Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Σε ζωντανή μετάδοση στην Άνδρο το Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας που πραγματοποιείται στην Σύρο



Περισσότεροι από 30 διακεκριμένοι ξένοι και έλληνες ομιλητές θα δώσουν το παρόν στο Διεθνές Συμπόσιο Μελισσοκομίας το οποίο διοργανώνεται από το Eπιμελητήριο Κυκλάδων και τον ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τo Eva Crane Trust, με θέμα «Η Μελισσοκομία στη Μεσόγειο από την αρχαιότητα έως και σήμερα: ιστορικά ευρήματα και επίκαιρα θέματα».

 Στις 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2014 στην Ερμούπολη της Σύρου στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων σε ζωντανή σύνδεση με τις 7 αίθουσες του Επιμελητηρίου στα νησιά Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος, θα παρουσιαστούν ευρήματα που σχετίζονται με την ιστορία της μελισσοκομίας στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο.


Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται εισηγήσεις, παρουσιάσεις και συζητήσεις πάνω στην πορεία της μελισσοκομικής πρακτικής μέσα στους αιώνες, τις ντόπιες φυλές μελισσών, τα χαρακτηριστικά τους και τη διατήρησή τους, μελισσοκομικές πρακτικές και προβλήματα, έτσι ώστε να γεφυρωθεί η γνώση του παρελθόντος με την μελλοντική προοπτική ανάπτυξης του κλάδου, όπως χρόνια τώρα προσπαθεί ο γνωστός σε όλους γεωπόνος, μελισσοκόμος, συγγραφέας, Θανάσης Μπίκος ο οποίος θα μοιραστεί 35 χρόνια μελισσοκομικής πρακτικής στο Συμπόσιο.
 Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών συγκαταλέγονται οι κ.κ.: Gilles Ratia, Πρόεδρος της Διεθνής Ομοσπονδίας Μελισσοκόμων - Apimondia, Richard Jones, Πρόεδρος του Eva Crane Trust, Gene Kritsky, Διακεκριμένος Καθηγητής Βιολογίας από τις ΗΠΑ, Amihai Mazar, Διακεκριμένος Αρχαιολόγος από το Ισραήλ, Irfan Kandemir, Διακεκριμένος Καθηγητής Βιολογίας από το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας, Cecilia Costa, Ειδική Ερευνήτρια από την Ιταλία.

 Η συμμετοχή στο Συμπόσιο στα 8 σημεία παρακολούθησης είναι ΔΩΡΕΑΝ και οι εγγραφές πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω του e-kyklades.gr.
 Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επισκεφθείτε το http://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=31708
 όπου βρίσκεται αναρτημένο το αναλυτικό πρόγραμμα και χρήσιμες πληροφορίες.
Το πρόγραμμα του συμποσίου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: