Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Δημοτική Παράταξη ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην Άνδρο




Για πρώτη φορά, από τότε που νομοθετικά καθιερώθηκε η Εθνική Αντίσταση κατά της Ιταλογερμανικής κατοχής, δεν κατατέθηκε στεφάνι από τον Δήμο Άνδρου στην μνήμη των νεκρών ηρώων της Αντίστασης.
Στην δοξολογία στην πλατεία Γηροκομείου με παρόντες όλους τους μαθητές και πλήθος κόσμου, ανάμεσα σε άλλους νεωτερισμούς με ποιήματα και χαιρετισμούς τύπου σχολικής γιορτής, δεν κατατέθηκε στεφάνι για την Εθνική Αντίσταση.
Η κατάθεση είναι υποχρέωση και τιμή του Δήμου και το στεφάνι κατατίθεται στη μνήμη των ηρώων και των νεκρών της Εθνικής Αντίστασης  1940-1944 από όλες τις αντιστασιακές  οργανώσεις της Ελλάδας. Το έπος της Εθνικής Αντίστασης είναι κομμάτι  του έπους του 1940 και αξίζει η ίδια τιμή για τους αγωνιστές της. Η ιστορική μνήμη τα έχει άρρητα συνδεδεμένα και κανείς δεν μπορεί να αλλοιώσει την ιστορία.
Καταδικάζουμε αυτή την επιλογή του Δημάρχου. Μία επιλογή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μηνύματα για συνεργασία, ομοψυχία και συνεννόηση, που ανέφερε στον χαιρετισμό που απεύθυνε στην πλατεία.
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1940
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1940-1944

ΑΝΔΡΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ. ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΑΠΟ ΣΤΗΘΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ?

Ανώνυμος είπε...

Τελος ΠΑΝΤΟΝ είμαστε για ναμαστε δεν θελομε να βλεπωμε κατι το ορεο .θελο να ΞΕΡΟ ΕΑΝ πάει να κάνει τον Σταύρο του καθε κηργιακη ΘΖ νυ

Α.Διαβατίδης είπε...

Κάνετε λίγο υπομονή.Τού χρόνου που θα έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,όλες οι μπάντες της χώρας θα παιανίζουν υποχρεωτικά την "ΚΑΤΙΟΥΣΑ"!!