Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Συγχαρητήρια στους Ανδριώτες αθλητές


Έξι ιστιοπλόοι αποτέλεσαν την ομάδα αθλητών που συνόδεψε ο Γιώργος Φράγκος στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα bic techno t293 od 2014 στην Ιταλία.
Συνολικά 17 Έλληνες αθλητές.
Από την Άνδρο ταξίδεψαν οι Νίκος Συρίγος-Γιώργος Γιγίνης-Λεωνίδας και Πέτρος Τσορτανίδης και στην Αθήνα προστέθηκαν η Κωνσταντίνα Κονταρίνη και ο Φαίδων Δούκας.
Αγώνες που κρατούν 5 ημέρες και δοκιμάζουν τους αθλητές σωματικά και ψυχικά.
Οι ιστιοπλόοι μας λοιπόν,όχι μόνο άντεξαν αλλά έγραψαν και ιστορία.


Οδικώς για Πάτρα κι απο κει καράβι για Ανκόνα κι εν συνεχεία λίμνη Garda στους πρόποδες των Άλπεων. Μεγάλη Πέμπτη φύγαμε από το νησί,Μεγάλο Σάββατο ακριβώς τα μεσάνυχτα φτάσαμε στον προορισμό μας. ’Ομορφη παρέα που όσο πέρναγε το ταξίδι δυνάμωνε από την προσμονή της θέας της λίμνης (λες και δεν είχαμε ξαναδεί) αλλά και του αγώνα που όταν είναι διεθνής αποκτά ειδικό βάρος ανάλογο. Εκτός από τον Λεωνίδα που στα 11 του χρόνια είχε κάνει ανάλογο αγώνα στην Ισπανία,για τους υπόλοιπους ήταν το βάπτισμα του πυρός. Άγχος για τους αθλητές,αλλά και αδημονία.Ο Γιώργος πάντως χαμογελούσε και χαλάρωνε όλη την ομάδα αφού είχε αγωνιστεί σε αυτά τα νερά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2006 ή το 2008,θα σας γελάσω.
Το έργο των παιδιών δύσκολο,καθώς από τους 313 αθλητές,οι περισσότεροι είχαν ξανατρέξει τέτοιους αγώνες.

Το Σάββατο 26/4 στο τέλος των αγώνων ο 13χρονος Λεωνίδας Τσορτανίδης(GRE 80) μεταφέρεται από τις πλάτες του προονητή του στη 2η θέση του βάθρου στην κατηγορία κάτω των 15 ετών και μαζί με την Ναταλία Αράπογλου (GRE 146) που κατέλαβε κι αυτή την 2η θέση στα κορίτσια κάτω των 15 ετών, γίνονται οι πρώτοι Έλληνες που πήραν μετάλιο σε αυτή την κλάση.
Ο Φαίδων Δούκας(GRE 99) στην ίδια κατηγορία τερματίζει 18ος κάτι που για πρωτοεμφανιζόμενο αθλητή είναι εξαιρετικά δύσκολο, σε στόλο μάλιστα με 81 συμμετοχές.
Ο Νίκος Συρίγος στην 38η θέση άφησε πίσω του 43 αθλητές και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Ο δε Πέτρος, ο μικρότερος της ομάδας(GRE 88) στην 55η θέση,ακολούθησε τα χνάρια του αδερφού του που ήταν 52ος το 2012,  μαζεύοντας εμπειρίες και αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.
Το πιο δύσκολο έργο είχε ο Γιώργος Γιγίνης(GRE116), στα αγόρια κάτω των 17, αντιμετωπίζοντας πολύ έμπειρους αθλητές σε ένα στόλο με 134 πανιά. Η 40η θέση στον αργυρό στόλο αποτελεί άθλο για τα δεδομένα του αγώνα,ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει για την Κονταρίνη Κωνσταντίνα(GRE1855) που κατέλαβε την 40η θέση στα κορίτσια κάτω των 17 σε μια κλάση με 65 συμμετοχές.!!!
Ο αγώνας ήταν open με συμμετοχές απο Αμερική, Αργεντινή, Περού, Αλγερία, Τυνησία, Χονκ κονγκ κ.α χώρες δίνοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη αίγλη και ανταγωνισμό.
Οι κριτές μάλιστα στα αγόρια κάτω των 15 βράβευσαν κατ εξαίρεση τον Αμερικανό αθλητή  Nores Jeronimo που τερμάτισε στη 2η θέση της γενικής βαθμολογίας, μαζί με τον Ανδριώτη πρωταθλητή, που κατέλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη.
Γαύριο λοιπόν, Αιπάτια, Αλαμανιά, Λούτσα και  Γαλάτσι μπορούν να είναι περήφανοι για τους Έλληνες ιστιοπλόους που μας εκπροσώπησαν επαρκέστατα σε αυτό το Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα bic techno t293 od 2014, κι εμείς μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τον προπονητή μας, το Γιώργο το Φράγκο που η αγκαλιά του χώρεσε όλη την ομάδα από όλους τους ομίλους.

Υ.Γ Ειδική μνεία στο Δημήτρη Γιγίνη που αποτέλεσε ανυπέρβλητη ομάδα υποστήριξης σε όλους τους τομείς. Πολλές ευχαριστίες και στους άλλους δύο προπονητές μας, Νίκο Σκόρδο και Άκη Χρυσοχού, που στήριξαν κι αυτοί προπονητικά την προετοιμασία των παιδιών μας και σε αυτόν και στους προηγούμενους αγώνες!!!  Ευχαριστώ κι εγώ από καρδιάς την GMI που μας έκανε την τιμή να “ντύσει” τα πανιά του Λεωνίδα και του Πέτρου.

Τσορτανίδης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: