Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Η Άνδρος στην 26η Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου


Τη Λήμνο επέλεξε η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου για τη διοργάνωση της 26ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.
 Από τις 16 μέχρι και τις 26 Οκτωβρίου 2014, 450 άτομα από 23 θεατρικές ομάδες από 17 νησιά του Αιγαίου συγκεντρώνονται για να δουν τις παραστάσεις τους μαζί με τους ντόπιους.
Η ΛΑΪΚΉ ΣΚΗΝΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΕΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από την Άνδρο έρχεται στην Λήμνο η 30μελής ομάδα της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου που το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ στο Κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ θα παρουσιάσει την τελευταία επιτυχημένη παράσταση "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης".

Αν και φέτος δεν παρουσιάζει παράσταση, ο Θεατρικός Όμιλος Άνδρου δίνει το παρών του στην συνάντηση με 10 μελή ομάδα  που θα δει   παραστάσεις, να παρακολουθήσει τις πρωϊνές συζητήσεις και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Και οι δύο ομάδες στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση θα παρουσιάσουν και θα προσφέρουν τοπικά προϊόντα της Άνδρου που πολλοί επαγγελματίες της Άνδρου έχουν προσφέρει και τα ονοματά τους θα ανακοινωθούν μετά την συνάντηση μαζί με όλους τους χορηγούς που βοήθησαν τους ανδριώτικους θιάσους.
Ο Θ.Ο.Α.κάνει κάστινγκ!
Η συνάντηση των ερασιτεχνών ηθοποιών από όλο το Αιγαίο γίνεται υπό την αιγίδα και οικονομική στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου.
η κεντρική σκηνή
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου στόχος της συνάντησης είναι η ενίσχυση και η ενθάρρυνση της Αιγαιοπελαγίτικης Ερασιτεχνικής Δημιουργίας, της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης και της Αυτοδύναμης Πολιτιστικής Ανάπτυξης.
το πολιτιστικό κέντρο Πορτιανού θα φιλοξενεί παραστάσεις 
Παράλληλα σκοπός είναι η γνωριμία, η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ηθική στήριξη των ερασιτεχνών του Αιγαίου καθώς και ο καλώς εννοούμενος συναγωνισμός μεταξύ των θεατρικών ομάδων, που βοηθάει στην ποιοτική εξέλιξη του ερασιτεχνικού θεάτρου στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: