Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Φωτιά μεταξύ Βουρκωτής και Κατακαλαίων



Γύρω στις 8:30μμ ξέσπασε φωτιά πάνω από την περιοχή της Αγίας Τριάδας, απέναντι από την Βουρκωτή. Εδώ οι φωτιές μπαίνουν όταν νυχτώσει στα σίγουρα. Το μέτωπο της φωτιάς είναι κυκλικό και μεγαλώνει προς τους Κατακαλαίους και κυρίως βορειοανατολικά λόγω του νοτιά...

Τελικά οι πυροσβέστες, εθελοντές και μη, κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στα 20 μέτρα πάνω από τους Κατακαλαίους  και να μην αφήσουν να περάσει κάτω από τον δρόμο του χωριού.
 Η φωτιά γύρω στις 11:30μμ από τις Πάνω Τρύπες
 Συνεργείο της ΔΕΗ σταμάτησε την ηλεκτροδότηση των Κατακαλαίων και της Βουρκωτής (Φωτογραφία κάτω)
 Στις δύο φωτογραφίες κάτω η φωτιά προς τη μεριά της Βουρκωτής


Ώρα 1:08πμ της 18ης Οκτωβρίου 2014, κοιτώντας την φωτιά από Λιβάδια υπάρχουν 2 μέτωπα: 1 αριστερά που σιγοσβήνει γιατί έπεσε στα καμμένα ενός χρόνου πριν, και δεξιά είναι μεγάλο που κατευθύνεται πρός το σημείο που συναντιούνται οι δρόμοι Κατακαλαίων και Βουρκωτής.
Γύρω στις 2:00 θα φθάσουν στη περιοχή και τα πυροσβεστικά που έρχονται από Ραφήνα με το "ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ"

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Με το φως ήρθαν και τα αεροπλάνα και γρήγορα οι φωτιές έσβησαν


 μόνο κάτι μικροεστίες που πάλι αναζωπυρώθηκαν με τον αέρα..


 πρώτα πολύ κοντά στο δρόμο των Κατακαλαίων..




και σε λίγο  και από την άλλη μεριά ...
 στις μία το μεσημέρι ακούστηκαν πάλι αεροπλάνα...
αλλά έριξαν μόνο στο μέτωπο  στην έξω πλευρά
από την άλλη μεριά η φωτιά φούντωσε προς Εβρουσές
3:30 μμ πάλι αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο ...


έριξαν, έφυγαν αλλά οι φωτιές δεν έσβησαν...

και  οι εστίες έγιναν 2 μέτωπα και 8 η ώρα υπήρχε  ένα στην κορυφή  

 και ένα προς Εβρουσές...
 σιγά σιγά όμως οι φωτιές λιγόστεψαν και στην κορυφογραμμή που δεν υπάρχει δρόμος  άρχισαν να αναβοσβήνουν   κόκκινα φώτα των πυροσβεστικών οχημάτων.
Γύρω στις 11:30 απόλυτο σκοτάδι παντού με μόνο τα κόκκινα φώτα των πυροσβεστικών στην κορυφή και πολλούς φουρνούς πάνω στα φρύγανα και  στην άσφαλτο του δρόμου για Εβρουσσές που βαριανάσαιναν
]
και άλλες φωτογραφίες στο photo andros

Για το ακραίο αυτό φαινόμενο των πολλαπλών πυρκαγιών στο νησί, την Δευτέρα το πρωΐ ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη  στο Δημαρχείο Άνδρου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, Επαρχείο, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, Εθελοντές Δασοπυροσβέστες, Πολιτική Προστασία, Εθνοφυλακή Άνδρου.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 
ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ







38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

5 ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΤΟΣΕΣ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ;;; ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΑΣ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

καλα θα τα καψουν ολα ...τοσες φωτιες φετος γιατι΄΄΄΄ τι γινεται ... οι αρμοδιες υπηρεσιες τι κανουν ..

Ανώνυμος είπε...

νοτιάς φυσάει τώρα ή βοριάς?

Ανώνυμος είπε...

να μας ενημερώνετε όσο γίνεται και εμάς που δεν είμαστε εκει....

Ανώνυμος είπε...

Οκ βαγγελη κατι δεν πάμε καλλα καπιος παλαβός βάζει της φωτιές αλλα οπως κε νανε δεν πιστεβο να το μαθωμε ΠΟΤΕΣ ΘΖ νυ

Ανώνυμος είπε...

NA ΨΑΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΙΤΡΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Να ψάξουν όσον αφορά τις μελλοντικές ανεμογεννήτριες, αν και αυτές δυστυχώς δεν τρώνε φρέσκο χορτάρι, όπως αυτό που επιδιώκει να αναβιώσει ο ορεσίβιος βοσκοεμπρηστής της πατρίδος μας......

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΧΑΖΉ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΗΖΟΜΕ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΗΝΗΓΟΥΝ ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΙΖΟΥΜΕ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΥ ΧΡΗΣΗΜΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΤΕ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.....ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ .ΕΓΩ ΠΗΡΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑ ΕΝΑ ΚΛΑΔΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΕΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Η ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΑΜΕ....ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

τι εγιναν αυτοι οι 2 γαλλοι που το καλοκαιρι του 12 εκαψαν τοσα στρεματα?σταματηστε με καθε τρτο αυτους που καταστρεφουν τη γη των προγονων....

ΝΙΚΟΣ ΠΡΟΚΟΣ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΙΕΣ;;

Ανώνυμος είπε...

Απο οτι φαινεται εδω προκειτε για καθαρα οργανομενο σχεδιο , δεν ειναι πιστευω ουτε καψιμο ξερων κλαδιων ουτε και τοσο απλα για βοσκολιβαδηση, η συμμορια της ανεμογεννητριας ισως εδρασε παλι, το ερωτημα ειναι θα καψουν ολο το νησι και απο την αλλη ολοι οι αρμοδιοι τι κανουν για να αποτρεψουν αυτες τις εγκληματικες ενεργειες ,να πιασουν και να τιμωρησουν τους δραστες;;; Γιατι η αστυνομια δεν αρχιζει μαζι με το λειμενικο τις περιπολιες , μονο για ουζακια ειμαστε ;; με οτι μεσα και αν εχουν ,το ιδιο και η πυροσβεστικη μαζι με τους εθελοντες να κανουν περιπολιες , το ιδιο και οι κατοικοι αν ενδιαφερονται για την γη τους και τις περιουσιες τους εδω τεθηκαν περιουσιες σε κυνδυνο αλλα και ζωες , και ανθρωπων και ζωντανων!! και βεβαια ο δημος πρεπει να υλοποιησει ενα σοβαρο και πρακτικο σχεδιο, δεν μπορει να συνεχιστει αυτη η απαραδεκτη κατασταση , ολα τα ΜΜΕ το αναφερουν το γεγονος και εχουμε γινει ρεζιλι για μια ακομα φορα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιές ανεμογεννήτριες μωρέ. με τους βοσκοβλάχους που έχουν κάψει όλο το νησί.

καψοραχη είπε...

αυτοι οι δυο γαλλοι που ηταν ξενοι και κατακαλοκαιρο τους βρηκατε!τωρα μια φουχτα ανθρωποι ειστε!!!και δεν συλαμβανεται κανεις!!ξερετε παρα πολυ καλα ποιος καιει το νησι ΣΑΣ!!σταματηστε να καλυπτετε εγκληματιες!η σιωπη ειναι συνενοχη!

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν πιστεύω Αφτες οι φωτιές ειναι για της ανεμογεννήτριες ΑΦΤΩ ειναι μια αιτία οι Μαλον για μερικούς να εχουν κατι πουν. Εφόσον δεν είμαστε ΕΙΚΑΝΗ να τους πιασομε. ΠΟΣΑ αφτοκινιτα κυκλοφορούν μετα της 8μμ τορα το χιμονα ??? Αφτως που κανη αφτει τι δουλια ξερή τα μέρη πολλη καλλα. ΚΕ ΑΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΦΤΟ ΠΕΖΗ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΩ . Θ ζ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

η αποδοση των ευθηνων μονο στους βοσκοβλαχους οπως γραφετε ειναι πολυ ευκολο να τα ριχνουμε και να βρισκουμε αποδιοπομπαιους τραγους , αλλα ειναι πολυ απλο για να το πιστεψουμε , η αληθεια συνεπως ειναι στην μεση, και αυτοι ισως να εχουν ευθηνη αλλα και καποιοι αλλοι που ενεργουν για μεγαλα και ανομα συμφεροντα!! προσωπικα πιστευω δεν θα πιασουν κανεναν και απο εδω παν και οι αλλοι, κατα τα αλλα παλι κουβεντα να γινεται και απο ουσια και δραση μηδεν εις το πηλικο!!!!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οργανωμένα σχέδια. Σιγουρα οι ανεμογεννήτριες είναι ασχημες και εμείς δεν βγάζουμε φράγκο απο αυτές. Δεν φταίνε όμως αυτές που κάποιοι βάζουν φωτιές για να βοσκανε τα κατσίκια τους. Αυτό εγω πιστεύω. Μπορεί να κανω και λάθος. Μακάρι να κανω λάθος. οι θεωρίες συνωμοσίας είναι πιο ελκυστικές απο την πεζη πραγματικότητα. Μακαρι το σκουπιδαριό στο νησί να το κάνουν οι εξωγήινοι που επιβουλευονται τον τουρισμό μας έναντι του Αρη.

Ανώνυμος είπε...

Οπως και να ξεκινησε η φωτια ειναι γεγονος οτι σημερα το μεσημερι τα αεροπλανα την εσβησαν και αποχωρησαν.Η αναζωπυρωση εγινε στην συνεχεια με αποτελεσμα να χρειαστει να επιστρεψουν το απογευμα.Αλλα ηταν πλεον αργα γιατι ο αερας ειχε δυναμωσει και η κατασβεση ηταν πλεον αδυνατο να γινει πριν νυχτωσει.Προφανως τα αεροπλανα αποχωρησαν ειτε γιατι υποτιμηθηκε η πιθανοτητα αναζωπυρωσης ειτε γιατι οι επιγειες δυναμεις δεν ολοκληρωσαν τηνκατασβεση.
Οπως και να εχουν τα πραγματα η αναζωπυρωση κανει πολυ μεγαλυτερη ζημια απο την πρωτη φωτια και ειναι λυπηρο να χαθει η ευκαιρια και τωρα να ελπιζουμε αυριο να κοψει ο αερας για να γλυτωσουμε οτι μπορει να σωθει.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε παίδες που βάζουν φωτιές οι ''βλαχοβοσκοί'''όπως γράφετε μερικοί. Σιγά που η Άνδρος γέμισε βοσκούς και δεν το ξέραμε!!!!Καλά εγώ που γέρασα στην Άνδρο γιατί δεν θυμάμαι αυτά τα χάλια να γινόνταν το 60 το 70 το 80 το 90 κ.λ.π είτε τότε δεν υπήρχαν κατσίκια και πολύ περισσότερα μάλιστα. μόνο από τότε που έσκασε μύτη η ''αιολική ενέργεια'' Δεν θυμάμαι να κινδύνευαν σπίτια στο παρελθόν, είτε είχαμε πυροσβεστική και αεροπλάνα να σβύνουν και δεν το θυμάμαι;;;;ΑΡΑ κάτι άλλο συμβαίνει στο νησί;;;τι όμως;;;;

Ανώνυμος είπε...

Και καλό θα είναι να μην υπάρχει λογοκρισία στο site, δεν είμαστε στην Κίνα....

Ανώνυμος είπε...

Μπλοκάρετε καθε κίνηση που αφορά τις ανεμογεννήτριες. Απο την θάλασσα θα τις φέρουν. Κλείστε τα λιμάνια, κόψτε τους κάβους, κλείστε δρόμους. Επιτέλους να ξυπνήσουμε. Είδαν οτι αυτο το νησί δεν εχει άλλη προοπτική, τουρισμός μηδαμινός. Δεν αντιδρά ο κόσμος και γιαυτο κάνουν όλα αυτα. Γιατι δεν πανε πιο κάτω. Πάρος, Ναξος, Μύκονος, Σύρος, Σαντορίνη κλπ. Δεν εχει αέρα εκει; Τολμάνε; Στους Ζαβαντριωτες έρχονται. Τελος πια. Το πρωσονυμιο πέθανε. Έσβησε. Να το καταλάβετε καλα. Δεν θα περάσει κανεις με αυτα τα τέρατα. Τελος. No pasaran!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΗΠΝΙΣΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΩ 4ΜΕΓΑΛΕΣΦωτιες αποφάσισαν να μαζευτούνε Την άλλη βδομάδα γιατί οχι τωρα??? ΕΑΝ πας να ΚΟΨΗΣ ενα Δένδρο τους βρισκης ΒΡΟΣΤΑΣΟΥ τορα κριβουντε . Βάλτε εθελοντές τουλαγιστον 30. Αφτ 24/7 θζ ν ny
.

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτιές βεβαίως ήταν εμπρησμοί. Μόνες τους οι φωτιές δεν μπήκαν. Μπορεί να τις έβαλαν οι προβατάδες (διότι σωστοί κτηνοτρόφοι δεν είναι) , μπορεί να τις έβαλαν για τις ανεμογενήτριες, μπορεί τέλος να τις βάζει κάποιος μανιακός πυρομανής.
Το θέμα είναι , αφού λοιπόν έχομε πυρκαγιές, πώς αυτές σβήνουν. Χθές από το μεσημέρι η πυρκαγιά έκαιγε ανεξέλεγκτη προς τις Αβρουσιές. Η περιοχή περίμενε τη μοίρα της και ευτυχώς σώθηκε. Πώς; Ως εκ θαύματος.
Τι χρειάζεται; Δρόμοι, δρόμοι και δρόμοι. Οι σχετικές επιστήμες λένε ότι οι δρόμοι δεν είναι καλό πράγμα, ότι κάνουν ζημιά στο οικοσύστημα και ότι δεν βοηθούν την πυρόσβεση.
Εγώ βλέπω πως όπου υπάρχουν δρόμοι πηγαίνουν τα πυροσβεστικά και οι επίγειες δυνάμεις , πιάνουν θέσεις και οι φωτιές σβήνουν. Όπου δεν πάει δρόμος οι φωτιές καίνε ανεξέλεγκτα.
Άρα η επιστήμες τους τα λένε λάθος και να αλλάξουν οι θεωρίες και τα βιβλία τους.
Υπάρχει από χρόνια σχεδιασμένος δρόμος από τις Απάνω Αβρουσιές έως τα Αποίκια. Υπάρχει σχεδιασμένος δρόμος στις Στραπουργιές επίσης από την Γκρεμνίστρα έως τα Φονικά. Αυτοί οι δρόμοι είναι καιρός να γίνουν. Αλλιώς θα περιμένομε τη μοίρα μας.
Είναι γελοίο να αρχίζει η φωτιά στη Βουρκωτή και να καίγονται οι Στραπουργιές και ο Πιτροφός και οι Μαίνητες επειδή οι περιοχές είναι δυσπρόσιτες. Επιτέλους ας ακουστεί η φωνή και των απλών ανθρώπων. ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ θζ ν ny, οι συγχωριανοί σου είναι που για πολλοστή φορά καίνε την Άνδρο. Οι ίδιοι που αμολάνε τα ζώα τους στα βουνά, τα βαφτίζουν άγρια για αποφυγή ευθυνών και τα κάνουν "ήμερα" την μεγαλοβδόμαδα...Κρίση υπάρχει, οι τροφές ακριβές, σε λίγο θα βρέξει ε, δεν χρειάζεται και πολύ νιονιό να καταλάβεις τι παίζει μόλις νυχτώσει...Και που κολλάνε οι ανεμογεννήτριες? Βρίσκουν ωραίο πάτημα οι βοσκοοικοπεδούχοι και καίνε ανενόχλητοι γελώντας, αφού καταφέρνουν να βάλουν την μισή Άνδρο να τσακώνεται με την άλλη μισή...Μιλάμε για πολύ μυαλό...Και κάτι τελευταίο αναφορικά με την ομερτά αυτών που ξέρουν, βλέπουν και δεν μιλάνε: ο 70 άνω που έκαψε το Συνετί και τον γνωρίζουν όλοι απλώς την γλυτώνει λόγω ηλικίας να πληρώσει όχι μόνο τις ζημιές, αλλά και όλα τα κόστη του δημοσίου για την κατάσβεση της φωτιάς. Και έτσι να γίνει και με τα υπόλοιπα σαϊνια που έκαψαν το νησί. Τα κόστη αυτά εμείς θα τα πληρώσουμε μέσω φόρων, ενφια, χαρατσιών και ότι άλλο βρουν. Η τσέπη τους όμως οσονών έχουν γιδοπρόβατα το Πάσχα γεμίζει με χιλιάρικα εις υγείαν των κορόιδων. Τελικά αυτή η ρετσινιά του προσωνυμίου "ζαβαντριώτης" δεν λέει να φύγει. Γιατί άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κύριε το ''Ζαβαντριώτης''σου πάει θαύμα. Για πες μεγάλε χρόνια πολλά πριν δεν υπήρχαν κατσικοπρόβατα στην ΄Ανδρο;;γιατί δεν υπήρχαν αυτές οι φωτιές;;όσο για τα χιλιάρικα που πάρουν το Πάσχα στην τσέπη σιγά τα ωά. Μάθε τι δίνουν οι έμποροι. Πάψτε να λέτε ότι σας κατεβαίνει στο τσερβέλο. Για σκεφθείτε τι συμβαίνει στο νησί μας.....

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά. Δρόμοι πυρόσβεσης και υποχρεωτική χρήση gps σε όλα τα αγροτικά για να ξέρουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή μέσω του δορυφόρου ποιος γιδοβοσκός ξεπορτίζει σε περίεργες νυχτερινές ώρες. Επίσης να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας σε όλες τις εισόδους και εξόδους των χωριών που οι περισσότεροι κάτοικοί του δραστηριοποιούνται με την κτηνοτροφία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Να δούμε μετά... θα ξαναμπει φωτιά;

Ανώνυμος είπε...

Και δηλαδή άμα κάψετε τα μέρη που υποτίθεται θα μπουν οι ανεμογεννήτριες μετά δεν θα πιάνει το τσιμέντο;

Ανώνυμος είπε...

Anonyme me ta gps &cctv eisai theos

Ανώνυμος είπε...

Να με συχωρέσετε που θα κάνω μια αφελή ερώτηση. Αν καεί το χωράφι μπαίνουν πιο εύκολα οι ανεμογεννητριες;
Κατά τα άλλα δεν ξέρω ποιος βάζει τις φωτιές , ξέρω όμως πως δείχνουμε πολύ κακή εικόνα ως νησί, όταν μπαίνουν σοβαρές πυρκαϊές, την στιγμή που έληξε η αντιπυρική περίοδος.

Ανώνυμος είπε...

Καπιος οι κάποιοι ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝ.. Διαβάστε ΟΛΛΑ τα σχόλια ο ένας ΚΑΤΙΓΟΡΗ τον άλλον μας έβαλαν στο ΠΑΙΧΝΙΔΗ. ΝΑ ΚΑΤΙΓΩΡΗ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΟΝ . ΑΦΤΗ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΙΝΕ ΑΦΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΟΝ. ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΙΤΡΙΕΣ ..ΤΟΛΗΠΟΝ εμείς ας χτυπιόμαστε . ΕΑΝ μια μέρα τους πιάσουν που δεν πιστεβω θα δητε ακριβώς ΑΦΤΩ που σας λέω . Γιατί ουτε ΜΕΝ ΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ Συνφερη να κάνουν κατι τετιο..ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΙΤΕΤΟ ΛΙΓΑΚΙ ..αποκληετε ένας βουρκοτιανος δεν πιγενη σε αφτα τα βουνά ..ΘΖ ny

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ Ο ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ;;ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΤΟΥ! ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ !ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΖΟΥΛΕΣ , ΟΙ ΣΤΕΝΕΣ ΠΟΥ ΖΩΝΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΤΑ ΠΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΕΖΗΣΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΙ ΝΕΡΟΜΥΛΟΙ ΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ! ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!ΤΑ ΜΠΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΣΚΑΦΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ!

Ανώνυμος είπε...

Τι λες ρε πατριώτη από το USA...Από το χέρι τους έχεις και λες ότι δεν ανεβαίνουν σε αυτά τα βουνά; Τι θες να στο πούμε στα ίσα ότι οι βουρκωτιανοί ξαναβάλανε φωτιά όπως είχανε κάνει και όλες τις άλλες φορές; Τι λες δεν πάνε εκεί; Στην στροφή της Αγίας Βαρβάρας ποιοι "κρατάνε" τα χτήματα από πάνω;

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με το gps πολύ μου άρεσε. Θα έχουμε και επίσημο ρουφιάνο, αφού λεκτικά κολώνουμε...

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ. Το σκουπιδαριο και η αναρχη δομηση όμως θεωρούνται.....
Πρόταση: Να μπουν ανεμογεννητριες σε σημεία που δεν φαινονται και το ρευμα που παραγουν να εκπίπτει από τις καταναλωσεις του νησιού. Δυσκολο να γίνει καθως τα νησιά δεν εχουν δημόσιες εκτάσεις.......

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΩΝ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΒΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΒΡΟΥΣΣΕΣ,Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ 7 ΩΡΕΣ 5 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ 2 ΜΕΛΗ ΣΕΔΑ ΜΕ ΦΤΥΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΠΑΛΕΥΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ!!ΜΟΝΟΙ!ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΩΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!ΧΩΡΙΣ ΕΝΑ ΜΠΡΑΒΟ..ΑΥΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ"

Ανώνυμος είπε...

αξιζουν πολλα συνχαρητηρια σε ολους τους εθελοντες απο οπου και αν ειναι , παντα σε καθε φωτια ειναι στην πρωτη γραμμη και πεφτουν στο καθηκον με αυταπαρνηση! ολοι πρεπει να το αγνωρισουν αυτο , δυστηχως αλλη μια φορα οι εγκληματιες της γης εκαναν το θαυμα τους να καψουν το νησι. δυστηχως ομως δεν θα πιασουν κανεναν, και το θεμα ειναι ως ποτε;; και ως ποτε αντι να κοιταξουμε ολοι μαζι να κοινητοποιηθουμε και να μην επιτρεπουμε τετοιες ενεργειες εις βαρος του νησιου μας , των περιουσιων και της ιδιας της ζωης και της φυσης που ο σεβασμος προς αυτην ειναι ο δρομος του μελοντος για το νησι , καθομαστε παλι και τρωγομαστε , φτανει πια !! εκτος και αν θελουμε να ειμαστε η δεη της ελλαδος και ενα ξερονησι που θα βοσκουν μονο μοσχαρια και κατσικες και τιποτε αλλο αν υπαρξει και χορτο για να βοσκουν δηλαδη , και να ειμαστε οι τελευταιοι των κυκλαδων και οι ρεζιλιδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Όσα εφχαριστο να πούμε στα 5 παιδια κε σε όσους πήραν μέρος σε αφτο το δισκολο εργω δεν ειναι αρκετά .στον βαγγελη κε σε όσους μας εφοδίασαν με την πορεία της φωτιάς κε της φωτογραφίες τους ΕΦΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ..κε εφχομεθα να πιαστούν οι ένοχοι Που για το άλφα οι βήτα λόγω έφεραν αφτη την καταστροφή . ΚΕ ΠΙΣΤΕΒΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...ΘΖ ΝΥ

Ανώνυμος είπε...

Eαν και ισως τις βαζουν καποιοι που αναφερει ο πιο πανω.... απο συγκεκρημενο χωριο την βουρκωτη, οι αρμοδιες υπηρεσιες να τους ξεσκεπασουν διοτι θα καψουν ολη την ανδρο με τα αρνια και τα κατσικια τους αυτοι, ειχαν ακουστει τα ιδια πραγματα για τις φωτιες που ειχαν βαλει παλι στην περιφερεια τις Αρνης πριν λιγα χρονια μεχρι και αρπαγες ζωων ας ανοιξουν καπιοι τα στοματα τους να σωθουμε γιατι δεν αξιζει να χαθει ολο τα πρασινο για καποιους πονηρους κτηνοτροφους που για να εχουν τροφη τα ζωα τους καινε καθε χρονο το νησι ας μπει ενα τελος πια αυτοι ειναι χειροτεροι απο ζωα δεν υπολογιζουν τιποτα

Ανώνυμος είπε...

Δοκιμάζω το κενουργιο σιστημα.