Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Κορθιανό Καρναβάλι

Τι κ αν ο μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκάφτης, που λέει ο μύθος της ελληνικής λαϊκής σοφίας, με τη γριά τσοπάνισσα. Η δική μας γριά, ο δικός μας μύθος και ο δικός μας βράχος στέκει περήφανος στο μάτι του βοριά, και δε φοβάται τους καιρούς.
Απόκριες στην Άνδρο σημαίνει ταξιδεύουμε δύο ώρες μόλις από την Αθήνα με το καράβι, κάνουμε βόλτες στην αρχόντισσα του αιγαίου, την Χώρα του νησιού, επισκεπτόμαστε τα αριστουργήματα της ναυτοσύνης, τα μοναστήρια, τους οικισμούς της Προϊστορικής Εποχής, τις Μεσαιωνικές πολιτείες , περπατάμε σε άγρια φυσικά τοπία και αστικά καλντερίμια, σε κατάφυτες ρεματιές , και παίρνουμε μια γεύση από γνήσιο κυκλαδίτικο καρναβάλι.
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων επιφυλάσσει φέτος το Κόρθι, παραδοσιακό πια στις παρελάσεις αρμάτων, αφού στο παρελθόν συμμετείχε με επιτυχία με άρμα στο Καρναβάλι του Μοσχάτου.


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να εκφρασω τα συγχαρητηρια μου στην οργανωτικη ομαδα του Κορθιου και ενα προτεινω του χρονου να γινουν εκδηλωσεις υπο την αιγιδα ενος φορεα για ολο το νησι. Στην αρχη μεχρι να τα βρουμε θα υπαρξουν γκρινιες και τοπικισμοι, αλλα καποτε πρεπει να γινει η αρχη.
Ας χαρουμε , οσο το επιτρεπουν οι περιστασεις , τις "καρναβαλικες" εκδηλωσεις σε οποιο σημειο του νησιου μας γινονται.

Ανώνυμος είπε...

από το στόμα σου και στου "θεού" το αυτί ! προσπαθήσαμε πολύ για να το καταφέρουμε και εφέτος αλλά έχουμε ακόμα δουλειά για να ενώσουμε όλο το νησί...αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι ...
θέλει δουλεία και προσπάθεια από όλους μας...
καλές αποκριές!!!
Α.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Να συμπληρώσω στο σχόλιο της Α.Μ. εκεί στο προσπαθήσαμε..η οργανωτική ομάδα του Κορθίου λοιπόν προσπαθήσαμε μα το Θέο.....με το Γάριο όλα κάλα και την ημέρα και ώρα συζητήσαμε και άρμα θα τους πάμε και άρμα θα μας φέρουν!!!!!
Με τη χώρα πρόβλημα...καμία κουβέντα για συνεργασία(μόνο μεμονομένες,ατομικές προσπάθειες)...κρίμα...και σα να μη φτάνανε όλα αυτα δούλεψε και το cory-paste...δυό φορές κρίμα...οχι τιποτά άλλο,αλλά οι απομιμήσεις ήταν πάντοτε κακής ποιότητας Ζ.Σ

Ανώνυμος είπε...

EINAI TRELOI OI BATALA......http://www.youtube.com/watch?v=eaeqKi_8be4

Ανώνυμος είπε...

Το Γαυριο κανει καρναβαλι παντα Σαββατο οποτε το προβλημα πρεπει να λυθει με την Χωρα.Αν και νομιζω οτι και με το Γαυριο δεν τα βρηκατε ακριβως γιατι βαλατε την ωρα του καρναβαλιου εκδηλωσεις.Ετσι δεν ειναι?Αν τα βρεις με καποιον δεν προσπαθεις να τον καπελωσης....

Ανώνυμος είπε...

Πληροφοριακά οι εκδηλώσεις του Κορθιανού καρναβαλιού,που γίνονται το Σαββάτο το απόγευμα απευθύνονται σε μια μερίδα ανθρώπων,που δεν θα είχε σκοπό να μετακινηθεί μεσα στο νήσι κατα τη διάρκεια του τριημέρου...
Το Σαββάτο το μεσημέρι καλούμε όλους τους Κορθιανούς καρναβαλιστές,που έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης να συμπαρασταθούν στο ευγενικό Γαύριο και να διασκεδάσουν στο ρυθμό του καρναβαλιού τους, που είναι και δικό μας!!!!
Δεν καπελώνουμε κανέναν,οι εκδηλώσεις είναι πρίν και μέτα την έναρξη της παρέλασης...
ΚΑΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ζ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ωραια λοιπον.Εφτιαξα το προγραμμα μου.Στις 3 θα παω το παιδι μου στο Κορθι στο κυνηγι του κρυμμενου θησαυρου,στις 4.30 θα ειμαστε με το παιδι στο Γαυριο για το καρναβαλι και στις 5.30 θα ειμαστε στο Κορθι για την παιδικη παρασταση.....Το ελικοπτερο μου καθετε αυτες τις μερες,ευκαιρια να ξεσκουριαση!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε/η μου αν θες εκείνη την μέρα να βρίσκεσαι παντού σε όλες τις εκδηλώσεις στην Άνδρο θα σου δανείσω ένα διακτινιστή που μου έχει περισσέψει από το Enterprize!
Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς δεν είναι αυτό το πρόβλημά σου, το πρόβλημά σου έιναι ότι θεωρείς ότι το Κόρθι προσπαθεί να καπελώσει την παρέλαση του Γαυρίου. Αυτό κατάλαβα τουλάχιστον από το πρώτο σου σχόλιο, το παράπονό σου για το πρόγραμμα το έβγαλες σε δευτερο χρόνο.
Λοιπόν φίλε μου, το κυριότερο γεγονός ενός καρναβαλιού (εδώ) είναι η παρέλαση των αρμάτων...τελεία και παύλα.......
Οι εκδηλώσεις πριν μετά ή κατά τη διάρκεια ποτέ δεν καπελώνουν μια παρέλαση αρμάτων. Δεν έχει συμβεί στα χρονικά!
Υ.Γ. Με συγχωρείς για την παραπάνω ειρωνία με το διακτινιστή αλλά μου την προκάλεσε η ειρωνία στο δεύτερο σχόλιό σου!

Καλή αποκριά να έχουμε!!! Έυχομαι και τα τρία καρναβάλια της Άνδρου να πανε καλά και να έχουν επιτυχία για να περάσει καλά ο κόσμος και να ξεχστεί από όσα συμβαίνουν γύρω του!!!! Και φυσικά με την ευχή του χρόνου επιτέλους να γίνουμε ένα νησί, ένα καρναβάλι!!!! Μία είναι η Άνδρος!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.
ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 3 ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.ΚΡΙΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

Γιά τα άλλα καρναβάλια δεν γνωρίζω και πολλά,αλλά μια ματιά στο Κορθιανό καρναβάλι με έπισε πως κάθε άλλο απο αποτυχία ήταν...του χρόνου θα είμαι σίγουρα εκεί..!!!!!!