαβεβαιώ ότι αγώνας όλων όσων δεν μπλέξαμε σε κομματικούς μηχανισμούς είναι η εξαϋλωση και της ΝΔ και όποιου άλλου διανοηθεί ότι θα λειτουργήσει εις βάρος του κόσμου! Οι βουλευτές υπάρχουν για να εκπροσωπούν τους πολίτες, γι να ψηφίζουν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και των ανθρώπων και όχι για να εξασφαλίζονται οι αγορές. Οι βουλευτές, οι υπουργοί και όλοι οι ασκούντες εξουσία είναι πολιτικά και (πρέπει να είναι) ποινικά υπόλογοι για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους. ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ.
Λυπάμαι κε Πομώνη, αλλά κλείνοντας θέλω να σας ρωτήσω , εσείς έμπειρος δικηγόρος, πως αντέχετε στο άκουσμα του Νόμου περί Ευθύνης Υπουργών, που αποτελεί προσωπική ¨επιτυχία¨του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ......
Αν τα ξανασκεφτείτε μάλλον θα ερμηνεύσετε καλύτερα το αποτέλεσμα των εκλογών και θα προβλέψετε και τα καλύτερα που έρχονται!

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη,
είναι ηρωικό να μπαίνης στην μάχη και να γνωρίζης από την αρχή ότι μπαίνης για να σκοτωθής.
Είναι εύκολο να είσαι "ήρωας" όταν γνωρίζης ότι στη μάχη αυτή θα νικήσης

καψοραχη είπε...

κ Πομωνη.....πως γινεται αραγε να ξεχωρισει καποιος την παραταξη απο το προσωπο??αυτην την παραταξη εκπροσωπευατε!....οση εκτιμηση και να ειχαν στο προσωπο σας! παραταξη ψηφιζουμε και οταν αποφασισουμε ποια ΤΟΤΕ διαλεγουμε και ατομα ηθικα κξαι αξια οπως εσας!!με ολη μου την καλη διαθεση....

Ανώνυμος είπε...

ΕΑΝ το ΠΑΣΟΚ έκανε ΚΑΛΛΗ δουλια .δεν θα πέφταμε τόσω χαμηλά ΘΖΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Κε Πομόνη,
μην το παίρνετε προσωπικά..........σας εκτιμά πάρα πολύς κόσμος σαν άνθρωπο, σαν επιστήμονα ΟΜΩΣ είχε έρθει η ώρα της τιμωρίας (έχει και συνέχεια αν ξαναεμφανιστεί) για το ΠΑΣΟΚ! Σας εύχομαι καλή τύχη σε άλλες παραταξιακές επιλογές που θα έχουμε την ευκαιρία να σας δείξουμε την προτίμησή μας.

Αχιλλέας Μητρόπουλος είπε...

Σύμφωνοι, το Πασόκ έχει τεράστιες ευθύνες, αλλά μέχρι τώρα είναι το μοναδικό κόμμα που τιμωρείται. Οφείλει να ανανεωθεί και να εκσυγχρονιστεί, γιατί μην ξεχνάμε πως δεν υφίσταται δημοκρατική χώρα χωρίς κεντροαριστερά και κεντροδεξιά. Άλλωστε, η οικονομική σταθερότητα και η ομαλή διαδοχή των κομμάτων εξασφαλίζονται από τις παρατάξεις. Όσο για τις ''άλλες παραταξιακές επιλογές'' που γράφετε παραπάνω σαν πρόταση, δεν συμφωνώ, καθώς ο κ.Πομώνης φαίνεται πως είναι δοσμένος στη συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση της κεντροαριστερής παράταξης και αυτή η σταθερότητα είναι κάτι που τον τιμά σε μια εποχή χαμαιλεόντων και ''κερδοσκοπικών μεταγραφών''......

Δημοκρατικός Πολίτης είπε...

Πρέπει να είστε περήφανος για την επιλογή σας. Το κόμμα σας κράτησε την χώρα όρθια στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων 40 ετών. Και εσείς δηλώσατε παρών.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ήρθε η ώρα να ομολογήσουμε το τέλος των κλασσικών πολιτικών θεωριών;; Μόνο καταστροφή έφεραν στον κόσμο............. Φρέσκες ιδέες, πργματικά ανθρωποκεντρικές και άνθρωποι με αρχές και ηθική, ΑΥΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ