Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Η Άνδρος στην Λήμνο για την 26η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου

Στο δεκαήμερο 15 μέχρι 25 Οκτωβρίου  περισσότερα από 450 άτομα από 17 νησιά του Αιγαίου  θα επισκεφθούν τη Λήμνο για να συμμετάσχουν σε αυτήν τη μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, που είναι η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου.
Για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού και έντεκα χρόνια έπειτα από την προηγούμενη διοργάνωση, η Λήμνος φιλοξενεί την Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίουπου συμμετέχουν  23 ερασιτεχνικοί θιάσοι του Αιγαίου.
Ο θεσμός αυτός  χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, της οποίας αποτελεί κύρια θεσμική δράση. Τοπικά, τη Συνάντηση στηρίζουν ο δήμος Λήμνου μέσω του Οργανισμού Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τα μέλη της θεατρικής ομάδας του ΜΕΑΣ Λήμνος, έτσι ώστε η Λήμνος, παρά τις δυσκολίες πρόσβασης να παρουσιάσει μια άρτια οργανωμένη Συνάντηση και για τις φιλοξενούμενες ομάδες, αλλά κυρίως για το κοινό της Λήμνου.


Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο αίθουσες, που παραχώρησε ο δήμος Λήμνου, το κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα και το Πολιτιστικό Κέντρο Πορτιανού στην ενδοχώρα, έτσι ώστε να τις παρακολουθήσουν κάτοικοι απ’ όλο το νησί.

Οι παραστάσεις αυτές θα συνδυασθούν με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια θεατρικής παιδείας, εκθέσεις, δρώμενα και πολλές εκπλήξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: