Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Προγράμματα εθελοντικής εργασίας της ΕΛΙΞ και φέτος στην Άνδρο

4 προγράμματα εθελοντικής εργασίας θα πραγματοποιηθούν φέτος στην Άνδρο, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα ΕΛΙΞ, τα 2 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τα 2 σε συνεργασία με το Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου, αμφότερα με την υποστήριξη του Δήμου Άνδρου.
Στα πλαίσια των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, σχεδιάζεται να καθαριστούν οι παρακάτω διαδρομές (ενώ θα γίνουν και πρόσθετοι καθαρισμοί εφόσον οι ομάδες ολοκληρώσουν το έργο τους):
- Αποίκια-παραλία Γιάλια
- Ρέμα Άχλα-παραλία Άχλα
- Άνω Γαύριο-Αμμόλοχος
- Δίκτυο Διαδρομών Παλαιόπολης
Στα πλαίσια των προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με ερευνητές του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου, θα πραγματοποιηθούν καθαρισμοί, μερικές αναστηλώσεις και σημάνσεις 2 αγγειοπλαστείων του νησιού και συγκεκριμένα :
- στον Αμμόλοχο (αγγειοπλαστείο Κοζανίτη)
- στην Αγ. Μαρίνα
Το πρόγραμμα αυτό συνιστά έμπρακτη αξιοποίηση της ερευνητικής εργασίας του Γ.Σπέη "Οι Σιφνιοί της Άνδρου" που εκδόθηκε πέρυσι από την Καϊρειο Βιβλιοθήκη και παρουσιάστηκε στα πλαίσια 2ημέρου εκδηλώσεων το περασμένο καλοκαίρι σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου (βλ. εδώ για περισσότερες πληροφορίες). Ο ίδιος ο ερευνητής που κατέγραψε την ιστορία, τους χώρους και αντικείμενα που σώθηκαν από τη λειτουργία των εργαστηρίων αυτών,θα συμμετάσχει στα προγράμματα.

Στα πλαίσια των 4 αυτών προγραμμάτων, νέοι και νέες από Ευρώπη, Αμερική και Ασία θα διαμείνουν στην Άνδρο, θα εργαστούν και θα διασκεδάσουν στον ελεύθερο τους χρόνο, γνωρίζοντας τις ομορφιές του νησιού και την τοπική κοινωνία. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει με οιοδήποτε τρόπο στην όμορφη αυτή εμπειρία μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 6977-334334 (Όλγα Καραγιάννη)
φωτό :
-1η από περσινό πρόγραμμα της ΕΛΙΞ
-2η, το αγγειοπλαστείο του Κοζανίτη στον Αμμόλοχο

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό σε μάρανε;Το ότι οι δικοί μας μονο στις καφετέριες ξέρουν να πηγαίνουν μας αφήνει αδιάφορους;

Ανώνυμος είπε...

Δεν γνωρίζω για φέτος, αλλά πέρυσι είχαν μείνει σε σχολεία

καψοραχη είπε...

το οτι η Ανδρος πηζει στο σκουπιδι δεν σε ενοιαξε!!! ποιος επωφελειτε σε νοιαζει και που θα μεινουν.....
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΜΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ!!!