Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Νέα μπίγα στο λιμάνι της Χώρας


Η παλιά ήρθε για τα μπλόκια του λιμανιού το 2006 και λόγω κρίσης έμεινε κάτι χρόνια, η νέα ήρθε τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 και καιρού επιτρέποντος θα μείνει ένα μήνα μόνο  για την τοποθέτηση του υποθαλάσσιου αγωγού του βιολογικού που κατασκευάζεται πάνω από το εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. 

 Ο μήκους 700 μέτρων αγωγός συναρμολογείται τμηματικά στην αμμουδιά της παραλίας του Νειμποριού και με καΐκι τραβιέται μέχρι το λιμάνι.

Με την τελευταία  κακοκαιρία, ο  μισός αγωγός  έπαθε μικροζημιές και έτσι  το υπόλοιπο τμήμα  θα συναρμολογηθεί από τον τούρλο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο.


 Η μία άκρη του  θα συνδεθεί με το τελευταίο φρεάτιο πίσω από το λιμάνι και ο αγωγός  θα πάρει την τελική θέση του στην επιφάνεια της θάλασσας και όταν ανοίξει στην άλλη άκρη ο διακόπτης του και φύγει ο αέρας του τότε θα καθίσει στον βυθό με την βοήθεια και άλλων τσιμεντένιων δακτυλιδιών.  
 Μεταφέροντας στον εργολάβο του έργου τους φόβους  του Θ.Ζ. από Ν.Υ., σχετικά με την μικρή διάμετρο του αγωγού, μου είπε ότι  η φ250 διάμετρος είναι κάτι που έχει αποφασιστεί από τους μελετητές και έχει επιτυχώς δοκιμαστεί σε πολλές εγκαταστάσεις πανελλαδικά.
 Τέλος πρόσθεσε ότι το έργο θα λειτουργήσει αρχές του επόμενου καλοκαιριού και έτσι δεν θα χρειάζεται ν' αλλάζουμε  θέμα όταν μας  ρωτάνε για  τα νερά της περιοχής.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εγω παντος επιφυλάσσομαι . πιστεύω ΟΛΛΑ να πανε καλλα ΘΖ ΝΥ