Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Συναυλία κρουστών με ενημερωτικά & διασκεδαστικά δρώμενα για τα σκουπίδια στην Άνδρο

Η ΑΠΛΑ (Ανδριακή Πρωτοβουλία για Λιγότερα Απορρίμματα www.androslessgarbage.blogspot.com , με την υποστήριξη της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου, σχεδιάζει σε 2 εβδομάδες την πραγματοποίηση συναυλίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ζήτημα των απορριμμάτων στην Άνδρο, με έμφαση στις ανάγκες μείωσης, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Το συγκρότημα κρουστών BATALA που ξαναήρθε στο νησί μας στο καρναβάλι και κέρδισε τον κόσμο με την παρουσία του, θα αποτελέσει τον βασικό κορμό της συναυλίας, ενώ θα πλαισιωθεί από χιουμοριστικά δρώμενα για το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Άνδρο, αλλά και από δράσεις ενημέρωσης για ανακύκλωση και κομποστοποίηση.

Η επιλογή πραγματοποίησης μιας συναυλίας ως ενημερωτικού μέσου, θεωρήθηκε πως θα έχει μεγαλύτερη απήχηση στον κόσμο, από άλλες συμβατικού τύπου (ημερίδες, ομιλίες, κλπ.) εκδηλώσεις, πράγμα που έδειξε η μέχρι τώρα εμπειρία της πρωτοβουλίας στο νησί. Πέραν της ενημέρωσης, στόχος επίσης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την χρηματοδότηση επόμενων δράσεων.

Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας ΑΠΛΑ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες :

1. Mε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου, στο Κινηματοθέατρο της Χώρας:
- Προβολή του ντοκυμαντέρ ΜΥΚΟΝΟS BLUES για το αντίστοιχο ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στη Μύκονο,
- Παρουσίαση του επιτυχούς παραδείγματος της Σύρου στο ζήτημα της ανακύκλωσης, καθώς και
- Συζήτηση με συμμετοχή του σκηνοθέτη της ταινίας & άλλων ειδικευμένων προσκεκλημένων
Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://androsfilm.blogspot.com/2011/06/blog-post_17.html
2. Το Σαββατοκύριακο 25 & 26 Ιουνίου, στα Δημοτικά Σχολεία Χώρας, Γαυρίου και Κορθίου, σε συνεργασία με την Ο.Ε.Α. (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης) 3 σεμινάρια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και αντίστοιχα εργαστήρια κατασκευής κομποστοποιητών από παλιές παλέτες με χρήση και εκτροφή ειδικών γεωσκωλήκων. Περισσότερες πληροφορίες http://androslessgarbage.blogspot.com/2011/06/blog-post_27.html

Επίσης :
3. Μέλη της πρωτοβουλίας κατά καιρούς διαθέτουν εθελοντική βοήθεια στην τακτοποίηση ανακυκλωσίμων υλικών που συσκευάζονται στην αποθήκη του Κάρλου στη Σταυροπέδα.
4. Πραγματοποιήθηκε προ ημερών επαφή με τον Δήμαρχο και συνεργάτες του, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία για την ορθολογική και αποδοτική λειτουργία της ανακύκλωσης στην Άνδρο και την καλύτερη δυνατή οργάνωση και απήχηση των δράσεων της πρωτοβουλίας
5. Πραγματοποιούνται επαφές με εκπροσώπους των εκκλησιαστικών αρχών του τόπου, ώστε σε κάθε ενορία του νησιού να υπάρξει ενημέρωση για την ανάγκη και σημασία εξάσκησης των πρακτικών της ανακύκλωσης και κομποστοποίησης
6. Καθημερινή ενημέρωση για το ζήτημα όπου και σε όσους είναι δυνατό.

ΩΣΤΟΣΟ... για την πραγματοποίηση της συναυλίας έχουν μέχρι στιγμής εξασφαλιστεί χορηγίες σε είδος (μερικώς μεταφορές, διατροφή, διαφημιστικό υλικό, κα.), ενώ είναι απαραίτητη ακόμη η συγκέντρωση του ποσού των 2.300 ευρώ, για αμοιβές του συγκροτήματος, διαμονή και μεταφορές, κα.).
Σε περίπτωση που το ποσό δεν συγκεντρωθεί υπάρχει ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Κι όμως...μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε έστω και με ένα μικρό ποσό...
Μπορείτε να πραγματοποιείτε καταθέσεις στον λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης αρ. IBAN GR 7101103130000031329617257 (Σωματείο Επαγγελματιών Κορθίου).


Ας βοηθήσουμε όλοι, όσο μπορούμε, μια ακόμη καλή προσπάθεια για την Άνδρο...!

2 σχόλια:

ΑΛΛΟΔΑΠΗ είπε...

TA SKOYPIDIA ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ!!!Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΛΕΠΕΙ??ΜΥΡΙΖΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΕ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ "ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΟΡΚΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ"
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΜΩΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ...ΕΤΣΙ ΛΕΩ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡ ΟΤΙ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΟΥ.