Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κτιριακό Συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Γαυρίου

Tο όνειρο  μιας ζωής που δεν θέλουμε να σβήσει!
Πρέπει να συνεχίσει να είναι πυρήνας μόρφωσης και μάθησης

Ανοικτή πρόσκληση για δράση για όλους τους συμπολίτες μας

Το 1985 που εγκαινιάστηκε και λειτούργησε το ‘’Ηλιακό Γυμνάσιο-Λύκειο Γαυρίου’’ ήταν αφενός μεν το 1ο σχολικό κτίριο αυτού του τύπου που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, το καμάρι μας, γιατί τα παιδιά μας, θα το ζωντάνευαν και αφετέρου η πίστη τότε όλων μας, ότι θα το έχουμε για όσα χρόνια και να περάσουν πραγματικό καμάρι και στολίδι για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν σε αυτό.
Ηταν ένα απο τα πρώτα ‘’πράσινα’’ κτίρια τα οποία χρησιμοποίησαν την ηλιακή ενέργεια, ενώ παράλληλα με την βοήθεια ενός συστήματος απο τέντες-κάλυπτρα και ειδικό εξαερισμό, κατάφερναν μια εξοικονόμηση στην θέρμανση έως και 60% ετησίως !
Στο σχολείο αυτό, πολλοί απο εμάς περάσαμε αξέχαστα μαθητικά χρόνια με διάβασμα, πλάκες, εκδρομές, αθλοπαιδίες και τόσα μα τόσα άλλα !
Μα και οι μεγαλύτεροι οι οποίοι δεν πρόλαβαν να το ζήσουν απο πρώτο χέρι, το γνωρίζουν έμμεσα μια και τα παιδιά τους εκεί πήγαν σχολείο.
Ο χρόνος όμως είναι αμείλικτος για όλους και για όλα και ιδιαίτερα για ένα κτίριο, που για πολλούς και διάφορους λόγους, αφέθηκε για πολλά χρόνια στην τύχη του.
Αυτό που κάποτε ήταν πρότυπο, τώρα ρημάζει, πέφτουν οι σοβάδες, τα παράθυρα μπάζουν νερό και κρύο, το αποχετευτικό δίκτυο με σοβαρές ζημιές και μια σειρά άλλα προβλήματα που αντικρύζοντας τα, σε πληγώνουν.
Το παρόν εκπαιδευτικό προσωπικό, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την συντήρηση του κτιρίου, οι οποίες όμως δυστυχώς δεν αρκούν.
Η σημερινή νέα Δημοτική Αρχή, μέσα απο την όλη καταγραφή των προβλημάτων που έκανε, διαπίστωσε την άθλια κατάσταση και την εγκατάλειψη που έχουν όλα τα κτίρια και αποφάσισε την άμεση επέμβαση της για να ξαναγίνει όλος ο χώρος καλύτερος και ανθρωπινότερος.
Η πρώτη της άμεση ενέργεια ήταν καίρια και αφορούσε την επισκευή του αποχετευτικού δικτύου, ενός δικτύου που εγκυμονούσε κινδύνους για την υγεία των παιδιών μας, η οποία ολοκληρώθηκε, δίνοντας πλέον ριζική λύση σε αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα.
Επιπρόσθετα ο νέος Δήμος , θα παράσχει και τις πρώτες ύλες, για κάποιες απλές μη εξειδικευμένες εργασίες, όπως είναι τοπικά βαψίματα, διορθώσεις κάποιων παραθύρων, πορτών, δενδροφυτεύσεις και καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου κλπ.
Ολοι εμείς οι πολίτες του Δήμου, θα πρέπει πιστεύουμε, να βάλουμε την προσωπική μας προσφορά, να πάρουμε στην τύχη αυτού του κτιρίου των δικών μας παιδιών, στα χέρια μας, με εθελοντική εργασία, όλοι μαζί τα Σαββατοκύριακα, που δεν υπάρχουν μαθήματα, για να νικήσουμε τον χρόνο και την φθορά, για να πάρει το σχολείο και πάλι ζωή.
Ας δηλώσουμε λοιπόν όλοι συμμετοχή, στην εθελοντική ομάδα δουλειάς που θα οργανωθεί, δηλώνοντας το, στο τηλέφωνο του Δήμου 2282-0-29245 εσωτ.24 και 2282-360123.
Ωστε πάλι όλοι μαζί μια παρέα, να το αλλάξουμε αυτό το ταξίδι της εγκατάλειψης του σχολικού μας συγκροτήματος, με ένα νέο ξεκίνημα μιας νέας πορείας, για την ζωή των παιδιών μας, σήμερα και αύριο και το πιό σπουδαίο, να το παραδώσουμε και πάλι στολίδι και καθρέπτη της δικιάς μας κοινωνίας.

Gavrionistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: