Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση σε λαϊκή συνέλευση στη πλατεία Γηροκομείου Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 7:00 μμ

Εδώ και πολύ καιρό παίρνονται αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς.                                                  Από τις 25 του Μάη, το κίνημα της πλατείας διαψεύδοντας όποια αρχική  αμφισβήτηση υστερόβουλων κατάφερε να βγάλει χιλιάδες ανθρώπων, σαν κι εσάς από ετερόκλητους πολιτικούς χώρους, στην πλατεία, οι οποίοι εκφράζοντας ενεργά τη συσσωρευμένη αγανάκτησή τους, αναζητούν και διεκδικούν μέσω αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών νέες λύσεις για τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, έτσι ώστε να ανατραπούν οι υπάρχουσες πολιτικές και το σύστημα. Αυτές οι πολιτικές οδήγησαν την χώρα μας σε κακή δημοσιονομική κατάσταση και υπό την απειλή της χρεοκοπίας, εδώ και ένα χρόνο, η κυβέρνηση υπό τις εντολές της τρόικας, έθεσε την ψήφιση και την εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος με αντάλλαγμα νέων δανείων, ως μονόδρομο στον λαό για την ‘σωτηρία της  πατρίδος.                                                                                                                
Το σύστημα ελπίζει ότι μετά και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού του νόμου το κίνημα μας θα εκτονωθεί. Δεν μπορεί να εκτονωθεί ένα κίνημα σε μια χώρα που οι κάτοικοί της, οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ο δημόσιος πλούτος, μέχρι και οι παραλίες της ξεπουλιούνται στους δανειστές και στους “εταίρους μας”. Η ενεργητική και μαζική παρουσία του κινήματός μας είναι σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ μέχρι να φύγουν όλοι όσοι μας οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.

Καλούμε λοιπόν, κάθε εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο και νέο,  να ενωθούμε για να παλέψουμε και να αγωνιστούμε για τις ζωές μας και το μέλλον μας. Γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματά μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς.                                                                          Πρεπει να προχωρήσουμε στην αυτό-οργάνωση και να αποκτήσουμε εμπειρία στο διάλογο. Να προκύψουν ιδέες και πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε δράση για θέματα που μας αφορούν είτε σε τοπικό επίπεδο είτε σε εθνικό επίπεδο. Αν η συνέλευση φανεί πως έχει λόγο ύπαρξης και μπορεί να συνεχιστεί, θα προχωρήσει. Αν όχι, θα μείνει τουλάχιστον η εμπειρία της δοκιμής, θα γνωρίζουμε πως υπάρχει κι αυτός ο τρόπος να συμμετέχουμε στα κοινά, τρόπος που δοκιμάζεται κι αλλού στην Ελλάδα και όχι μόνο, βεβαίως.
"Πάμε πλατεία" λοιπόν όλοι μαζί, δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, παρά μόνο να κερδίσουμε σημαντικά πράγματα... Μην διστάσετε, μην σκεφτείτε πως θα σας δουν και θα σας κακοχαρακτηρίσουν...Κάποια στιγμή εσείς θα καμαρώνετε και αυτοί θα μετανιώνουν...Την απουσία αντίδρασης την εκλαμβάνουν ως συμφωνία στις πολιτικές τους!
                                          ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΙΣΟΤΗΤΑ - ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: