Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Το γεφυράκι της "Μικράς Αγγλίας" ή "Το γεφυράκι της Αγάπης " στο Επισκοπειό

Έτσι ονόμασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος του Επισκοπειού το παλιό γεφύρι του Στέφ'  που έγινε γνωστό από την ταινία "Μικρά Αγγλία" σαν ένα μέρος του "Κύκλου Μαλταμπέ" που συναντιούνται η Όρσα και ο Σπύρος.
Νονός είναι ο Λεωνίδας Στρατής και μαζί του συμφώνησαν και τα μέλη του συλλόγου που βλέποντας να έρχεται συνέχεια κόσμος για να δει το γεφύρι, καθάρισαν όλες τις διαδρομές και την περιοχή από τα σκουπίδια και τα  βάτα,
ενώ ο  Γιάννης Καλογρίδης θα προσφέρει στον σύλλογο πέντε ξύλινες πινακίδες που θα τοποθετηθούν σε καίρια σημεία για να γίνει ευκολότερη η πρόσβαση.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα είναι ανοικτό το βραδάκι  και το στέκι του συλλόγου στο παλιό δημοτικό σχολείο που συναντιούνται όλοι οι καλοκαιρινοί κάτοικοι του χωριού για ρακί, γλυκά, καφέδες και πολύ κουβεντούλα.
Για άλλης ώρας επίσκεψη χρήσιμα είναι τα τηλέφωνα του Λεωνίδα Στρατή (22820-61465) και του προέδρου του  συλλόγου Λεωνίδα Χρυσοστράτη (6945133076)
   
  







Μαζί με  άλλες τοποθεσίες της ταινίας που επισκέφθηκε δημοσιογράφος,  ετοιμάζεται σε τουριστικό ιστότοπο αφιέρωμα στην Άνδρο της "Μικράς Αγγλίας"